Τρίτη 22 Μάρτη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
«ΔΙΑΛΟΓΟΣ» ΓΙΑ ΤΟ ... ΤΑΜΕΙΟ

ΥΠΑΡΧΕΙ ΗΔΗ ΝΟΜΟΣ: «Ο υπουργός Εργασίας σχεδιάζει να προωθήσει το ελαστικό 8ωρο (...) για τις εποχιακές επιχειρήσεις ο επιπλέον χρόνος εργασίας θα επιστρέφεται στο τέλος της σεζόν, ενώ στις λοιπές επιχειρήσεις ο "μέσος όρος του 8ωρου" θα υπολογίζεται σε 12μηνη βάση (σημ: 6 μήνες 10ωρο και τους υπόλοιπους 6 από 6 ώρες την ημέρα, ή με χορήγηση πρόσθετης άδειας)» (το ρεπορτάζ στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ).

ΑΝΕΝΟΧΛΗΤΑ ΤΑ ΚΕΡΔΗ: «Με τον τρόπο που λειτουργεί σήμερα το σύστημα των απαλλαγών αντιμετωπίζει τους φορολογούμενους με ελάχιστα ως καθόλου κοινωνικά κριτήρια (...) η άντληση πρόσθετων εσόδων υποχρεώνει το οικονομικό επιτελείο να στρέψει την προσοχή του στις περίπου 900 φοροαπαλλαγές που ισχύουν σήμερα και κοστίζουν στο Δημόσιο πάνω από 5 δισ. ευρώ ετησίως» (από το ρεπορτάζ στην ΗΜΕΡΗΣΙΑ).

ΥΠΕΡ ΑΠΟΡΩΝ! «Θα πρότεινα οι φοιτητές να πληρώνουν τα βιβλία τους και να δίνονται υποτροφίες στους απόρους. Ετσι θα κάναμε μεγάλη οικονομία και θα μεταφέραμε τους πόρους στους πραγματικά μη έχοντες» (ο πρόεδρος του ΕΣΥΠ καθηγητής Θ. Βερεμής).

ΔΙΑΛΟΓΟΣ: «Η κ. Γιαννάκου υπογράμμισε ότι μέσω της ηλεκτρονικής διεύθυνσης υποβλήθηκαν 100 προτάσεις από μεμονωμένους πολίτες και ομάδες πολιτών (...) η υπουργός προτίθεται να ορίσει τον Απρίλιο ως μήνα δημόσιας διαβούλευσης για την Παιδεία» (η είδηση στο ΕΘΝΟΣ).

ΕΙΣΠΡΑΞΕΙΣ: «Επιχείρηση - σκούπα για τον εντοπισμό αυτοκινήτων που σταθμεύουν παράνομα σε στροφές λεωφορείων, πεζοδρόμια, πεζοδρόμους και ράμπες αναπήρων, θέτουν σε εφαρμογή, σήμερα, Αστυνομία και Δημοτική Αστυνομία. Οι παραβάτες θα τιμωρούνται με αφαίρεση πινακίδων και επιβολή προστίμου. Ωστόσο, όπως αποδεικνύεται, ακριβώς τις ίδιες παραβάσεις κάνουν με τα υπηρεσιακά τους οχήματα αστυνομικοί και δημοτικοί αστυνομικοί!» (το ρεπορτάζ στα ΝΕΑ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ