Πέμπτη 1 Δεκέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αρση ασυλίας για τέσσερις βουλευτές

Την άρση της ασυλίας του Π. Μαντούβαλου και τριών ακόμα βουλευτών αποφάσισε χθες η Ολομέλεια της Βουλής, αποδεχόμενη τη σχετική πρόταση της Επιτροπής Δεοντολογίας.

Οπως είναι γνωστό, ο Π. Μαντούβαλος κατηγορείται για συμμετοχή στο «παραδικαστικό κύκλωμα» και για τις πράξεις της δωροδοκίας δικαστή και του «ξεπλύματος βρώμικου χρήματος κατά την άσκηση των δικηγορικών του καθηκόντων». Υπέρ της άρσης της ασυλίας του, ψήφισαν 224 βουλευτές, κατά επτά και «παρών» έξι. Κατά ψήφισαν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Μπόλαρης, Παρασκευάς, Καϊσερλής, Μανωλάκης, Χριστοφιλοπούλου, Λιάνης, Αηδόνης.

Ο ίδιος ο Π. Μαντούβαλος, μιλώντας στην Ολομέλεια πριν την ψηφοφορία, ζήτησε την άρση της ασυλίας του, για να αποδείξει, όπως είπε, ενώπιον της Δικαιοσύνης την αθωότητά του. Εκανε λόγο για επιχείρηση πολιτικής του εξόντωσης και είπε ότι σε περίπτωση που δεν αρθεί η ασυλία του θα παραιτηθεί άμεσα από το βουλευτικό αξίωμα.

Η Ολομέλεια αποφάσισε και την άρση της ασυλίας του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Θ. Παπαγεωργίου, ο οποίος κατηγορείται για απιστία κατ' εξακολούθηση για τη χορήγηση δανείων σε συγκεκριμένο επιχειρηματία το διάστημα που ήταν υποδιοικητής της Αγροτικής Τράπεζας. Υπέρ της άρσης της ασυλίας του, ψήφισαν 138 βουλευτές, κατά 92 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ (εκτός του Γ. Δημαρά), ενώ βρέθηκαν και επτά «παρών».

Ο Θ. Παπαγεωργίου στην ομιλία του ζήτησε να αρθεί η ασυλία του, για να αποδείξει, όπως ισχυρίστηκε, ότι η υπόθεσή του είναι καθαρή πολιτική δίωξη.

Στη χθεσινή συνεδρίαση ψηφίστηκε επίσης και η άρση της ασυλίας του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Μ. Μπόλαρη (κατηγορείται για εμπλοκή σε τροχαίο) με 135 υπέρ, 94 κατά και οκτώ «παρών» και του βουλευτή της ΝΔ Κ. Μπαντουβά (κατηγορείται για παράβαση της νομοθεσίας για αποθήκευση και διακίνηση πετρελαιοειδών) με 161 υπέρ, 69 κατά και επτά «παρών».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ