Τρίτη 22 Μάρτη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΟΡΥΦΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ
ΕΑΡΙΝΗ ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ της αντιλαϊκής επίθεσης

Νέα μέτρα φορολεηλασίας των λαϊκών στρωμάτων η πρόγευση του «αναθεωρημένου Προγράμματος Σταθερότητας», που κατατέθηκε χτες στις Βρυξέλλες

Την κλιμάκωση και τον αποτελεσματικότερο συντονισμό της επίθεσης κατά των λαών αποφασίζουν οι ηγέτες των «25» κρατών - μελών της ΕΕ, που συνεδριάζουν σήμερα και αύριο στις Βρυξέλλες.

Βασικό θέμα της Συνόδου Κορυφής είναι η ενδιάμεση Στρατηγική της Λισαβόνας και στόχο έχει την επιτάχυνση της προώθησης και εφαρμογής των αντιλαϊκών διαρθρωτικών αλλαγών που συμπεριλαμβάνονται σ' αυτή (προώθηση της επιχειρηματικότητας, νέα κίνητρα για το κεφάλαιο, μεγαλύτερη «ευελιξία» στις αγορές, επί το αντιλαϊκότερο αλλαγές στα ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά προγράμματα κλπ). Ταυτόχρονα, επιδιώκεται η ενίσχυση του ρόλου των Βρυξελλών, στην υλοποίηση των πολιτικών της Λισαβόνας, ώστε να μην είναι οι τελευταίες στη «διακριτική ευχέρεια» μόνο των κρατών - μελών.

Χτες, επίσης, η κυβέρνηση παρέδωσε στις Βρυξέλλες το «αναθεωρημένο Πρόγραμμα Σταθερότητας». Την ίδια στιγμή, ο υφυπουργός Οικονομίας Π. Δούκας έδινε μια πρόγευση των αντιλαϊκών κατευθύνσεων που αυτό περιέχει, κάνοντας λόγο για σειρά νέων μέτρων φορολεηλασίας των λαϊκών στρωμάτων, αρχής γενομένης από τον Απρίλη.


ΣΕΛ.  8   -   9

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ