Πέμπτη 1 Δεκέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τα αποπροσανατολιστικά...

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΩΡΑΙΑ... Απαντες ασχολούνται (ξανά) με το τι εννοούσε ο διοικητής της ΔΕΗ, Γ. Παλαιοκρασσάς, μιλώντας για κυκλώματα που νέμονται τα οικονομικά της επιχείρησης. Με την ευρωενωσιακή οδηγία επίσπευσης της «απελευθέρωσης» της αγοράς ενέργειας, που ψήφισαν χτες από κοινού ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, ασχολούνται ελάχιστοι.

Κι ας προβλέπει (η οδηγία) ότι πιο γρήγορα οι κερδοφόρες δραστηριότητες της ΔΕΗ θα πάνε σε ιδιώτες, ας προδιαγράφει νέες αυξήσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα, ας «σφραγίζει» την ακόμη μεγαλύτερη ενεργειακή εξάρτηση της χώρας.

Οσο αυτά συμβαίνουν, είναι προφανές ότι κάποιους συμφέρει να μην τα συζητά ο κόσμος, αλλά να ψάχνει για μυστηριώδη κυκλώματα και να σκανδαλολογεί. Βλέπετε, συνήθως, αυτές οι υποθέσεις λήγουν και ξεχνιούνται, χωρίς να θίγονται οι ασκούμενες αντιλαϊκές πολιτικές.

Μόνο που οι τελευταίες κατακλέβουν τη δημόσια περιουσία, είτε αυτή λέγεται ΔΕΗ, είτε ΟΤΕ, Ολυμπιακά Ακίνητα, ΕΥΔΑΠ, Οργανισμοί Λιμένων, Εταιρία Τουριστικών Ακινήτων και οτιδήποτε άλλο μπορείτε να φανταστείτε.

ΣΤΑ 68 ΧΡΟΝΙΑ πηγαίνει η σύνταξη στη Βρετανία, σύμφωνα με την αρμόδια κυβερνητική επιτροπή της χώρας, που κατέθεσε σχετική μελέτη και μάλιστα η κυβέρνηση Μπλερ των Εργατικών (ως γνήσιων εκσυγχρονιστών του... σοσιαλισμού) έσπευσε να τη στηρίξει!

Και μιλάμε για μια χώρα που κάθε άλλο παρά μπορεί να περηφανευθεί, είτε για τα ποσοστά των ασφαλισμένων της, είτε για τα ποσοστά των ανέργων και των αστέγων της.

Ετσι όπως πάμε, τι άραγε να περιμένουμε; Πότε θα βρεθεί μια ευρωπαϊκή χώρα (πιθανότατα από τις 3 μεγάλες) να ανακοινώσει την πλήρη κατάργηση της σύνταξης ακόμη και ως έννοια;

Κατά τα άλλα η Ευρωπαϊκή Ενωση γίνεται ανταγωνιστική, αλλά και ταυτόχρονα ενισχύει την κοινωνική της προστασία, όπως μας λένε, με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο οι θιασώτες του ευρωμονοδρόμου και του ευρωενωσιακού μέλλοντος της ανταγωνιστικότητας...


Παπαγεωργίου Βασίλης


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ