Τετάρτη 23 Νοέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
Επείγει να τους καταργήσεις

Του Τάσου Αναστασίου από «ΤΑ ΝΕΑ»

Τάσος Αναστασίου

Του Τάσου Αναστασίου από «ΤΑ ΝΕΑ»
Μέρες πριν, διατυπώσαμε την εκτίμηση ότι ο σε εξέλιξη πόλεμος στα μέσα ενημέρωσης δεν μπορεί, από τη σκοπιά της εργατικής τάξης, παρά να ιδωθεί ως πόλεμος που δεν αφορά στην ενημέρωση, αλλά στην ιδιοκτησία. Οσο αυτή παραμένει κτήμα του κεφαλαίου, ο καυγάς θα αφορά στον ανταγωνισμό ιδιοκτητών. Σε ένα φαινομενικά άσχετο πεδίο, αυτό της ναυτιλίας, αυτοί που χτες «σφάζονταν» τα έχουν ήδη βρει. Ενωμένοι στην επιδίωξη της κερδοφορίας, αλληλοϋπερασπιζόμενοι στην αντιμετώπιση του κοινού εχθρού, της εργατικής τάξης.

Στο χώρο της «ενημέρωσης», αυτοί που χτες δήλωναν ότι ελέγχουν την εξουσία, μ' αφορμή μια ρωγμή στο παγκάρι - που επέτρεψε να πέσει λίγο φως μέσα για να αναδειχτούν και αυτοί ως εξουσία - δέχονται πλέον τη χλεύη αυτών που επίσης είναι εξουσία και οι οποίοι με τη σειρά τους δηλώνουν ότι δε χειραγωγούνται. Σωστοί, μόνο χειραγωγούν.

Κάτι κείμενα για τα όρνια τύπου «Ιζνογκούντ» που λυμαίνονται το χώρο, όσο δίκιο κι αν περιέχουν, δείχνουν ξεκρέμαστα. Οχι μόνο γιατί η μνήμη δεν επιτρέπει άφεση αμαρτιών, αλλά γιατί ακριβώς δίπλα, οι ομοϊδεάτες τους δίνουν εξετάσεις στη συκοφαντία! Ακριβώς σ' αυτό: Στη συκοφαντία! Τι κι αν η πραγματικότητα βαράει γροθιές στις επινοήσεις... Ο «συντάκτης» - ομογάλακτος πλέον εκείνου που έγραψε βιβλίο για να απαντήσει σε μια συκοφαντία - έχει φοβερή απόδειξη στα χέρια του «γεγονός που παραδέχονται όλα τα στελέχη της ΝΔ»! Οτι δεν υπάρχει «γεγονός» είναι αδιάφορο. Οτι δεν μπορεί να υπάρχει ούτε ένα από τα «όλα» επίσης αδιάφορο. Ποντάρει ο «συντάκτης», το κόμμα του για την ακρίβεια, στο ότι η λάσπη μένει. Ξεχνά, μόνο, πως κάθε ψέμα έχει κοντά ποδάρια. Οσο κοντά είχε και η προβοκάτσια τους, τότε σε μαύρα χρόνια, όταν αυτοανακηρύχτηκαν «ΚΚΕ εσωτερικού». Ιδιοι κι απαράλλαχτοι. Πάντα και μόνο πράκτορες!

Το έγκλημά σου, αναγνώστη του «Ρ», όπως και έγκλημα κάθε αγωνιστή του λαϊκού κινήματος, είναι που δε λες να δεχτείς ότι η ΕΕ δεν είναι ιμπεριαλισμός. Οτι ο ευρωστρατός δεν είναι για σφαγή λαών, ότι περισσότεροι μπάτσοι δε σημαίνει προετοιμασία αντιμετώπισης «κοινωνικής έκρηξης». Αμφισβητείς το παλιό όταν σου παρουσιάζεται σα νέο. Και το χειρότερο, δεν είσαι ένας απ' αυτούς που θα σου τραβήξουν τ' αυτί, όπως σ' αυτούς που μαζί συμφωνάνε και μετά παριστάνουν τους διαφωνούντες. Εκτός κι αν νομίζεις ότι η απειλή προς τους «συνυπεύθυνους» αφορά μόνο τους εντός της ΝΔ. Ξέρει τι γράφει. Ομοτράπεζοι δεν είναι μόνο οι ιδιοκτήτες των μέσων παραγωγής. Και το υπηρετικό προσωπικό σ' έναν πάγκο ξεκοκαλίζει.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ