ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 16 Νοέμβρη 2005
Σελ. /40
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Με αποφασιστικότητα να αξιοποιήσουμε όλες τις δυνατότητες

Το 31,72% του πανελλαδικού πλάνου έχει καλυφθεί με το τέλος της δεύτερης βδομάδας της οικονομικής εξόρμησης

Τις δυνατότητες που υπάρχουν για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα, με την ένταση των ρυθμών δουλιάς και τη μαζικοποίηση του ανοίγματος για την οικονομική εξόρμηση, αναδεικνύουν τα αποτελέσματα της κάλυψης των πλάνων. Δύο εβδομάδες μετά την έναρξη της οικονομικής εξόρμησης, το πανελλαδικό πλάνο του Κόμματος έχει καλυφτεί σε ποσοστό 31,72%.

Η κάλυψη των πλάνων των οργανώσεων δείχνει τη σταθερά ανοδική δράση για την οικονομική εξόρμηση, που ωστόσο πρέπει να ενταθεί, προκειμένου να σημειωθεί η κάλυψη εκείνη που θα φέρει τις οργανώσεις πιο κοντά στο στόχο της υπερκάλυψης των πλάνων τους. Τα αποτελέσματα των πρώτων οργανώσεων, που προσέγγισαν ή ξεπέρασαν τους στόχους που είχαν θέσει για την εβδομάδα που πέρασε, αναδεικνύουν τις δυνατότητες και μεταδίδουν αισιοδοξία για ανάλογα αποτελέσματα από το σύνολο των οργανώσεων. Ταυτόχρονα, επιβάλλουν ένταση των ρυθμών δουλιάς και εξοπλισμό με μεγάλη αποφασιστικότητα, ώστε οι δυνάμεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, οι φίλοι και οι οπαδοί του Κόμματος να απευθυνθούν ακόμα πιο πλατιά, ακόμα πιο μαζικά.

Στον πίνακα που παραθέτουμε φαίνεται η κάλυψη των πλάνων των Οργανώσεων Περιοχής του ΚΚΕ. Επίσης, η ΚΝΕ κάλυψε το 21,50% του πλάνου της. Ακόμα, η Αχτίδα Καλλιτεχνών κάλυψε το 35,70% του πλάνου της, η ΚΟΒ «Ριζοσπάστη» το 17,97% και η ΚΟΒ «902» το 17,50%.

ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ
Εδραιώνεται το κλίμα αντιπαράθεσης

Αντί να βάλει τελεία στις αντιπαραθέσεις, η απόφαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΣΥΝ για το Δήμο της Αθήνας, σήμανε την έναρξη του... δεύτερου γύρου αντιπαραθέσεων.

Ετσι, η προχτεσινή μέρα θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως έναρξη της αντεπίθεσης της μειοψηφίας, καθώς την ώρα εκδήλωσης για τις εκλογές στην Αθήνα της «Πρωτοβουλίας για τη συσπείρωση της αριστεράς» με τον ΣΥΡΙΖΑ και τον επίσημο ΣΥΝ, η «Ανανεωτική Συσπείρωση», μαζί με την «Αριστερή Ανανέωση» και την «Παρέμβαση», διοργάνωσαν τη δική τους εκδήλωση για «τις εξελίξεις στον ΣΥΝ» με κεντρικό ομιλητή τον Μ. Παπαγιαννάκη.

Στη συγκέντρωση των ανανεωτικών τάσεων, πέρα από την αμφισβήτηση της γραμμής του ΣΥΝ, τέθηκε σε συζήτηση και η λειτουργία του, ενώ έγινε λόγος για μοντέλο ΣΥΝομοσπονδίας που θα διασφαλίζει την «πολυφωνία». Ξεκαθάρισαν δε ότι το πρόβλημα έγκειται στο γεγονός ότι όσοι διαφωνούν με τη γραμμή του ΣΥΝ (δηλαδή οι μειοψηφούσες τάσεις) αποκλείονται από την εκπροσώπηση του κόμματος σε δημόσιες θέσεις. Εκείνο που αποφάσισαν είναι να... μην αφήσουν σε χλωρό κλαρί την πλειοψηφούσα τάση, χωρίς όμως να αποχωρήσουν από τον ΣΥΝ και χωρίς να «προβοκάρουν» το κόμμα (π.χ. με αποχή από τις εκλογές στην Αθήνα) για να μην «δώσουν δικαίωμα» στην πλειοψηφία να τους κατηγορήσει. Οι μειοψηφούσες τάσεις, δήλωσαν ότι θα συντονίσουν την αντιπολίτευσή τους, με τελικό στόχο την αλλαγή των συσχετισμών στο ΣΥΝ, που έχει χάσει τον ανανεωτικό του χαρακτήρα. Κατηγόρησαν δε την πλειοψηφία για υποκριτική στάση καθώς, στις εκλογές για την ΤΑ, όπου κατεβαίνει υποψήφιος του ΣΥΝ, οι δυνάμεις και οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ που θα τον στηρίξουν θεωρούνται «δημοκρατικές δυνάμεις», ενώ εκεί που ο επικεφαλής είναι με το ΠΑΣΟΚ θυμούνται τον δικομματισμό.

Σε χτεσινές δηλώσεις του ο Ν. Κωνσταντόπουλος στο ραδιοσταθμό 9,84, κράτησε για άλλη μια φορά αποστάσεις από τις αντιπαραθέσεις στον ΣΥΝ σημειώνοντας απλά ότι «δεν είναι καλό να γινόμαστε φέτες». Σημείωσε ότι χρειάζονται «νέες δημοκρατικές διαδικασίες» προτάσσοντας την «ημερήσια διάταξη του Κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς», ως την «ενωτική» λύση.

Ο Ν. Βούτσης, σημείωσε, σχετικά με την πρόταση για ΣΥΝομοσπονδία, ότι «δεν πρέπει να γυρίσει ο ΣΥΝ στην προϊστορία του», ενώ ο γραμματέας της ΚΠΕ του ΣΥΝ, Ν. Χουντής, σε δηλώσεις του στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ, υπενθύμισε ότι το καταστατικό, που δεν προβλέπει κανενός είδους ομοσπονδίες, ψηφίστηκε από όλους.

Γίνεται πάντως όλο και πιο προφανές ότι το θέμα που βρίσκεται στο επίκεντρο των όποιων αντιπαραθέσεων είναι το γεγονός ότι η πλειοψηφία κρατάει «για τον εαυτό της» όσο περισσότερες θέσεις προβολής μπορεί, αφήνοντας... ψίχουλα στη μειοψηφία. Και ενώ μέχρι το τελευταίο συνέδριο οι συσχετισμοί ήταν έτσι διαμορφωμένοι που επέτρεπαν μια κάποια ισορροπία στη διανομή θέσεων, η πλειοψηφία του «Αριστερού ρεύματος» στην ΚΠΕ ενοχλεί τις υπόλοιπες τάσεις που βλέπουν ότι οι δυνατότητες για προβολή τους από τα δημόσια αξιώματα περιορίζονται σημαντικά.

Δραστηριότητες ΚΟ του ΚΚΕ

- Η Κομματική Οργάνωση Θεσσαλονίκης του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας, στα πλαίσια της πολιτικής της δραστηριότητας, πραγματοποιεί εκδηλώσεις με θέμα: «Οι εξελίξεις στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και οι θέσεις του ΚΚΕ».

  • Σήμερα, Τετάρτη, 16 Νοέμβρη, στην Πυλαία, στο «Πέτρινο», στις 7.00 μ.μ. με ομιλητή τον Αγγελο Τζέκη, βουλευτή του Κόμματος.
  • Σήμερα, Τετάρτη 16 Νοέμβρη, στην Τριανδρία, στο Δημαρχείο, στις 7.00 μ.μ. με ομιλητή τον Γιάννη Ζιώγα, μέλος του ΝΓ της ΚΟΘ του ΚΚΕ.

- Συζήτηση με θέμα «Οι θέσεις του ΚΚΕ για την Τοπική Αυτοδιοίκηση» οργανώνει η ΝΕ Ξάνθης του ΚΚΕ το Σάββατο 19 Νοέμβρη, στις 7 μ.μ., στο ξενοδοχείο «Δημόκριτος» με ομιλήτρια την Αιμιλία Αγκαβανάκη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

- Συζήτηση με θέμα «Οι θέσεις του ΚΚΕ για την Τοπική Αυτοδιοίκηση» οργανώνει η ΝΕ Εβρου του ΚΚΕ την Κυριακή 20 Νοέμβρη, στις 6 μ.μ., στο ξενοδοχείο «ΑΣΤΗΡ», στην Αλεξανδρούπολη, με ομιλήτρια την Αιμιλία Αγκαβανάκη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

- Συζήτηση με θέμα «Οι θέσεις του ΚΚΕ για την Τοπική Αυτοδιοίκηση» οργανώνει η ΝΕ Κομοτηνής του ΚΚΕ την Κυριακή 20 Νοέμβρη, στις 11 π.μ., στο Επιμελητήριο Κομοτηνής με ομιλήτρια την Αιμιλία Αγκαβανάκη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

- Συζήτηση με θέμα «Οι θέσεις του ΚΚΕ για την Τοπική Αυτοδιοίκηση» οργανώνει η ΝΕ Καβάλας του ΚΚΕ την Κυριακή 27 Νοέμβρη, στις 11 π.μ. στο ξενοδοχείο «Γαλαξίας», με ομιλητή τον Θεοδόση Κωνσταντινίδη, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Οργανώσεις του Εξωτερικού

- Η Αχτιδική Επιτροπή του ΚΚΕ στη Βάδη - Βυρτεμβέργη διοργανώνει πολιτική - πολιτιστική εκδήλωση προς τιμήν των 87 χρόνων του Κόμματος, το Σάββατο, 19 Νοέμβρη, στις 7 μ.μ., στην Turn und Versammlungshalle (Vaihingerstrasse 35, Moeringen, 70567) στη Στουτγκάρδη. Στην εκδήλωση θα μιλήσει ο Κώστας Βουλγαρόπουλος, στέλεχος του ΚΚΕ. Διοργανώνει, επίσης, σύσκεψη οπαδών και φίλων την Κυριακή, 20 Νοέμβρη, στις 11 π.μ. στους χώρους της ελληνικής κοινότητας Schorndorf και περιχώρων (Vorstadtstrasse 41 - 47, 73614 Schorndorf), με θέμα: «Οι τελευταίες πολιτικές εξελίξεις και οι θέσεις του Κόμματος» με ομιλητή τον Κώστα Βουλγαρόπουλο.

- Η Κομματική Οργάνωση Λιμβούργου του ΚΚΕ διοργανώνει εκδήλωση το Σάββατο, 19 Νοέμβρη, στις 8 μ.μ., στην αίθουσα της ελληνικής κοινότητας του Γκενκ, για τον εορτασμό των 87 χρόνων από την ίδρυση του ΚΚΕ. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει πολιτική ομιλία και γλέντι με ζωντανή ορχήστρα και ελληνικούς μεζέδες.

Αίτηση αποφυλάκισης χουντικών

Μια μέρα πριν ξεκινήσουν οι τριήμερες εκδηλώσεις για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, η Διεύθυνση Φυλακών Κορυδαλλού κατέθεσε χτες στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Πειραιά αίτηση αποφυλάκισης για τους δύο εκ των πρωταγωνιστών της Χούντας, Νίκο Ντερτιλή και Δ. Ιωαννίδη. Η αίτηση αυτή περιλαμβάνεται στο πλαίσιο των μέτρων αποσυμφόρησης των σωφρονιστικών ιδρυμάτων και με το πρόσχημα ότι έχουν εκτίσει τριάντα χρόνια φυλακής. Η απόφαση του Συμβουλίου αναμένεται να εκδοθεί τις επόμενες ημέρες.

Να υπενθυμίσουμε ότι ο Ντερτιλής έχει δηλώσει στο παρελθόν ότι δε θέλει να αποφυλακιστεί αν δεν αποκατασταθεί η τιμή του.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ