Τρίτη 22 Μάρτη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ
Προχωράει στην κατάργηση του αυτοδιοίκητου

Στο «ψαλίδισμα» και τον περιορισμό του θεσμού του αυτοδιοίκητου των δικαστηρίων προχωράει το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Στη χτεσινή πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής, που θα προτείνει νομοθετικές ρυθμίσεις σχετικά με το σύστημα διοίκησης των μεγάλων δικαστηρίων, τη διαδικασία κρίσεων και προαγωγών, καθώς και τα κριτήρια για τις μεταθέσεις των δικαστικών, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Αν. Παπαληγούρας, προϊδέασε για τις... αλλαγές που προτίθεται να κάνει και μάλιστα με πρόσχημα την καταπολέμηση της διαφθοράς!

Σε δηλώσεις του ο υπουργός Δικαιοσύνης μετά τη συνεδρίαση της Επιτροπής δήλωσε ότι η καταπολέμηση της διαφθοράς στη Δικαιοσύνη έχει συνέχεια και συνέπεια και πως έχει έρθει η ώρα να αναθεωρηθεί το σύστημα διοίκησης των δικαστηρίων. «Ο διάλογος που ξεκίνησε σήμερα, είπε ο υπουργός, θέτει επί τάπητος και το αυτοδιοίκητο της Δικαιοσύνης», συμπληρώνοντας ότι «θα βελτιωθεί» και «θα ενισχυθεί», ώστε να βελτιώνει την ανεξάρτητη λειτουργία και την ποιότητα της Δικαιοσύνης.

Ετσι, ο υπουργός Δικαιοσύνης ονομάζει τον περιορισμό ή και την κατάργηση ενδεχομένως του αυτοδιοίκητου των μεγάλων δικαστηρίων ως βελτίωση και ενίσχυση ενός θεσμού, που έτυχε της συντριπτικής αποδοχής από το δικαστικό κόσμο.

Επίσης, ο Αν. Παπαληγούρας θα επισκεφθεί σήμερα την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, προκειμένου να ενημερωθεί για τις εξελίξεις στο χώρο της Δικαιοσύνης και των παραδικαστικών κυκλωμάτων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ