Τετάρτη 23 Νοέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα κουρασμένα και... συμβιβασμένα «παλικάρια» του ΣΥΝ

Με αφορμή την 32η Επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, το Νοέμβρη του '73, που πέρασε στην Ιστορία ως το κορυφαίο γεγονός της αντιδικτατορικής πάλης του ελληνικού λαού και της νεολαίας, η Πολιτική Κίνηση ΕΑΒ (Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας) του Συνασπισμού, κυκλοφόρησε στο εργοστάσιο ανακοίνωση όπου ανάμεσα σε «γλυκανάλατες» αναλύσεις και νεολογισμούς, ανακρίβειες και λαϊκισμούς, «ηττοπαθώντας», καταλήγει απευθυνόμενη στους νέους και τις νέες: «Μήπως θα ήταν καλύτερα η επέτειος του Πολυτεχνείου να γίνει για ένα διάστημα επέτειος ΚΑΤΑΛΛΑΓΗΣ και ΠΕΡΙΣΥΛΛΟΓΗΣ, μέχρι να ξαναποκτήσει το πραγματικό της νόημα»;

Τι κάνει η οργάνωση του ΣΥΝ; Αφού ξεχνάνε (σκόπιμα) το αντιιμπεριαλιστικό περιεχόμενο της εξέγερσης, τα ανεκπλήρωτα οράματα του ξεσηκωμού, τα μηνύματα αντίστασης και αγώνα, δεν ξεχνάνε (πάλι σκόπιμα) να ταυτίσουν τα κόμματα εξουσίας (χωρίς να τ' αναφέρουν με τ' όνομά τους) με τη δογματική Αριστερά που «κατάφεραν να αφυδατώσουν τα νοήματα, τους αγώνες και τις θυσίες εκείνης της γενιάς και να την εκτοπίσουν στο περιθώριο» και για να ησυχάσουν, πλέον, εκτιμάνε ότι «το Πολυτεχνείο μοιάζει πια να είναι μια ιστορία τελειωμένη». Είναι η γιορτή της δικής μας ουτοπίας, του δικού μας ανέφικτου», όπως γράφουνε.

Τα «κουρασμένα παλικάρια» του ΣΥΝ, εκτός από τέτοια, έχουν ρίξει και πολύ νερό στο κρασί τους, το 'χουν κάνει σκέτο νερό (!!!) και στην ισοπέδωση σοσιαλδημοκρατικής ή νεοδημοκρατικής χροιάς που επιχειρείται (συντηρητικές και οι δύο) θέλουν να προσθέσουν και τη δική τους, οπορτουνιστική. Κατ' αρχήν δεν είναι οι μοναδικοί που θέλουν το καταλάγιασμα για ό,τι έρχεται και ό,τι θυμίζει η λαϊκή εξέγερση το Νοέμβρη του '73. Πριν απ' αυτούς, οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ έχουν προσπαθήσει, προσπαθούν και θα προσπαθούν να αμαυρώσουν το μήνυμά του, να το φέρουν στο σημείο της «τελειωμένης ιστορίας».

Κατά δεύτερο λόγο, οι Αμερικανοί ιμπεριαλιστές, οι δημιουργοί και καθοδηγητές του χουντικού πραξικοπήματος (και τόσων άλλων δεινών στη χώρα μας και όχι μόνο) ενδιαφέρονται για καταλάγιασμα και σταμάτημα της πορείας - διαδήλωσης.

Τρίτο, υπάρχουν πολλοί άλλοι, ακόμα, που δουλεύουν «από τα μέσα» για ένα τέτοιο καταλάγιασμα.

Ωστόσο, δεν τα 'χουν καταφέρει γιατί το ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ είναι υπόθεση του λαϊκού κινήματος, είναι και θα μείνει για πάντα σύμβολο Αντίστασης και Αγώνα, όπως τονίζει σε δική της ανακοίνωση η Κομματική Οργάνωση ΕΑΒ του ΚΚΕ. Διαδηλώνουμε, επισημαίνεται, μέχρι την αμερικάνικη πρεσβεία για να δυναμώσει η αντιιμπεριαλιστική πάλη. Για να διατρανώσουμε τη θέληση, πως τα ανεκπλήρωτα οράματα του ξεσηκωμού του Νοέμβρη του 1973 μπορούν να πάρουν σάρκα και οστά με τη λαϊκή συσπείρωση και αντεπίθεση για να δυναμώσει η πάλη, για να γίνει πράξη το δίκιο του λαού και της νεολαίας.

Σ' αυτό τον αγώνα, σ' αυτά τα οράματα, σ' αυτήν την προοπτική, όπου οι λαοί θα απελευθερωθούν πραγματικά, μόνο όταν αποτινάξουν τα δεσμά της εκμετάλλευσης, όταν χτίσουν τη δική τους κοινωνία, τη σοσιαλιστική, το ΚΚΕ είναι ορκισμένος, πιστός μπροστάρης και σύμμαχος της εργατικής τάξης και του λαού μας. Η ζωή δείχνει, τονίζει η ΚΟ ΕΑΒ του ΚΚΕ, ότι το ΚΚΕ είναι ο «κινητήρας» των λαϊκών αγώνων. Η παρουσία του δεν είναι, απλώς, ωφέλιμη για την εργατική τάξη και το λαό μας, αλλά και αναντικατάστατη. Ετσι, ώστε τα οράματα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου να δικαιωθούν και τα όνειρα να πάρουν εκδίκηση...

Τους «καταλαγιασμένους», ο Λαός και η Ιστορία τους στέλνουν και θα συνεχίσουν να το κάνουν, σε μόνιμη περισυλλογή...


Γ. Π.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ