Πέμπτη 8 Σεπτέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΣ
Ανάγκη να «ριζώσει» το ΠΑΜΕ

Η αναγκαιότητα να ενισχυθεί ο ταξικός πόλος στο χώρο των αερομεταφορών αναδείχτηκε στη χτεσινή σύσκεψη που έγινε με πρωτοβουλία της Γραμματείας Αθήνας του ΠΑΜΕ και τη συμμετοχή εργαζομένων από το συγκεκριμένο χώρο.

Οι ιδιωτικοποιήσεις σε βασικούς τομείς της οικονομίας, όπως είναι οι μεταφορές, αποδεικνύονται επικίνδυνες τόσο για την ασφάλεια της εργατικής οικογένειας, όσο και για τα δικαιώματα των εργαζομένων, κάτι που έφεραν στο προσκήνιο τα τραγικά γεγονότα με την «HELIOS». Οπως σημείωσε εκ μέρους της Γραμματείας Αθήνας του ΠΑΜΕ ο Γιώργος Πέρρος, «η εντατικοποίηση της δουλιάς, η αφαίρεση δικαιωμάτων και κατακτήσεων, η συμπίεση της τιμής της εργατικής δύναμης» είναι μερικά μόνο από τα αποτελέσματα, όταν η ένταση του ανταγωνισμού ανάμεσα στις αεροπορικές εταιρίες έχει θύματα εργαζόμενους και επιβάτες.

Το να ριζώσουν οι ταξικές δυνάμεις και στο χώρο των αερομεταφορών επιβάλλει ακόμη περισσότερο η στάση των συμβιβασμένων ηγεσιών σε ΟΣΠΑ και ΟΣΥΠΑ, οι οποίες ουσιαστικά στηρίζουν τις αλλαγές που προωθούν ΕΕ και κυβέρνηση, κάτι που επισημάνθηκε και στη συζήτηση που ακολούθησε. Γι' αυτό και ο αγώνας πρέπει να ενταθεί ώστε να εξασφαλιστούν οι προϋποθέσεις για τη δημιουργία του ταξικού πόλου και στο χώρο των αερομεταφορών, του ΠΑΜΕ, για να δυναμώσει η οργάνωση της εργατικής τάξης στα σωματεία, για να αποδυναμωθούν οι δυνάμεις της υποταγής, για να συγκεντρώνονται όλο και περισσότερες δυνάμεις απέναντι στην αντεργατική πολιτική, επισήμανε ο Γ. Πέρρος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ