Τετάρτη 23 Νοέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κινητοποιήσεις σε σχολεία

Εντονη κινητικότητα υπάρχει σε σχολεία της χώρας για μια σειρά ζητημάτων, που το καθένα απ' αυτά έρχεται να επιβεβαιώσει την πολιτική υποβάθμισης και υπονόμευσης του δημόσιου χαρακτήρα της εκπαίδευσης.

«Δε "μασάμε". Την αλήθεια την ξέρουμε», είναι το μήνυμα που έστειλαν μαθητές από 17 Τεχνικά Επαγγελματικά Εκπαιδευτήρια (ΤΕΕ) της Αθήνας, κατά τη διάρκεια του Συντονιστικού Αγώνα ΤΕΕ Αθήνας, αποφασίζοντας στις 9 Δεκέμβρη να βρεθούν στο δρόμο με τους μαθητές των Ενιαίων Λυκείων και των Γυμνασίων, τους φοιτητές και τους σπουδαστές. Κύρια αιτήματα είναι: ενιαίο δωδεκάχρονο δημόσιο και δωρεάν υποχρεωτικό σχολείο, δημόσιες και δωρεάν επαγγελματικές σχολές μετά το σχολείο, σταθερή δουλιά για όλους.

  • Την επικείμενη παραχώρηση διδακτηρίου σε ιδιωτική αθλητική εταιρία, καταγγέλλει η ΣΤ ΕΛΜΕ Αθήνας. Σε έγγραφό της, προς όλους τους αρμόδιους φορείς, αναφέρεται ότι «η Δημοτική Επιτροπή Παιδείας του 2ου Διαμερίσματος Αθήνας και η αντίστοιχη Σχολική Επιτροπή του 37ου Γυμνασίου, παραχωρεί το Γυμναστήριο και τους κοινόχρηστους χώρους του σχολείου σε ιδιωτική εταιρία (Ακαδημία Μπάσκετ Παγκρατίου!) κατά τις απογευματινές και πρωινές ώρες. Θεωρούμε το γεγονός αυτό πρωτοφανές, απαράδεκτο. Να σταματήσει κάθε ενέργεια προς αυτή την κατεύθυνση». Και καταλήγει: «Η Δημοτική Αρχή αντί να επιδιώκει την εισαγωγή των ιδιωτών στα δημόσια σχολεία και μάλιστα επιλεκτικά, καλό είναι να φροντίσει για τη βελτίωση των σχολικών εγκαταστάσεων του συγκεκριμένου διδακτηρίου, αλλά και για την παραχώρηση οικοπέδου στο οποίο θα ανεγερθεί το κτίριο του αντίστοιχου 37ου Λυκείου».
  • Αποχή από τα μαθήματά τους και συμβολικό αποκλεισμό της οδού Πατησίων, πραγματοποίησαν χτες οι μαθητές του 79ου Δημοτικού Σχολείου, μετά από απόφαση του Συλλόγου Γονέων. Οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν και σήμερα, καθώς οι γονείς καταγγέλλουν την αδιαφορία των αρμόδιων φορέων να προσλάβουν σχολικούς φύλακες και να πάρουν τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια των 310 μαθητών.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ