Πέμπτη 1 Δεκέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΙΩΑΝΝΙΝΑ
Εκδήλωση για τη σύγχρονη ιδεολογική διαπάλη

Ομιλήτρια η Ελ. Μπέλλου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

Εργαζόμενοι, νεολαία και ευρύτερα λαϊκά στρώματα της πόλης των Ιωαννίνων και της ευρύτερης περιοχής ανταποκρίθηκαν μαζικά στο κάλεσμα της Νομαρχιακής Επιτροπής Ιωαννίνων του ΚΚΕ και γέμισαν ασφυκτικά την αίθουσα στα Λιθαρίτσια, όπου πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση με θέμα «Η σύγχρονη ιδεολογική διαπάλη» και ομιλήτρια την Ελένη Μπέλλου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του Κόμματος. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με αφορμή την έκδοση του βιβλίου «Ο σύγχρονος δεξιός οπορτουνισμός» από τις εκδόσεις «Σύγχρονη Εποχή».

Εντονη ήταν η παρουσία της νεολαίας, φίλων και οπαδών του Κόμματος, προοδευτικών ανθρώπων που προβληματίζονται και αγωνιούν καλοπροαίρετα για την κατεύθυνση, τον τρόπο και την προοπτική αντίστασης απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική των αστικών κομμάτων και των δυνάμεων που διαχειρίζονται το καπιταλιστικό σύστημα και εγκλωβίζουν την προοπτική αντίστασης και ρήξης με αυτό. Στην ομιλία της η Ελένη Μπέλλου, σημείωσε, μεταξύ άλλων, την ανάγκη να ξεπεραστεί η κρίση του κομμουνιστικού κινήματος και υπενθύμισε και τις πρωτοβουλίες που έχουν ληφθεί στην κατεύθυνση αυτή, με πρόσφατο παράδειγμα τη διεθνή συνάντηση κομμουνιστικών και εργατικών κομμάτων στην Αθήνα.

Η ομιλήτρια αναφέρθηκε αποκαλύπτοντας, τόσο ιστορικά όσο και στη σύγχρονη εποχή, το ρόλο των οπορτουνιστικών δυνάμεων, και ιδιαίτερα του δεξιού οπορτουνισμού που στη χώρα μας εκφράζεται και μέσα από το ΣΥΝ. Την ομιλία ακολούθησαν ερωτήσεις σχετικά με τις αιτίες ανατροπής των σοσιαλιστικών χωρών, το ρόλο του Συνασπισμού σήμερα, ως εκφραστή του δεξιού οπορτουνισμού σε πολιτικό και σε κοινωνικό επίπεδο, αλλά και για άλλα ζητήματα της ιδεολογικής διαπάλης στο κομμουνιστικό και εργατικό - λαϊκό κίνημα κλπ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ