Τετάρτη 23 Νοέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ
Το θέατρο έμεινε «στα λόγια»...

Τον εμπαιγμό των πολιτών από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ έφερε στην επιφάνεια η συνάντηση που πραγματοποιήθηκε χτες, ανάμεσα στον υφυπουργό Ανάπτυξης Γ. Σαλαγκούδη και την αντιπροσωπεία της Συντονιστικής Επιτροπής Φορέων του Δήμου Κερατσινίου και μελών του Δημοτικού Συμβουλίου.

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η παραχώρηση χώρου από τη ΔΕΗ, για την κατασκευή υπαίθριου θεάτρου, στο δήμο. Υπενθυμίζεται ότι το 1996 ανάμεσα στα υπουργεία Ανάπτυξης, ΠΕΧΩΔΕ και στο δήμο υπεγράφη πρωτόκολλο συνεργασίας για το εργοστάσιο ΑΗΣ Αγ. Γεωργίου, σύμφωνα με το οποίο το εργοστάσιο θα λειτουργούσε αποκλειστικά με φυσικό αέριο και μετά έξι χρόνια οι χώροι θα περάσουν στη διάθεση του δήμου.

Από τότε μέχρι σήμερα όμως, το εργοστάσιο λειτουργεί και ο δήμος κινδυνεύει να χάσει τα κονδύλια για την κατασκευή του θεάτρου. Ο υφυπουργός δήλωσε μάλιστα στην αντιπροσωπεία ότι λόγω της ανάγκης για ενέργεια - λες και σήμερα την ανακάλυψαν - το εργοστάσιο θα συνεχίσει να λειτουργεί. Μπροστά στις διαμαρτυρίες των κατοίκων, θυμήθηκε πως και ο ίδιος, όταν το κόμμα του ήταν στην αντιπολίτευση, είχε καταθέσει ερώτηση στη Βουλή για τη μη εφαρμογή του πρωτοκόλλου συνεργασίας. Ομως, σήμερα, σαν κυβέρνηση πρέπει - όπως λέει - να διαπραγματευτούν την υπογραφή νέου πρωτοκόλλου!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ