ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 28 Οχτώβρη 2005
Σελ. /32
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - Α' ΕΘΝΙΚΗ
Επικίνδυνες αποστολές

Το ματς ΠΑΟ - ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ ξεχωρίζει από το πρόγραμμα της 8ης αγωνιστικής. Δύσκολη έξοδος για Ολυμπιακό και ΑΕΚ σε Καλαμαριά και Νέα Σμύρνη. Εντός η Ξάνθη με Λάρισα

Δύσκολο έργο έχουν ΑΕΚ και ΠΑΟ με Πανιώνιο και ΠΑΟΚ αντίστοιχα

Eurokinissi

Δύσκολο έργο έχουν ΑΕΚ και ΠΑΟ με Πανιώνιο και ΠΑΟΚ αντίστοιχα
Σε τρεις... δόσεις συνεχίζεται το πρωτάθλημα της Α' Εθνικής κατηγορίας, με τους πρωτοπόρους να έχουν δύσκολο έργο. Η αυλαία ανοίγει αύριο με δυο συναντήσεις. Στην καλαμαριά ο Απόλλωνας Καλαμαριάς θα υποδεχτεί τον Ολυμπιακό. Ο Ντράγκαν Κοκότοβιτς πιστεύει ότι η ομάδα του μπορεί να πάρει ένα θετικό αποτέλεσμα. Στην άλλη μεριά ο Τροντ Σόλιντ που θα έχει στη διάθεσή του και τους Γεωργάτο - Ριβάλντο, που αποθεραπεύτηκαν, έδωσε το σύνθημα της νίκης για την ανάκαμψη των «ερυθρολεύκων».

Στο άλλο ματς έχουμε ντέρμπι ουραγών στο «Ελ Πάσο» ανάμεσα στην Καλλιθέα και τον Ακράτητο.

Στο κυρίως κυριακάτικο... μενού ξεχωρίζει αναμφίβολα η αναμέτρηση του Ολυμπιακού σταδίου όπου ο Παναθηναϊκός θα υποδεχτεί τον ΠΑΟΚ. Οι «πράσινοι» θέλουν να... ρεφάρουν την ήττα από την Ενωση, όμως ο «δικέφαλος του βορρά» είναι σε ανοδική τροχιά και δύσκολα θα παραδώσει τα όπλα.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει και η αναμέτρηση Ξάνθης - Λάρισας, ενώ ξεχωριστό είναι και το συνοικιακό ντέρμπι Ατρόμητου - Αιγάλεω στο Περιστέρι, που αναβιώνει εποχές προηγούμενων δεκαετιών. Ο Ηρακλής θέλει να κάνει δεύτερη συνεχόμενη νίκη σε βάρος του Λεβαδειακού, ενώ ο Ιωνικός θα φιλοξενήσει τον ΟΦΗ. Τέλος, η αγωνιστική θα ολοκληρωθεί τη Δευτέρα στη Νέα Σμύρνη, όπου ο Πανιώνιος θα αντιμετωπίσει την ΑΕΚ.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 8ης αγωνιστικής και οι τηλεοπτικές μεταδόσεις:

ΑΥΡΙΟ: Απόλλωνας Καλαμαριάς - Ολυμπιακός (17.45, «Alpha»), Καλλιθέα - Ακράτητος (19.00, «Supersport 1»). ΚΥΡΙΑΚΗ: Ηρακλής - Λεβαδειακός (15.00), Ιωνικός - ΟΦΗ (15.00), Ατρόμητος - Αιγάλεω (16.45, «Alpha»), Ξάνθη - Λάρισα (19.00, «Alpha»), Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ (19.00, «Supersport 1»). ΔΕΥΤΕΡΑ: Πανιώνιος - ΑΕΚ (21.00, «Alpha»).

  • Κανονικά συνεχίζεται και το πρωτάθλημα της Β' Εθνικής. Στα πλαίσια της 6ης αγωνιστικής θα γίνουν οι αναμετρήσεις: ΑΥΡΙΟ: Σέρρες - Αρης (16.00, ΕΤ-3), ΚΥΡΙΑΚΗ: Καστοριά -Καλαμάτα, Θρασύβουλος - Ηλυσιακός, Εθνικός Αστέρας - Νίκη Βόλου, Ολυμπιακός Βόλου - Πανηλειακός, Βέροια - Παναχαϊκή, Χαϊδάρι - Προοδευτική. ΔΕΥΤΕΡΑ: Κέρκυρα - Εργοτέλης (16.00, ΕΤ-3).
  • Για τη Γ' Εθνική την Κυριακή στους δυο ομίλους θα διεξαχθούν τα ματς της 6ης αγωνιστικής. Αναλυτικά το πρόγραμμα: ΝΟΤΟΣ: Απόλλωνας - Μεσσηνιακός, Ρόδος - Αγ. Δημήτριος, Αχαϊκή - Αχαρναϊκός, Παναιτωλικός - Εθνικός Πειραιά, Αστέρας Τρίπολης - Διαγόρας, Λήλας - Βύζας, Θύελλα Πατρών - Ατσαλένιος, Κερατσίνι - Αιολικός. ΒΟΡΡΑΣ: Καβάλα - ΑΕ Γιάννενα, Θερμαϊκός - Πολύκαστρο, Κοζάνη - Λαμία, Πτολεμαΐδα - Πιερικός, Τρίκαλα - Θράκη, Πανθρακικός - Αγροτικός Αστέρας, Γιάννενα - Αναγ. Καρδίτσας, Αναγ. Αρτας - Δόξα Δράμας.
ΜΠΑΣΚΕΤ - Α1 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Διπλό... μέτωπο

Σε Πάτρα και Κυψέλη τα σημαντικότερα ματς ανάμεσα σε Απόλλωνα - Ολυμπιακό και Πανελλήνιο - ΠΑΟΚ

Μόνο νίκη βλέπουν Πανελλήνιος και Ολυμπιακός

Eurokinissi

Μόνο νίκη βλέπουν Πανελλήνιος και Ολυμπιακός
Σε δυο... μέτωπα εστιάζεται το ενδιαφέρον της 2ης αγωνιστικής, το κυρίως πιάτο της οποίας θα διεξαχθεί αύριο, ενώ θα ολοκληρωθεί την Κυριακή. Η αναμέτρηση του Απόλλωνα Πάτρας, που φιλοξενεί τον Ολυμπιακό και η κόντρα στην Κυψέλη μεταξύ Πανελληνίου - ΠΑΟΚ αποτελούν τα πιο σημαντικά παιχνίδια της αγωνιστικής.

Στην Πάτρα ο Ολυμπιακός, που ακόμα ψάχνει τον καλό του εαυτό, καλείται να δοκιμάσει τις δυνάμεις του κόντρα στον τοπικό Απόλλωνα που δείχνει ενισχυμένος φέτος, αλλά ωστόσο προσπαθεί να συνέλθει από την απρόσμενη απομάκρυνση του προπονητή Ντάρκο Ρούσο. Οι Αχαιοί δεν τα κατάφεραν την πρώτη αγωνιστική, κόντρα στην Ολυμπία, γι' αυτό το λόγο αύριο αυξάνονται τα κίνητρα για τη νίκη, αφού θέλουν να κάνουν τη ρελάνς. Στην αντίπερα όχθη ο Γιόνας Καζλάουσκας ανάλωσε την εβδομάδα που πέρασε σε εντατικά μαθήματα, που αφορούσαν το τρέξιμο στην επίθεση από τους παίκτες του. Αυτό που περιμένει να δει σήμερα είναι κατά πόσο θα φανούν καλοί μαθητές οι «ερυθρόλευκοι».

Κόντρα στον Ολυμπιακό στην πρεμιέρα λίγο έλειψε να κάνει την έκπληξη ο Πανελλήνιος. Τώρα στην Κυψέλη, κόντρα στον ΠΑΟΚ, θέλει να τελειώσει αυτό που δεν μπόρεσε στο ΣΕΦ. Τα όσα συνέβησαν εκεί και τα παράπονα από τη διαιτησία απασχόλησαν όλες αυτές τις ημέρες τούς πάντες στην ομάδα. Αυτό είναι που φοβάται και ο τεχνικός της ομάδας, Κώστας Πετρόπουλος, που δε θέλει να αποπροσανατολιστούν οι παίκτες του ενόψει της κρίσιμης αναμέτρησης. Στην άλλη πλευρά, στον ΠΑΟΚ, δε θέλουν να τριτώσει το κακό. Ηττα στην πρεμιέρα από την ΑΕΚ, άλλη μια μεσοβδόμαδα από τη Φενερμπαχτσέ για το EYROCAP, κάπου θα πρέπει να σταματήσει αυτό, όπως τονίζουν στο «Δικέφαλο». Το ροζ φύλο αγώνα θα αποτελέσει το καλύτερο βάλσαμο για τον Μπάνε Πρέλεβιτς και τους παίκτες του.

Αναλυτικά το πρόγραμμα: ΣΑΒΒΑΤΟ: Ηρακλής - Κολοσσός Ρόδου («Ιβανώφειο», 17.00), Μακεδονικός - Πανιώνιος (Κοζάνη, 17.00), ΓΣ Λάρισας - Αρης (Νεάπολη, 17.00), Απόλλων Πάτρας - Ολυμπιακός («Τόφαλος», 19.00, ΕΤ-1), Μαρούσι - Ολύμπια Λάρισας (Αγ. Θωμάς, 19.00, ΣΟΥΠΕΡΣΠΡΟΡΤ). ΚΥΡΙΑΚΗ: Πανελλήνιος - ΠΑΟΚ (Κυψέλη, 18.00, ΕΤ-1).

ΒΟΛΕΪ
Σαλονικιώτικο ντέρμπι

Το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης όπου ο ΠΑΟΚ θα υποδεχτεί τον συμπολίτη του Ηρακλή συγκεντρώνει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον στην αυριανή 4η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Α1. Οι «κυανόλευκοι» που πέρασαν μια ξεκούραστη βδομάδα καθώς είχαν το ρεπό τους στο Τσάμπιονς Λιγκ, θέλουν να ρεφάρουν το στραβοπάτημα με τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης που του έκοψε το πλεονέκτημα της καθαρής νίκης (ο Ηρακλής νίκησε με 3-2). Στην αντίπερα όχθη, στον ΠΑΟΚ μετά την ήττα τους με 3-0 στην Πάτρα προσπαθούν να συνέλθουν και να επιστρέψουν στις επιτυχίες έχοντας δύσκολο έργο. Από κει και πέρα ο Ολυμπιακός χωρίς το παραμικρό περιθώριo απωλειών θα δοκιμάσει τις δυνάμεις στη Φθιώτιδα κόντρα στη Λαμία. Οι γηπεδούχοι έχουν ανεβασμένη ψυχολογία μετά την πρώτη τους εκτός έδρας νίκη στο Παγκράτι την προηγούμενη αγωνιστική. Ξεχωριστό ενδιαφέρον έχει και η αναμέτρηση του Πανελληνίου με τον ΕΑ Πατρών όπου παραδοσιακά τα παιχνίδια των δυο ομάδων εξελισσόταν σε ντέρμπι. Τον πρώτο λόγο έχει ο Παναθηναϊκός που θα υποδεχτεί στην έδρα του την ΑΕ Νίκαιας που και αυτή προέρχεται από σπουδαία βαθμολογικής σημασίας νίκη κόντρα στον Πανελλήνιο την προηγούμενη αγωνιστική. Τέλος, την ήττα από τη Λαμία θα προσπαθήσει να ρεφάρει το Παγκράτι που θα φιλοξενήσει την Ορεστιάδα. Ο έτερος εκπρόσωπος του Εβρου Εθνικός Αλεξανδρούπολης θα αντιμετωπίσει στην έδρα του τον Πανερυθραϊκό. Συνοπτικά το πρόγραμμα: ΣΑΒΒΑΤΟ: Παναθηναϊκός - ΑΕ Νίκαιας (Γλυφάδα 18.30), Εθνικός Αλεξανδρούπολης - Πανερυθραϊκός (Αλεξ/πολη 19.00), Παγκράτι - Ορεστιάδα (Μετς 19.00). ΚΥΡΙΑΚΗ: ΠΑΟΚ - Ηρακλής (Πυλαία 20.00 ΕΤ3), Λαμία - Ολυμπιακός (Λαμία 18.00 ΣΤΑΡ Κ.Ελλάδας). ΔΕΥΤΕΡΑ: Πανελλήνιος - ΕΑΠ (Κυψέλη 18.00 ΕΤ1).



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ