ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 1 Δεκέμβρη 2005
Σελ. /40
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΙΩΑΝΝΙΝΑ
Εκδήλωση για τη σύγχρονη ιδεολογική διαπάλη

Ομιλήτρια η Ελ. Μπέλλου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

Εργαζόμενοι, νεολαία και ευρύτερα λαϊκά στρώματα της πόλης των Ιωαννίνων και της ευρύτερης περιοχής ανταποκρίθηκαν μαζικά στο κάλεσμα της Νομαρχιακής Επιτροπής Ιωαννίνων του ΚΚΕ και γέμισαν ασφυκτικά την αίθουσα στα Λιθαρίτσια, όπου πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση με θέμα «Η σύγχρονη ιδεολογική διαπάλη» και ομιλήτρια την Ελένη Μπέλλου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του Κόμματος. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με αφορμή την έκδοση του βιβλίου «Ο σύγχρονος δεξιός οπορτουνισμός» από τις εκδόσεις «Σύγχρονη Εποχή».

Εντονη ήταν η παρουσία της νεολαίας, φίλων και οπαδών του Κόμματος, προοδευτικών ανθρώπων που προβληματίζονται και αγωνιούν καλοπροαίρετα για την κατεύθυνση, τον τρόπο και την προοπτική αντίστασης απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική των αστικών κομμάτων και των δυνάμεων που διαχειρίζονται το καπιταλιστικό σύστημα και εγκλωβίζουν την προοπτική αντίστασης και ρήξης με αυτό. Στην ομιλία της η Ελένη Μπέλλου, σημείωσε, μεταξύ άλλων, την ανάγκη να ξεπεραστεί η κρίση του κομμουνιστικού κινήματος και υπενθύμισε και τις πρωτοβουλίες που έχουν ληφθεί στην κατεύθυνση αυτή, με πρόσφατο παράδειγμα τη διεθνή συνάντηση κομμουνιστικών και εργατικών κομμάτων στην Αθήνα.

Η ομιλήτρια αναφέρθηκε αποκαλύπτοντας, τόσο ιστορικά όσο και στη σύγχρονη εποχή, το ρόλο των οπορτουνιστικών δυνάμεων, και ιδιαίτερα του δεξιού οπορτουνισμού που στη χώρα μας εκφράζεται και μέσα από το ΣΥΝ. Την ομιλία ακολούθησαν ερωτήσεις σχετικά με τις αιτίες ανατροπής των σοσιαλιστικών χωρών, το ρόλο του Συνασπισμού σήμερα, ως εκφραστή του δεξιού οπορτουνισμού σε πολιτικό και σε κοινωνικό επίπεδο, αλλά και για άλλα ζητήματα της ιδεολογικής διαπάλης στο κομμουνιστικό και εργατικό - λαϊκό κίνημα κλπ.

Εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα

Εκδηλώσεις - συγκεντρώσεις με θέμα την Απόφαση της ΚΕ για τις Δημοτικές και Νομαρχιακές Εκλογές διοργανώνουν οι Κομματικές Οργανώσεις σε όλη την Ελλάδα:

Σήμερα Πέμπτη, 1 Δεκέμβρη:

-- Η Αχτίδα Υπαίθρου Ηρακλείου, στις 7 μ.μ., στις Αρχάνες, στην αίθουσα του ΚΑΠΗ. Θα μιλήσει η Αιμιλία Αγκαβανάκη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

-- Η ΝΕ Αρκαδίας του ΚΚΕ, στις 7 μ.μ., στο Φιλοτεχνικό Ομιλο Τρίπολης. Θα μιλήσει ο Νίκος Καραθανασόπουλος, μέλος της ΕΠ Πελοποννήσου και του Τμήματος Οικονομίας της ΚΕ του ΚΚΕ.

Αύριο Παρασκευή 2 Δεκέμβρη:

-- Η ΝΕ Ηρακλείου, στις 7 μ.μ., στο Θεατρικό Σταθμό Ηρακλείου. Θα μιλήσει η Αιμιλία Αγκαβανάκη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

Το Σάββατο 3 Δεκέμβρη:

-- Η Επιτροπή Περιοχής Δυτικής Μακεδονίας, στις 6.30 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο Κοζάνης. Θα μιλήσει ο Σπύρος Χαλβατζής, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

-- Η ΝΕ Ηλείας του ΚΚΕ, στις 7 μ.μ., στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δήμου Πύργου. Θα μιλήσει ο Μάκης Μαΐλης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

-- Η ΚΟ Αγ. Θεοδώρων, στις 5.30 μ.μ., στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου (ΚΑΠΗ).

-- Ο βουλευτής του ΚΚΕ Αγγελος Τζέκης θα μιλήσει σε εκδήλωση στις 6 μ.μ., στο Βαλτερό Ηρακλείας Σερρών.

Την Κυριακή 4 Δεκέμβρη:

-- Η ΝΕ Γρεβενών, στις 11 π.μ., στο Δημαρχείο Γρεβενών. Θα μιλήσει ο Σπύρος Χαλβατζής, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

-- Η ΝΕ Φλώρινας, στις 6 μ.μ., σε αίθουσα του ξενοδοχείου «Αντιγόνη» στη Φλώρινα. Θα μιλήσει ο Σπύρος Χαλβατζής, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

-- Η ΝΕ Κιλκίς, στην Τέρπυλο, στις 11 π.μ. Θα μιλήσει ο Γιώργος Χαβατζάς, μέλος του Γραφείου Περιοχής Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ.

Τη Δευτέρα, 5 Δεκέμβρη:

-- Η ΑΕ Καλαμαριάς διοργανώνει εκδήλωση στις 7 μ.μ., στο θέατρο «Μελίνα Μερκούρη». Ομιλητής θα είναι ο Κ. Αβραμόπουλος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και γραμματέας της ΚΟΘ του ΚΚΕ.

Την Τετάρτη 7 Δεκέμβρη:

-- Η ΝΕ Αρτας με ομιλητή τον Σπύρο Χαλβατζή, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Την Κυριακή 11 Δεκέμβρη:

-- Η ΝΕ Κορινθίας του ΚΚΕ, στις 5.30 μ.μ., στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου στην Κόρινθο. Θα μιλήσει η Λουίζα Ράζου, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ του ΚΚΕ.

ΠΑΤΡΑ
Συγκέντρωση για τις δημοτικές εκλογές

Η ΝΕ Αχαΐας διοργανώνει συγκέντρωση παρουσίασης της απόφασης της ΚΕ του Κόμματος για τις Δημοτικές και Νομαρχιακές Εκλογές.

Η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα, 5 Δεκέμβρη, στις 7 μ.μ., στο EUROPA CENTER, στην Πάτρα.

Τις θέσεις θα παρουσιάσει η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα.

Συνεστίαση του «Ριζοσπάστη»

Αν θέλετε να πιούμε ένα κρασί μαζί ,σιγοτραγουδώντας τα ρεμπέτικα της «Αθηναϊκής Κομπανίας», τότε είστε καλεσμένοι μας στο κέντρο «Κοκκινιώτισσα», 7ης Μαρτίου 101 (πρώην Κονδύλη), στη Νίκαια, την Κυριακή 18 Δεκέμβρη. Από τις 8.30 μ.μ., θα σας περιμένουμε για μια ευχάριστη βραδιά ποιοτικής διασκέδασης. Οσοι αποφασίσουν να γλεντήσουν μαζί μας, μπορούν να προμηθευτούν προσκλήσεις (τιμή 23 ευρώ το άτομο) από: τα γραφεία του «Ρ» στο Κρυονέρι, Λεύκης 134, από τα γραφεία μας στο κέντρο της Αθήνας, Σόλωνος 130, και από τα γραφεία του «902», στον Περισσό.

Συλλυπητήρια για τον Δ. Φέτση

Τα θερμά συλλυπητήριά της προς την ΚΕ του ΚΚΕ για τον «άδικο, απροσδόκητο χαμό του φίλου, συναγωνιστή και συντρόφου μας Δημήτρη Φέτση» εκφράζει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Στεγνοκαθαριστηρίων. «Τα στοιχεία της ακεραιότητας, ειλικρίνειας, συντροφικότητας, αγωνιστικότητας και οργανωτικότητας πρέπει να γίνουν παράδειγμα προς μίμηση» αναφέρει η Ομοσπονδία και τονίζει: «Οι σύντροφοι, συναγωνιστές και φίλοι του υποσχόμαστε να συνεχίσουμε αταλάντευτα τον αγώνα του, τόσο στο συνδικαλιστικό όσο και στον κοινωνικό τομέα, προκειμένου να δημιουργήσουμε μια κοινωνία ανθρώπινη και κοινωνικά δίκαιη».

Επίσης, το ΔΣ της Ομοσπονδίας ΕΒΕ Χίου «εκφράζει τη βαθιά του θλίψη, για τον ξαφνικό και απρόσμενο θάνατο του πρώην προέδρου και μέλους του ΔΣ της ΓΣΕΒΕΕ Δημητρίου Φέτση, ο οποίος θυσίασε τη ζωή του στον αγώνα για την προάσπιση των συμφερόντων των επαγγελματιών, βιοτεχνών και εμπόρων όλης της χώρας».

ΑΧΤΙΔΑ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΗΣ ΚΟΑ
Για την ιστορία και τη δράση του ΚΚΕ

Εκδήλωση προς τιμήν των 87 χρόνων ιστορίας και δράσης του ΚΚΕ διοργανώνει η Αχτίδα Υπηρεσιών της Κομματικής Οργάνωσης Αθήνας του ΚΚΕ. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 4 Δεκέμβρη, στις 11 π.μ., στην αίθουσα εκδηλώσεων της ΚΟΑ (Θεμιστοκλέους 2 και Πανεπιστημίου - πρώην εκλογικό κέντρο).

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει ομιλία από τον Γιώργο Σκιαδιώτη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, με θέμα: «ΚΚΕ 1918 - 2005. 87 χρόνια αδιάκοπης επαναστατικής πάλης». Η εκδήλωση θα ανοίξει με χαιρετισμό του Βασίλη Γεωργαντά, ενώ θα ακολουθήσει πολιτιστικό πρόγραμμα.

ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΚΚΕ
Τιμούν τα 87 χρόνια του Κόμματος

Στο πλαίσιο του γιορτασμού των 87 χρόνων του Κόμματος, οι Κομματικές Οργανώσεις σ' όλη την Ελλάδα διοργανώνουν εκδηλώσεις - συνεστιάσεις:

Αύριο, Παρασκευή 2 Δεκέμβρη:

-- Η ΚΟΒ Μεταμόρφωσης διοργανώνει συνεστίαση στην ταβέρνα «Γενοβέφα».

-- Η ΚΟΒ Ανω Καισαριανής διοργανώνει συνεστίαση στο «ΧΑΡΑΜΑ 2», στο παλιό τέρμα.

-- Οι ΚΟΒ Αγίου Δημητρίου διοργανώνουν συνεστίαση στο κέντρο «ΕΡΜΗΝΕΙΕΣ» (Βουλιαγμένης 63 και Κέλσου 5), στις 9 μ.μ.

-- Η ΝΕ Χανίων διοργανώνει συνεστίαση στις 9 μ.μ. στο κέντρο «Καναρίνια» στον Κουμπέ. Θα μιλήσει ο Ν. Μανουσάκης, μέλος του Γραφείου της Επιτροπής Περιοχής Κρήτης του ΚΚΕ, θα προβληθεί αφιέρωμα στην ιστορία του ΚΚΕ και θα ακολουθήσει πλούσιο κρητικό και λαϊκό πρόγραμμα.

Το Σάββατο 3 Δεκέμβρη:

-- Συνεστίαση πραγματοποιεί η Κομματική Οργάνωση Κοζάνης του ΚΚΕ στο οικογενειακό κέντρο «Διόνυσος» στο Σιότοπο. Θα χαιρετίσει ο Σπύρος Χαλβατζής, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

-- Η Κομματική Οργάνωση της πόλης Μάλμο στη Σουηδία, διοργανώνει εκδήλωση, στις 18.00 στην αίθουσα της ελληνικής κοινότητας. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει πολιτική ομιλία και γλέντι με ζωντανή μουσική και πικάντικους μεζέδες.

-- Η ΚΟ Παντελεήμονα Πιερίας διοργανώνει συνεστίαση στο ξενοδοχείο «Παντελεήμονας». Θα χαιρετίσει ο Θανάσης Παφίλης, ευρωβουλευτής και μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

Την Κυριακή 4 Δεκέμβρη:

-- Η Αχτίδα Νοτιοανατολικών Συνοικιών και οι Τομεακές Οργανώσεις Κεντροανατολικών και Νοτιοανατολικών συνοικιών της ΚΝΕ διοργανώνουν εκδήλωση στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου και Πολιτιστικού Κέντρου στο Δήμο Ελληνικού (στο χώρο της πρώην αμερικανικής βάσης), στις 7 μ.μ.

-- Η ΚΟ Κορυδαλλού διοργανώνει συνεστίαση στο κέντρο «ΟΜΑΛΟΣ» (Θηβών 283).



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ