Τετάρτη 23 Νοέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τα συμπλέοντα...

Γρηγοριάδης Κώστας

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ...αντιπολιτευτικής σύμπλευσης αποτέλεσε το νομοσχέδιο για την «απελευθέρωση» της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας. Και η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ το ψήφισαν ωραιότατα. Στη συνέχεια όμως ...τσακώθηκαν.

Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ μιλούσαν για αδιαφάνειες που θα καλύψει ο νόμος και οι βουλευτές της ΝΔ για τα όσα είχαν γίνει στο χώρο της Ενέργειας επί κυβέρνησης Σημίτη, και μάλιστα σε υψηλότατους τόνους.

Αυτό είναι που λέμε «πρώτα η δουλιά και μετά η διασκέδαση». Πρώτα, δηλαδή, ψηφίζουν μια οδηγία της Ευρωπαϊκής Ενωσης (τέτοιο ήταν το νομοσχέδιο) και μετά μπορούν με την ησυχία τους να ...διασκεδάζουν συγκρουόμενοι, μια και έχει εκτελεστεί η αποστολή τους.

Κατά τα άλλα, οι λογαριασμοί της ΔΕΗ για τον κοσμάκη θα έρχονται ήδη από αυτόν τον μήνα πιο φουσκωμένοι. Κάτι οι αυξήσεις στα τιμολόγια, κάτι ο φόρος για την ΕΡΤ, κάτι το κόστος από την αλλαγή του καυσίμου ηλεκτροπαραγωγής (δε μας ...κάνει, βλέπετε, ο ελληνικός λιγνίτης), έτοιμη ...η λυπητερή.

Κι αργότερα, όταν θα εφαρμοστεί στην πράξη ο νόμος περί «απελευθέρωσης» της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας, θα 'ρθουν και τα ακόμη χειρότερα...

ΩΡΑΙΑ ΠΕΡΝΑΝΕ εκεί στο ΠΑΣΟΚ! Είναι όλοι υπέρ της «ανανέωσης» (αφού το λέει ο πρόεδρος) και άπαντες αναζητούν μια θέση στον ...ήλιο, έστω κι αν δεν ξέρουμε καν αν αποτελεί ακόμη το σήμα του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Γιατί όσο κι αν προσπαθεί να το διανθίσει το πράγμα με θεωρίες ο Γιώργος Παπανδρέου, το μόνο που κάνει είναι να δημιουργεί το δικό του μηχανισμό. Μόλις τον φτιάξει, θα προχωρήσει την ...ανανέωση και στα υπόλοιπα ζητήματα, π.χ., το σήμα.

Εως τότε τα «πρωτοκλασάτα» στελέχη (ή, τέλος πάντων, αυτά που νομίζουν ακόμη ότι είναι πρωτοκλασάτα) θα γκρινιάζουν και θα προσπαθούν να δώσουν το στίγμα τους. `Η, για να είμαστε περισσότεροι ακριβείς, θα προσπαθούν να κρατήσουν τις ...θέσεις τους.


Παπαγεωργίου Βασίλης


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ