Τρίτη 22 Μάρτη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τα ... χαλαρά

Γρηγοριάδης Κώστας

ΓΕΝΙΚΩΣ, ΠΟΛΥ ...χαλάρωση «πέφτει» σε ευρωπαϊκό επίπεδο! Οι υπουργοί στο ΕΚΟΦΙΝ «χαλάρωσαν» τις γραβάτες τους και ελαφρώς το «Σύμφωνο Σταθερότητας», όπως τουλάχιστον μας διαμηνύουν!

Φανταστείτε δηλαδή ...πόσο είχαν μπλέξει για να λένε σήμερα τέτοια πράγματα και σε τι είδους κοινοτικό «αποχυμωτή» βρίσκονται οι λαοί της ΕΕ. Φυσικά, όταν αυτοί χαλαρώνουν, δε σημαίνει ότι το ίδιο θα κάνουμε κι εμείς.

Αλλωστε, εδώ που τα λέμε, το 'χουμε ...ξαναδεί το έργο. Ολα τα «κοινοτικά θέσφατα» μπορούν να «χαλαρώσουν» ή να «σφίξουν», όταν πρόκειται να εξυπηρετηθούν τα οικονομικά συμφέροντα πολυεθνικών και μεγάλων εταιριών.

Αντιθέτως, όταν πρόκειται για μισθούς, συντάξεις, ασφαλιστικά δικαιώματα, εκεί ...δεν υπάρχει ποτέ κανένα περιθώριο και τα προτεινόμενα μέτρα δε χαλαρώνουν ποτέ. Τουναντίον, «σφίγγουν» ολοένα και περισσότερο.

ΠΑΝΩ ΑΠΟ τριάμισι χιλιάδες κενά στο πυροσβεστικό σώμα, πάμπολλες ελλείψεις σε εξοπλισμό, ενώ το καλοκαίρι (και, φυσικά, οι επικείμενες πυρκαγιές) είναι μπροστά μας, όμως η κυβέρνηση δε δηλώνει ιδιαίτερα ανήσυχη. Τουλάχιστον έτσι είπε χτες ο υφυπουργός Δημόσιας Τάξης, Χρήστος Μαρκογιαννάκης.

Βλέπετε, η Πυροσβεστική Υπηρεσία δεν παρακολουθεί κανέναν, δεν καταγράφει με κάμερες σε όλη την Αθήνα, δε φακελώνει και δεν έχει κομβικού χαρακτήρα συνεργασία με οργανισμούς, όπως η Γιούροπολ. Αλλιώς, σας βεβαιώνουμε, θα είχε στελεχωθεί πλήρως και θα είχε μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας στη διάθεσή της.

Αλλωστε, η ανεργία είναι μπόλικη σ' αυτήν τη χώρα, οπότε τα περιθώρια για πρόσληψη εποχικών υπαλλήλων (που χρησιμεύουν και ως δεξαμενή άντλησης ψηφοφόρων) είναι πάντα μεγάλα.

Κατά τα άλλα, στο επίκεντρο της προσοχής του εν λόγω υπουργείου είναι ...«η ασφάλεια των πολιτών» και όλα τα σχετικά που ακούμε κατά καιρούς, προκειμένου να δικαιολογηθούν μέτρα καταστολής των ατομικών ελευθεριών.


Παπαγεωργίου Βασίλης


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ