Τετάρτη 23 Νοέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ
Φόρεσαν μάσκα υπερασπιστών του λαϊκού εισοδήματος

Να αξιοποιήσουν την κατάθεση του προϋπολογισμού, για να ανακινήσουν θέμα πρόωρων εκλογών επιχείρησαν χτες τόσο ο Γ. Παπανδρέου όσο και κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ.

Την ίδια στιγμή, που η κυβέρνηση κατέθετε έναν αντιλαϊκό προϋπολογισμό που βρίσκεται στον ίδιο δρόμο με τους προηγούμενους της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, η επικεφαλής του Τομέα Οικονομίας του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Β. Παπανδρέου, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, έκανε λόγο για «φορολογική καταιγίδα» και «αφαίμαξη του εισοδήματος των μισθωτών και των συνταξιούχων». Χωρίς, βέβαια, να ασκήσει ίχνος κριτικής στην πολιτική των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, που με τους προϋπολογισμούς τους επιτέθηκαν βάναυσα στο λαϊκό εισόδημα, η Β. Παπανδρέου, απέδωσε την «κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε σήμερα στην εγκληματική πράξη της απογραφής».

Ο προϋπολογισμός, συνέχισε η Β. Παπανδρέου, «είναι στον αέρα» και «δεν μπορεί να εφαρμοστεί εάν δε ληφθούν έκτακτα μέτρα». Μάλιστα, η ίδια ανέφερε ότι ο συγκεκριμένος προϋπολογισμός «διευρύνει τις κοινωνικές ανισότητες, οδηγεί σε μείωση των επενδύσεων και του ρυθμού ανάπτυξης και σε άνοδο της ανεργίας». Η Β. Παπανδρέου, ξεχνώντας προφανώς ότι οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ έπληξαν το κοινωνικό κράτος, ανέφερε ότι ο προϋπολογισμός της ΝΔ θα φέρει «επιδρομή στο κοινωνικό κράτος, με τη μείωση των δαπανών για την κοινωνική πρόνοια, την απασχόληση και την υγεία».

Η ταύτιση της πολιτικής των εκπροσώπων του δικομματισμού δεν εμπόδισε, βέβαια, τον Γ. Παπανδρέου, με αφορμή την οικονομία να αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών και να οξύνει την ανούσια αντιπαράθεση, δηλώνοντας κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης των Συντονιστών του ΠΑΣΟΚ ότι για την κυβέρνηση οι εκλογές είναι «εμπρός γκρεμός και πίσω ρέμα». Μια τοποθέτηση που ήρθε να ενισχύσει ο συντονιστής Οικονομικών Υποθέσεων της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Γ. Φλωρίδης που ανέφερε ότι ο προϋπολογισμός του 2006 είναι ο τελευταίος για την κυβέρνηση της ΝΔ «μπροστά στα προβλήματα που έχει δημιουργήσει».

Ο Γ. Παπανδρέου αναφέρθηκε και στο θέμα της ανανέωσης του ΠΑΣΟΚ, επιχειρώντας μετά την ένταση να χαμηλώσει τους τόνους, υποστηρίζοντας ότι όσα έχει πει «παρερμηνεύτηκαν». Συγχρόνως, όμως, ο ίδιος συνέχισε το επικοινωνιακό του παιχνίδι, προσθέτοντας ότι η ανανέωση στο ΠΑΣΟΚ δε θα είναι «ηλικιακή». Μάλιστα, πρόσθεσε ότι δε σκοπεύει να χαρίσει την ανανέωση, τη μεταρρύθμιση και την αλλαγή στη ΝΔ.

Ο Γ. Παπανδρέου, γνωρίζοντας ότι η παραπλάνηση του ελληνικού λαού για δήθεν στροφή στην πολιτική που ακολουθεί το κόμμα του μπορεί να περάσει μόνο μέσα από άγονες εσωκομματικές αντιπαραθέσεις, αφού οι στρατηγικές επιλογές του ΠΑΣΟΚ συνεχίζουν να κινούνται στην εξυπηρέτηση των συμφερόντων του μεγάλου κεφαλαίου, θα προσπαθεί σε κάθε ευκαιρία να τροφοδοτεί τη συζήτηση για το «νέο ΠΑΣΟΚ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ