Πέμπτη 8 Σεπτέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ «ΚΕΡΑΝΗ»
Απλήρωτοι για 90 μέρες

Ξεκινούν κινητοποιήσεις

Από προηγούμενη κινητοποίηση των εργαζομένων της καπνοβιομηχανίας «Κεράνης», με συμβολικό αποκλεισμό της οδού Πειραιώς
Από προηγούμενη κινητοποίηση των εργαζομένων της καπνοβιομηχανίας «Κεράνης», με συμβολικό αποκλεισμό της οδού Πειραιώς
Αγωνιστική απάντηση στην ασυδοσία των εργοδοτών αποφάσισαν να δώσουν οι 150 εργαζόμενοι της καπνοβιομηχανίας «ΚΕΡΑΝΗΣ», οι οποίοι παραμένουν απλήρωτοι επί τρεις μήνες και συγκεκριμένα από τον περασμένο Ιούνη. Οι εργαζόμενοι αποφάσισαν, στη διάρκεια της Γενικής τους Συνέλευσης, σειρά κινητοποιήσεων και πρωτοβουλιών, οι οποίες ξεκινούν από σήμερα με κατάθεση μήνυσης σε βάρος προσωπικά των μελών της διοίκησης της εταιρίας Συμμετοχών, που αποτελεί τη μητρική εταιρία της «ΚΕΡΑΝΗΣ», ζητώντας τη συντηρητική κατάσχεση της κινητής και ακίνητης περιουσίας τους. Σήμερα, οι εργαζόμενοι θα προβούν σε κατάληψη του εργοστασίου και έπεται συνέχεια.

Ωστόσο, οι εργαζόμενοι απέναντί τους δεν έχουν μόνο την εργοδοσία, αλλά και την πλειοψηφία ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ της διοίκησης του σωματείου τους, που προσπαθεί να βάλει «φρένο» στην αγωνιστική διάθεση των εργαζομένων και παίζοντας με την αγωνία τους να προσφέρει μία ακόμα εξυπηρέτηση στα αφεντικά και στην κυβέρνηση. Αυτό έγινε καθαρό στη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης, όταν ο πρόεδρος του σωματείου, Αλέκος Φλέγκας, προέτρεψε τους εργαζόμενους να απαιτήσουν διορισμό προσωρινής διοίκησης στην καπνοβιομηχανία, στην οποία θα συμμετέχουν οι ίδιοι! Μάλιστα, για να τους ...πείσει, ανέφερε - προκαλώντας τη νοημοσύνη τους - ότι αυτό θα είναι «θετικό», γιατί έτσι θα εξασφαλίσουν δάνεια και επιδοτήσεις για τη συνέχιση της λειτουργίας του εργοστασίου!

Η στάση της πλειοψηφίας ξεμπροστιάστηκε, όταν το λόγο στη συνέλευση πήρε ο Νίκος Μπούργιας, εκπροσωπώντας τις ταξικές δυνάμεις του ΠΑΜΕ, τονίζοντας ότι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι της «ΚΕΡΑΝΗΣ» είναι παρόμοια και στις άλλες καπνοβιομηχανίες και τα αίτιά τους βρίσκονται στην αντεργατική πολιτική, τόσο της ΝΔ, όσο και του ΠΑΣΟΚ, που τροφοδοτεί την ασυδοσία των εργοδοτών και έτσι πρέπει να αντιμετωπιστεί. Κάλεσε τους εργαζόμενους να πάρουν την υπόθεση του αγώνα στα χέρια τους, οργανώνοντας απεργιακές κινητοποιήσεις, μαζικές παραστάσεις στα υπουργεία και συναντήσεις με τα κόμματα της Βουλής, προκειμένου να πάρουν θέση. Ενώ έκανε σαφές ότι η ουσιαστική λύση είναι η δημιουργία δημόσιου ενιαίου φορέα καπνοβιομηχανίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ