ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 10 Σεπτέμβρη 2005
Σελ. /32
Βραδιές τραγουδιών

Ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου δίνει συναυλία σήμερα (9μμ), στην Αγ. Βαρβάρα (Θέατρο «Ι. Καμπανέλλης», Νταμάρι), προσκαλώντας τους φίλους των τραγουδιών του σε νέες ροκ μουσικές εμπειρίες. Σε ένα πρόγραμμα που φέρει τη «σφραγίδα» της μοναδικής ερμηνείας του, αλλά και των φυσικών οργάνων, που δίνουν άλλη διάσταση σε κομμάτια που έχουμε αγαπήσει. Με τη συνοδεία πιάνου, κιθάρας, κοντραμπάσου, βιολιού και κρουστών, επιχειρεί μια μουσική «ανατροπή», με ένα πρόγραμμα που τιτλοφορείται «Νύχτες για ένα γάτο και... πέντε σειρήνες».

  • Συναυλία με την Ελένη Βιτάλη, σήμερα, στο θέατρο «Δ. Κιντής» στην Ηλιούπολη. Στο πρόγραμμα, ακούγονται τραγούδια από την πολύχρονη παρουσία της ερμηνεύτριας, τραγούδια που με πολλή αγάπη και προσοχή επέλεξε να ερμηνεύσει με τον δικό της μοναδικό τρόπο σε ένα πρόγραμμα με πολύ κέφι, αλλά και στιγμές συγκίνησης. Μαζί της, ο Νίκος Ξύδης, ο οποίος και υπογράφει στίχο και μουσική στα καινούρια της κομμάτια για τον τελευταίο δίσκο της «Ακολούθα τα πουλιά...» και οκταμελής ορχήστρα.
  • Βραδιά μουσικής κάντρι, σήμερα, στο Θέατρο Βράχων, στο Βύρωνα, στο πλαίσιο του «Φεστιβάλ Κάντρι Μουσικής». Θα εμφανιστούν η Ντάνι Λι από το Τενεσί των ΗΠΑ, η μπάντα «Lost Highway», ενώ θ' ακολουθήσει πάρτι από τον Νίκο Γκαραβέλα, βραβευμένο από την Country Music Assosiation του Νάσβιλ, που είναι και ο διοργανωτής της βραδιάς.
  • Στο θέατρο «Αιξωνή» στη Γλυφάδα τραγουδά σήμερα ο Γιάννης Κότσιρας, παρουσιάζοντας τραγούδια από το προσωπικό του ρεπερτόριο και όχι μόνο. Μαζί του ο Μανώλης Φάμελλος και η Ραλλία Χρηστίδου, σ' ένα κεφάτο πρόγραμμα. Τη Δευτέρα (9μμ) οι τρεις καλλιτέχνες θα δώσουν συναυλία στο Κηποθέατρο Παπάγου.
Θεατρικές «συναντήσεις»
«Βιολιστής στη στέγη»
«Βιολιστής στη στέγη»
  • Το ΔΗΠΕΘΕ Βόλου και η Εταιρία Θεάτρου ΕΥΜΟΛΠΙΣ παρουσιάζουν, σήμερα στο Κατράκειο θέατρο, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Νίκαιας, το «Βιολιστή στη Στέγη» των Τζ. Στάιν - Τζ. Μπουκ, σε σκηνοθεσία Κώστα Τσιάνου. Παίζουν: Γρηγόρης Βαλτινός, Ρένια Λουϊζίδου, Κοσμάς Ζαχάρωφ κ.ά.
  • Τους «Αχαρνείς» του Αριστοφάνη, παρουσιάζει το Εθνικό Θέατρο, σήμερα, στην Ελευσίνα, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Αισχύλεια» και τη Δευτέρα, στο Αλσος Βεΐκου, στο Γαλάτσι. Η παράσταση ανεβαίνει σε μετάφραση Παντελή Μπουκάλα, σκηνοθεσία Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου, μουσική Θάνου Μικρούτσικου. Παίζουν: Λάκης Λαζόπουλος, Δημήτρης Πιατάς, Κώστας Γαλανάκης, Λαέρτης Μαλκότσης, Σωτήρης Τζεβελέκος κ.ά.
  • Την «Αγγέλα Παπάζογλου» παρουσιάζει, αύριο, η Αννα Βαγενά, στο Θέατρο Βράχων, στο Βύρωνα. Την επιλογή και θεατρική προσαρμογή των αποσπασμάτων από το βιβλίο του Γιώργη Παπάζογλου «Ονείρατα της άκαυτης και της καμένης Σμύρνης», έκανε ο μουσικολόγος Λάμπρος Λιάβας. Αναγνώστρια η Νίκη Καράλη.
  • «Ορέστης» του Ευριπίδη, παρουσιάζεται επίσης αύριο, από τη «Θεατρική Διαδρομή», στο Κηποθέατρο Παπάγου, σε σκηνοθεσία Σταμάτη Φασουλή, με τους Αργύρη Ξάφη, Καρυοφιλλιά Καραμπέτη, Στέλιο Μάινα κ.ά.
  • Τη Δευτέρα, ο «Αρχοντοχωριάτης» του Μολιέρου παρουσιάζεται, στην Ηλιούπολη, σε μετάφραση - σκηνοθεσία Βασίλη Παπαβασιλείου, με τον Γιάννη Μπέζο, στον επώνυμο ρόλο. Παίζουν: Ναταλία Τσαλίκη, Περικλής Μουστάκης, Ελένη Κοκκίδου, Νίκη Παλληκαράκη κ.ά.
μια ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Στο μεγάλο λαϊκό συνθέτη, ερμηνευτή και οργανοπαίχτη, Δημήτρη Γκόγκο (Μπαγιαντέρα) είναι αφιερωμένη η βραδιά, που θα πραγματοποιηθεί αύριο Κυριακή (8.30 μμ), στο Χατζηκυριάκειο, στον τόπο που γεννήθηκε και έζησε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του. Η εκδήλωση, στην οποία θα συμμετέχει το συγκρότημα του Σπύρου Πολυκανδριώτη, θα γίνει στο πλαίσιο των «Ημερών Πολιτισμού 2005», στην οδό Βύρωνος 32, με ελεύθερη είσοδο.

μια ΕΚΘΕΣΗ

«Σαντορίνη» - έργο της Μερόπης Πρέκα
«Σαντορίνη» - έργο της Μερόπης Πρέκα
Η έκθεση «Τοπία της Ελλάδας» παρουσιάζεται στο χώρο Τέχνης «Αιγόκερως» (Ξενοκράτους 45, Κολωνάκι). Πρόκειται για τη δεύτερη εικαστική περιήγηση στον Ελλαδικό χώρο, με καινούρια έργα, με το χρωστήρα μεγάλων, καταξιωμένων ζωγράφων και εικαστικών. Πάρις Πρέκας, Σπύρος Βασιλείου, αλλά και Παναγιώτης Τέτσης, Κώστας Μαλάμος, Θεόδωρος Μάρκελλος, Μερόπη Πρέκα, Πέτρος Ζουμπουλάκης, Παναγιώτης Γράββαλος, Τάκης Κατσουλίδης, Δημήτρης Καραβάκος, Ευδοκία Παπουλή, Νικόλας Κληρονόμος, Σάντρα Χρήστου, Μάγδα Βαμβατήρα, Γιάννης Κουτσούρης, Εφη, Βαζιργιαντζίκη, Καίτη Παπαδημητρίου, κ.ά. Η επιμέλεια της έκθεσης είναι της Χριστίνας Πρέκα. Επίσης παρουσιάζεται το δίγλωσσο (ελληνικά - αγγλικά) λεύκωμα «Η Ελλάδα του Πάρι Πρέκα» με υδατογραφίες από όλη την Ελλάδα.

μια ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

Ενα από τα κορυφαία έργα του Αισχύλου, που στρέφεται εναντίον της τυραννίας και της βίας, την τραγωδία «Προμηθέας Δεσμώτης», παρουσιάζει, την Τρίτη, το Θεσσαλικό Θέατρο, στο Δημοτικό Θέατρο «Δ. Κιντής» στην Ηλιούπολη, σε σκηνοθεσία Κώστα Καζάκου και με τον ίδιο να ερμηνεύει τον ομώνυμο ρόλο. Μετάφραση: Οδυσσέας Νικάκης, β' σκηνοθέτης: Σοφοκλής Πέππας, σκηνικά - κοστούμια: Φαίδων Πατρικαλάκις, χορογραφίες: Αγγελική Στελλάτου, μουσική: Γιούρι Στούπελ, φωτισμοί: Χριστίνα Θανάσουλα.

Παίζουν - Προμηθέας: Κώστας Καζάκος, Ιώ: Φιλαρέτη Κομνηνού, Ερμής: Κωνσταντίνος Καζάκος, Ωκεανός: Βασίλης Κολοβός, Ηφαιστος: Δημήτρης Ναζίρης, Κράτος: Χρήστος Κάλλοου, Βία: Κατερίνα Φωτιάδη. Χορός 16 Ωκεανίδων: Αδριανή Τουντοπούλου, Χρύσα Διαμαντοπούλου, Κατερίνα Φωτιάδη, Μαρία Συριανού, Μαρία Συκιανάκη, Χρύσα Παπά, Γιολάντα Μπαλαούρα κ.ά.

μια ΣΥΝΑΥΛΙΑ

Στο Θέατρο του Λυκαβηττού ανηφορίζει τη Δευτέρα ο Αλκίνοος Ιωαννίδης για να παρουσιάσει ένα γοητευτικό πρόγραμμα για φωνή και κιθάρα. Θα ερμηνεύσει τραγούδια αγαπημένα και συνδεδεμένα με τη φωνή του, από τις «Περιπέτειες ενός προσκυνητή» και από προηγούμενους δίσκους του, καθώς και κομμάτια άλλων δημιουργών, διασκευασμένα από τον ίδιο για κουαρτέτο εγχόρδων, πιάνο, κρουστά, ηλεκτρικά και ηλεκτρονικά όργανα.

ένα ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Αφιερωμένο στον πρωτοπόρο τραγουδιστή του Νέου Κύματος Γιώργο Ζωγράφο, ο οποίος «έφυγε» πρόσφατα από τη ζωή, είναι το μουσικό πρόγραμμα που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη (8.30μμ), στο «Αττικό Θέατρο» (Αττικό Αλσος, Γαλάτσι). Θα συμμετέχουν αφιλοκερδώς γνωστοί ερμηνευτές του Νέου Κύματος, οι: Λάκης Παππάς, Καίτη Χωμάτα, Πόπη Αστεριάδη, Μιχάλης Βιολάρης, Νίκος και Γιώργος Τζαβάρας, Τάκης Κωνσταντακόπουλος και Πετρή Σαλπέα, θέλοντας να τιμήσουν τον σημαντικό εκπρόσωπο του μουσικού ρεύματος της δεκαετίας του '60. Καλλιτεχνικός Διευθυντής: Λίνος Κόκοτος. Μαέστρος: Γιώργος Σαλβάνος. Είσοδος ελεύθερη. Με αυτή τη συναυλία ολοκληρώνονται οι καλοκαιρινές εκδηλώσεις του Πολιτισμικού Οργανισμού του Δήμου Αθηναίων, στο «Αττικό Θέατρο».

Η «ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΠΟΧΗ» ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ:

Δημήτρης Καΐλας: «Κάτω από τις σημαίες του Λαϊκού Στρατού»

Κυριακή Καμαρινού: «Τα "πέτρινα" Πανεπιστήμια»

Μπάμπης Ιωάννου: «Η βαλίτσα του Γιώργη Πικρογιώργη»

Θόδωρος Κολοκοτρώνης - Φαλέζ: «Πολιτικά κείμενα»



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ