Τρίτη 22 Μάρτη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Δύο μέτρα και δύο σταθμά

Θα το δούμε κι αυτό. Μετά τα όσα ευτράπελα συνέβησαν με τα αναδρομικά του ΛΑΦΚΑ, η κυβέρνηση ετοιμάζεται να ξαναδείξει την... κοινωνική της ευαισθησία. Εχουμε κατά νου το γεγονός ότι η κυβέρνηση θα επιστρέψει τα αναδρομικά του ΛΑΦΚΑ - όταν γίνει αυτό... - «κουτσουρεμένα» κατά 20%! Κι αυτό, επειδή η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών, πριν επιστρέψει τα αναδρομικά του ΛΑΦΚΑ στους συνταξιούχους, θα παρακρατήσει το 20%.

Δε φτάνει δηλαδή που τόσα χρόνια τού «κουτσούρευαν» τη σύνταξη, με το εφεύρημα του ΛΑΦΚΑ, τώρα που οι συνταξιούχοι δικαιώθηκαν, η κυβέρνηση τους τα... φορολογεί κι από πάνω με συντελεστή 20%, με πρόσχημα την... ισχύουσα φορολογική νομοθεσία!

Αφού όμως επέλεξαν - κακώς και αδίκως - να τα φορολογήσουν, γιατί δεν τοκίζουν τουλάχιστον τα αναδρομικά του ΛΑΦΚΑ, για όσα χρόνια τους κουτσούρευαν τη σύνταξη παράνομα; Και κάτι ακόμη; Πώς είναι δυνατό να φορολογούνται με συντελεστή 20% τα ψίχουλα των αναδρομικών του ΛΑΦΚΑ για τους συνταξιούχους και την ίδια ώρα να φορολογούνται με συντελεστή μόλις 3% τα «επαναπατριζόμενα» κεφάλαια που είχαν φυγαδεύσει παράνομα στο εξωτερικό οι διάφοροι μεγαλοεπιχειρηματίες;

Είπαμε δύο μέτρα και δύο σταθμά, αλλά υπάρχουν και όρια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ