Τετάρτη 23 Νοέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΟΛΕΜΟΣ ΜΕΓΑΛΟΕΚΔΟΤΩΝ
Μέχρι «τελικής πτώσεως»...

Συντηρείται με νέες «αποκαλύψεις» και αλληλοκατηγορίες ο πόλεμος των μεγαλοεκδοτών, που, όπως συνηγορούν όλες οι ενδείξεις θα τραβήξει σε βάθος χρόνου, μέχρι να υπάρξουν «νικητές και ηττημένοι».

Η πλευρά της «Ελευθεροτυπίας» («Ε») έχει επιλέξει, μάλλον αναγκαστικά, τακτική άμυνας και απαντά στις κατηγορίες και τις αποκαλύψεις των αντιπάλων της που κλιμακώνουν την επίθεσή τους. Ο Μ. Τριανταφυλλόπουλος, που έχει αναλάβει ρόλο «πολιορκητικού κριού», προχώρησε σε νέες αποκαλύψεις που αφορούν στην ανάληψη έργων της Βιργ. Βεντουράκη, συζύγου του διευθυντή της «Ε», στο Πεντάγωνο. Ειδικότερα, υποστήριξε ότι με απευθείας αναθέσεις είχε αναλάβει τμηματικά την ανακατασκευή δώματος δεξιώσεων στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας, στην πτέρυγα του ΓΕΝ, καθώς και τη διαμόρφωση του εξωτερικού χώρου της συγκεκριμένης αίθουσας.

Σε δήλωσή του ο τότε υπουργός Αμυνας Γ. Παπαντωνίου ανέφερε ότι το δώμα ανακατασκευάστηκε το 2002, ενόψει της ελληνικής προεδρίας της ΕΕ και πως οι διαδικασίες ανάθεσης και επίβλεψης των εργασιών διεκπεραιώθηκαν από το ΓΕΝ χωρίς καμία ανάμειξη του γραφείου του. Σημείωσε δε ότι το συνολικό κόστος των εργασιών ανήλθε σε 137.000 ευρώ, ενώ η εταιρία «Βεντουράκη ΟΕ» ανέλαβε τη δεύτερη φάση του έργου (διαμόρφωση εξωτερικού χώρου).

Από την πλευρά της «Ε», αντί άλλης απάντησης στη νέα «αποκάλυψη» του οικοδεσπότη της «Ζούγκλας», φιλοξενείται ολόκληρη η δήλωση του Γ. Παπαντωνίου με τον εύγλωττο τίτλο «Η αλήθεια για τα έργα στο Πεντάγωνο». Γενικότερα, πάντως, το χτεσινό φύλλο δημιούργησε την εντύπωση ότι η εφημερίδα επιχειρεί να «υποβαθμίσει» το θέμα. Αντί άλλης απάντησης, επιλέγεται η προβολή της κοινής πρωτοβουλίας ΔΣΑ - ΕΣΗΕΑ «για την πάταξη φαινομένων όπως τα τηλεδικεία και οι κρυφές κάμερες διαπόμπευσης και εξευτελισμού».

Πάντως, για τις επιχειρηματικές δραστηριότητες της Β. Βεντουράκη ρωτήθηκε χτες ο Θ. Ρουσόπουλος. «Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δεν μπορεί να γνωρίζει και είμαι βέβαιος ότι σχεδόν και κάθε υπουργός δεν μπορεί να γνωρίζει το σύνολο των επιχειρήσεων και ποιες είναι οι αναλήψεις έργων που έχουν αυτές οι επιχειρήσεις», δήλωσε ο εκπρόσωπος, όταν ρωτήθηκε, αν γνωρίζει ότι η Β. Βεντουράκη έχει πάρει δουλιές επί κυβερνήσεως ΝΔ.

Επίθεση από το «Εθνος»

Το «Εθνος» του Γ. Μπόμπολα πέρασε στην αντεπίθεση, απαντώντας στο προχτεσινό άρθρο του εκδότη της «Ε» Θαν. Τεγόπουλου. Σε ολοσέλιδο άρθρο του, με τίτλο «Εφτασε η ώρα της κρίσης για τους (υπο)κριτές» σημειώνει: «Δεν κρύβονται ομολογουμένως η σύγχυση και ο πανικός που προκάλεσαν στην εφημερίδα "Ελευθεροτυπία" τα αποκαλυπτήρια της επιχειρηματικής δοσοληψίας, μέσω... παρένθετων προσώπων, με το ελληνικό δημόσιο. Δεν κρύβεται όμως και η αμηχανία για την αποκάλυψη από το "Εθνος" των υπόγειων διαδρομών της "αδέσμευτης εφημερίδας" με το Μέγαρο Μαξίμου».

Η εφημερίδα απορρίπτει τα περί «βλακώδους σύμπλευσης», που της είχε καταλογίσει ο εκδότης της «Ε» και περνά στην αντεπίθεση κάνοντας λόγο για «δικές του στενές σχέσεις με τους κ.κ. Καραμανλή και Ρουσόπουλο και εξελίχθηκαν εν κρυπτώ από τους αναγνώστες της "αδέσμευτης εφημερίδας"».. Και το άρθρο καταλήγει: «Δυστυχώς και οι τελευταίες εφεδρείες της εφημερίδας κάηκαν στη ...μαχητική αρθρογραφία του κ. Τεγόπουλου υπέρ του "βασικού μετόχου". Μαζί με αυτές κάηκε και η υπόληψη της "Ελευθεροτυπίας" έναντι δεκάδων χιλιάδων αναγνωστών της...».

Στην ίδια εφημερίδα φιλοξενείται δήλωση του ΓΓ Αθλητισμού Κ. Κουκοδήμου, ο οποίος αναφέρει ότι δεν πρόκειται να παραλάβει κανένα έργο στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά, εάν προηγουμένως δεν αποκατασταθούν οι κακοτεχνίες. Υπενθυμίζεται ότι ορισμένα από τα Ολυμπιακά έργα στον Αγιο Κοσμά είχαν ανατεθεί με απευθείας ανάθεση στην εταιρία De Boer, που αντιπροσωπευόταν στη χώρα μας από την Βιργ. Βεντουράκη, σύζυγο του διευθυντή της «Ε» Σερ. Φυντανίδη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ