Πέμπτη 1 Δεκέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΓΙΑ ΠΑΙΔΕΙΑ ΠΟΛΛΑΠΛΩΝ ΤΑΧΥΤΗΤΩΝ

ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΙΠΠΟΣ: «Το ότι υπάρχουν εκπαιδευτικές ανισότητες στη χώρα, αλλά και σε κάθε άλλη δεν αποτελεί είδηση. Το ότι, όμως, η εθνική εκπαιδευτική πολιτική ακόμα και όταν υλοποιείται με τον αυτό τρόπο σε όλες τις περιοχές αδικεί κατάφωρα τις περιοχές που μειονεκτούν δεν έχει αναδειχθεί ποτέ, ώστε να επηρεάσει ουσιαστικά το σχεδιασμό και την άσκηση της ίδιας της εθνικής και περιφερειακής πολιτικής. Μιας πολιτικής, που οφείλει να επικεντρώνεται κατά προτεραιότητα σε εκείνες τις περιοχές που υστερούν» (ο Μ. Κουρούτσος, γραμματέας Εκπαίδευσης της ΓΣΕΕ / «ΕΘΝΟΣ»).

ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΗΜΑ: «Η έρευνα του ΚΑΝΕΠ / ΓΣΕΕ που ανέδειξε τις ανισότητες της εκπαιδευτικής διαδικασίας πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη από όλους όσοι ασχολούνται και διαλέγονται για την Παιδεία» (από το κύριο άρθρο στην «ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ»).

ΜΕ ΤΟ ΜΑΛΑΚΟ... «Οι ερευνητές καταλήγουν στη διατύπωση πολιτικής πρότασης, η οποία παραπέμπει ευθέως στο αποκεντρωμένο μοντέλο χάραξης της εκπαιδευτικής πολιτικής που εισηγείται από ετών ο Γ. Παπανδρέου. Την ιδέα απέρριψε η υπουργός Παιδείας Μ. Γιαννάκου: "δεν μπορούμε να κάνουμε ιδιαίτερες εκπαιδευτικές πολιτικές σε κάθε περιοχή", είπε, "όμως μπορούμε να ενισχύσουμε τις περιοχές που έχουν προβλήματα» (το ρεπορτάζ για την πρόταση της Ακαδημίας Εργατοπατέρων της ΓΣΕΕ για την εκπαίδευση / «ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ»).

ΚΑΝΕΙ ΤΕΤΟΙΑ Η ΔΑΠ; «Σύμφωνα με τις καταγγελίες που επικαλέστηκε ο πρόεδρος του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, μία ομάδα "αιωνίων" σπουδαστών της ΔΑΠ είχε μετατρέψει σε αντικείμενο συναλλαγής το δικαίωμα της συμμετοχής των σπουδαστών στην εκλογή οργάνων διοίκησης. Απειλούσε και εκβίαζε σπουδαστές ότι θα τους "κόψουν" στα μαθήματα αν δεν ψηφίσουν συγκεκριμένα μέλη του διδακτικού προσωπικού κι έτσι εξασφάλιζε ποιοι θα εκλέγονταν, όπως και την ευνοϊκή μεταχείριση σπουδαστών που περνούσαν μαθήματα ανεξαρτήτως από το αν έγραφαν καλά ή όχι. Εκμεταλλεύονταν επίσης τη διοργάνωση εκδρομών και τη λειτουργία του κυλικείου» (το ρεπορτάζ στην «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ»).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ