Τρίτη 22 Μάρτη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΡΗΤΗ
«Λιμάνι των λαών και όχι ορμητήριο των ιμπεριαλιστών»

Μαχητική αντιιμπεριαλιστική παγκρήτια κινητοποίηση στην αμερικανοΝΑΤΟική βάση της Σούδας

Με παγκρήτια αντιιμπεριαλιστική κινητοποίηση και αποκλεισμό της αμερικανοΝΑΤΟικής βάσης της Σούδας, την περασμένη Κυριακή 20 Μάρτη, κορυφώθηκαν οι αντιιμπεριαλιστικές εκδηλώσεις των Επιτροπών Ειρήνης στην Κρήτη, με αφορμή τη μαύρη επέτειο των 6 χρόνων από τους βομβαρδισμούς στη Γιουγκοσλαβία και των 2 χρόνων από τον πόλεμο και την κατοχή στο Ιράκ.

Με κοινή απόφαση των Επιτροπών Ειρήνης και των τεσσάρων νομών του νησιού, φιλειρηνιστές κάθε ηλικίας συγκεντρώθηκαν την Κυριακή το πρωί στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς στα Χανιά πραγματοποιώντας δυναμική και μαχητική συγκέντρωση ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς ΗΠΑ - NATO - ΕΕ και στην ύπαρξη των βάσεων στην Κρήτη.

Λίγη ώρα αργότερα οι διαδηλωτές επιβιβάστηκαν στα πούλμαν και τα αυτοκίνητά τους και με μηχανοκίνητη πορεία κατευθύνθηκαν προς τη βάση της Σούδας.

Εκεί, φωνάζοντας συνεχώς συνθήματα, «Θέλουμε τη Σούδα λιμάνι των λαών και όχι ορμητήριο των ιμπεριαλιστών», οι διαδηλωτές συντεταγμένα, με τα πανό και τις σημαίες στα χέρια, πραγματοποίησαν πορεία προς τη βάση, φτάνοντας ως και την πύλη, όπου βρίσκονταν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

Στο χώρο όπου βρισκόταν η πορεία, χαιρετισμό απηύθυναν εκπρόσωποι των Επιτροπών Ειρήνης καλώντας το λαό της Κρήτης να αντισταθεί με τους αγώνες του στη μετατροπή του τόπου του σε ορμητήριο των ιμπεριαλιστών με στόχο τους λαούς όλου του κόσμου. Να μην επιτρέψει οι δολοφόνοι των λαών να κυκλοφορούν ελεύθεροι και ανενόχλητοι στο νησί, κάνοντας καθαρό για μια ακόμη φορά ότι για τον κρητικό λαό και τη νεολαία του συνεχίζουν και παραμένουν ανεπιθύμητοι. Να απαιτήσει να φύγουν οι βάσεις του θανάτου από το νησί εδώ και τώρα.


Οι διαδηλωτές θέλοντας να εκφράσουν με κάθε τρόπο την αντίθεσή τους στον ιμπεριαλισμό, έκαψαν συμβολικά ένα ομοίωμα του Αμερικανού προέδρου Μπους, αφού πρώτα του «επέτρεψαν» να επιθεωρήσει τη βάση.

Αμέσως μετά πραγματοποιήθηκε συναυλία από ερασιτεχνικό συγκρότημα με αντιπολεμικά τραγούδια και λίγη ώρα αργότερα οι διαδηλωτές αποχώρησαν από το χώρο, προσωρινά όπως τόνισαν, επιστρέφοντας στα Χανιά.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Συνεχίζονται οι αντιιμπεριαλιστικές κινητοποιήσεις (2015-05-23 00:00:00.0)
«Εξω Αμερικάνοι και ΝΑΤΟ από τη Σούδα» (2009-03-31 00:00:00.0)
Παγκρήτιος συναγερμός για το συλλαλητήριο της Κυριακής (2003-03-28 00:00:00.0)
Να κλείσει η βάση της Σούδας! (2003-03-25 00:00:00.0)
Το μεγαλύτερο συλλαλητήριο των τελευταίων χρόνων (2003-03-18 00:00:00.0)
Δε θα γίνουμε ορμητήριο του ΝΑΤΟ (1997-05-20 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ