Πέμπτη 8 Σεπτέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ «ΣΩΛΗΝΟΥΡΓΙΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ»
Με «άδεια χέρια»...

Από τη σύσκεψη στο υπουργείο Απασχόλησης

Καμιά ουσιαστική δέσμευση δεν έδωσε το υπουργείο Εργασίας στο αίτημα της αντιπροσωπείας των εργατών της «Σωληνουργία Κορίνθου ΑΕ» με τη συμμετοχή του νομάρχη, του δημάρχου, του Εργατικού Κέντρου Κορίνθου, βουλευτών του νομού και της Ομοσπονδίας Μετάλλου για άμεση επαναλειτουργία του εργοστασίου στην Κόρινθο που την περασμένη εβδομάδα έβαλε λουκέτο και πέταξε στο δρόμο 135 εργάτες, λόγω... «ανταγωνιστικότητας».

Σε τριμερή συνάντηση που έγινε χτες το πρωί στο υπουργείο Εργασίας, με τη συμμετοχή του υφυπουργού Γεράσιμου Γιακουμάτου και εκπροσώπων της επιχείρησης, ο πρώτος το μόνο που έκανε ήταν να δώσει μια υπόσχεση πως θα επιδιώξει να συναντηθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα με τον ίδιο τον Στασινόπουλο για να... διερευνήσει τις προθέσεις του για το μέλλον του εργοστασίου και στη συνέχεια ότι θα έχει εκ νέου συνάντηση με αντιπροσωπεία των εργατών.

Από την πλευρά της εταιρίας, οι εκπρόσωποί της ισχυρίστηκαν πως το εργοστάσιο δεν πήγαινε καλά και είχε οικονομική ζημία. Παρ' όλα αυτά, μέχρι και τη στιγμή που έκλεισαν το εργοστάσιο, αυτό δούλευε στους ίδιους ρυθμούς με παλιότερα, χωρίς διακοπές. Επίσης, μετά το λουκέτο, όσες παραγγελίες υπήρχαν για το εργοστάσιο στην Κόρινθο έχουν μεταφερθεί για εκτέλεση στο άλλο εργοστάσιο της «Σωληνουργία Κορίνθου ΑΕ» που εδρεύει στη Θίσβη Βοιωτίας.

Ομως αντί οι ευθύνες να αναζητηθούν στην κυβερνητική πολιτική που ενισχύει αυτή την περίφημη ανταγωνιστικότητα, που έχει επιβάλει το κεφάλαιο για την αύξηση των κερδών του και έχει ως αποτέλεσμα μαζικές απολύσεις και εργασιακό μεσαίωνα, επιχειρείται από όλους σχεδόν τους παράγοντες στο νομό Κορινθίας να μετατεθούν στο γεγονός ότι (κακώς) δεν ικανοποιήθηκε η αξίωση του Στασινόπουλου να κατασκευαστεί λιμάνι(;!) μπροστά από το εργοστάσιο, ώστε να μπορεί πιο εύκολα να παραλαμβάνει και να εκφορτώνει το εμπόρευμά του...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ