Τετάρτη 23 Νοέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
ΔΗΜΟΣ ΝΙΚΑΙΑΣ
Μηδενική αύξηση στα δημοτικά τέλη για τέταρτο χρόνο

Πριν από μερικές μέρες η Δημοτική Αρχή Νίκαιας ξεκίνησε την ενημέρωση των πολιτών για τον απολογισμό του έργου. Θα ακολουθήσουν κι άλλες λαϊκές συνελεύσεις
Πριν από μερικές μέρες η Δημοτική Αρχή Νίκαιας ξεκίνησε την ενημέρωση των πολιτών για τον απολογισμό του έργου. Θα ακολουθήσουν κι άλλες λαϊκές συνελεύσεις
Καμιά αύξηση στα δημοτικά τέλη για τέταρτη συνεχή χρονιά, όσο δηλαδή είναι στη διοίκηση του δήμου η παράταξη της «Δημοκρατικής Ενότητας», αποφάσισε ο Δήμος Νίκαιας κατά την προχτεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Αξίζει να σημειωθεί πως από τη συζήτηση του θέματος και με το πρόσχημα να συζητηθεί σε άλλη συνεδρίαση το θέμα, αποχώρησαν οι δημοτικοί σύμβουλοι των παρατάξεων «Νίκαια Ανθρώπινη Πόλη» του Β. Τράπαλη, «Νίκαια - Νέα Εποχή» του Β. Κίτσου και ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Χρ. Κροκίδης.

Η Δημοτική Αρχή της Νίκαιας, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, στέκεται έτσι έμπρακτα στο πλευρό των εργαζόμενων, των μεταναστών και της νεολαίας της πόλης. Με πολιτική βούληση υπέρ της προστασίας της λαϊκής οικογένειας, δεν αυξάνει καθ' όλη τη διάρκεια της θητείας της τα δημοτικά τέλη.

Σε μια παρατεταμένη περίοδο, τονίζεται στην ανακοίνωση, που οι εργαζόμενοι βιώνουν την ακρίβεια, την ανεργία, τους χαμηλούς μισθούς, τις χαμηλές συντάξεις, την αποδιάρθρωση των εργασιακών σχέσεων, σε μια περίοδο που όλο μειώνεται το βιοτικό επίπεδο του ελληνικού λαού, δεν μπορούν οι δήμοι να αυξάνουν τα έσοδά τους από το μειωμένο εισόδημα των εργαζομένων.

Η Δημοτική Αρχή της Νίκαιας στέκεται σταθερά υπέρ της διεκδίκησης των παρακρατημένων πόρων του Δήμου από τον κρατικό προϋπολογισμό, ποσά που αντιστοιχούν σε δεκάδες εκατομμύρια ευρώ. Στέκεται σταθερά στο δρόμο της αντίστασης στην αντιλαϊκή πολιτική, που οδηγεί τον ελληνικό λαό στη φτώχεια και τους δήμους σε οικονομικό μαρασμό.

Παρά τη μηδενική αύξηση στα δημοτικά τέλη, επισημαίνεται στην ανακοίνωση, ο Δήμος Νίκαιας συνεχίζει τον εκσυγχρονισμό του στον τομέα της καθαριότητας. Ετσι, μέχρι και το τέλος του 2005, ο Δήμος θα αποκτήσει 2 νέα απορριμματοφόρα και 1 σάρωθρο, ενώ το 2006 θα αποκτήσει ακόμα 2 νέα απορριμματοφόρα. Ο εκσυγχρονισμός στον τομέα καθαριότητας μαζί με τα 2 πλυντήρια κάδων που απέκτησε ο Δήμος το 2004, δείχνουν ότι ο στόχος της Δημοτική Αρχής για καλύτερη ποιότητα ζωής στην πόλη μπορεί να πραγματοποιηθεί χωρίς την επιπρόσθετη οικονομική επιβάρυνση των κατοίκων της Νίκαιας.

Απολογισμός στους δημότες

Η Δημοτική Αρχή της Νίκαιας και ο δήμαρχος Στ. Μπενετάτος, συνεχίζοντας σταθερά το έργο, με το λαό της πόλης συμμέτοχο και στο προσκήνιο των πεπραγμένων, θα συζητήσει με τους δημότες τον απολογισμό των πεπραγμένων της για τα έτη 2003 και 2004, με λαϊκές συνελεύσεις σε όλες τις γειτονιές της πόλης.

Συγκεκριμένα, θα πραγματοποιηθούν εννέα λαϊκές συνελεύσεις σε όλες τις περιοχές της Νίκαιας, σε ΚΑΠΗ και σε Πολιτιστικούς Συλλόγους της πόλης, ενώ στις συνελεύσεις θα υπάρξουν και θεματικές ενότητες, όπως για παράδειγμα συνέλευση μόνο για νέους, για να αναδειχτούν τα προβλήματα της νεολαίας.

Στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι, μέσα από την άμεση ενημέρωση των κατοίκων της πόλης, η ανάδειξη των προβλημάτων και η δημιουργία ενός ακόμα πιο ισχυρού διεκδικητικού πόλου που θα αγωνίζεται για λύσεις στα προβλήματα της πόλης και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ