Πέμπτη 1 Δεκέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ
Για αιρετούς αποκλειστικά στην υπηρεσία του λαού

Συγκέντρωση χτες το βράδυ με ομιλητή τον Π. Σοφό, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ

«Διεκδικούμε συμμαχίες και ψήφο για αξιώματα που θα τεθούν αποκλειστικά και μόνο στην υπηρεσία του λαού», υπογράμμισε ο Παναγιώτης Σοφός, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, χτες σε συγκέντρωση στους Αγίους Αναργύρους. Στην ομιλία του τόνισε πως η μάχη των επικείμενων εκλογών παίρνει από την ίδια την πραγματικότητα και τις εξελίξεις γενικό πολιτικό χαρακτήρα. Οι εκλογές θα γίνουν σε συνθήκες γενικευμένης πολιτικής αντιπαράθεσης εξαιτίας της όξυνσης των λαϊκών προβλημάτων από τις συνεχιζόμενες αντιλαϊκές πολιτικές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

Η διαφορά του ΚΚΕ, είπε, είναι πως βάζει στο επίκεντρο τα λαϊκά προβλήματα και σ' αυτές τις εκλογές συνδέοντάς τα με την πολιτική στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. «Βάζει στο επίκεντρο την ανεργία, την ακρίβεια, τους χαμηλούς μισθούς, τα μεροκάματα, τις συντάξεις πείνας, τα βάσανα των αυτοαπασχολούμενων, των μικροεπαγγελματιών και της φτωχής αγροτιάς». Το ΚΚΕ έχει στο επίκεντρο τις απολύσεις και την εργοδοτική τρομοκρατία και την ωμή επίθεση που δέχεται η νεολαία στη μόρφωση και τη δουλιά. Ανέφερε μια σειρά προβλημάτων της καθημερινότητας των εργαζομένων αλλά και γενικά πολιτικά προβλήματα, τα οποία πρέπει να μπουν στη συζήτηση για τις Δημοτικές και Νομαρχιακές εκλογές. Εστίασε στην πολιτική του ΚΚΕ και των συνεργαζομένων του στην Τοπική Αυτοδιοίκηση το προηγούμενο διάστημα: «Ενημέρωναν το λαό, πρότειναν λύσεις, αντιπρότειναν έργα που αν γίνονταν θα βελτιώνονταν οι συνθήκες ζωής και δουλιάς. Αρνήθηκαν την αύξηση της τοπικής φορολογίας, την ανάθεση έργων στους επιχειρηματίες που ενδιαφέρονται για το κέρδος και όχι για το λαό. Αρνήθηκαν τα τροφεία στους παιδικούς σταθμούς, την ιδιωτικοποίηση και την τσιμεντοποίηση των ελεύθερων χώρων».

Δεν παρέλειψε να τονίσει πως οι παρατάξεις και οι αιρετοί που στηρίζει το ΚΚΕ «αποκάλυψαν τη σχέση του θεσμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με τα τοπικά επιχειρηματικά τρωκτικά. Απέδειξαν ότι τα κοινοτικά κονδύλια δε δίνονται απλόχερα για το λαό και τις τοπικές ανάγκες, αλλά για τις επιχειρήσεις και τους εργολάβους. Ξεσκέπασαν το θεσμό των χορηγών που εναγκαλίζονται την Τοπική Αυτοδιοίκηση με στόχο να διευρύνουν την πελατεία στα εμπορεύματά τους». Δε φοβήθηκαν να πουν καθαρά στο λαό «ότι ο χώρος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης διαθέτει μηχανισμούς εξαγοράς συνειδήσεων και χειραγώγησης». Κι όπως σημείωσε χαρακτηριστικά «εκεί που ανθεί η εξαγορά και η χειραγώγηση εκεί ανθεί και η διαφθορά και η διασπάθιση του χρήματος που βγαίνει από τον ιδρώτα του λαού».

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ανέφερε χαρακτηριστικά παραδείγματα για τον τρόπο που εφαρμόζεται η πολιτική που αντιπαλεύει το ΚΚΕ στους Αγίους Αναργύρους με ιδιωτικοποίηση του τομέα της καθαριότητας, με ελαστικές σχέσεις εργασίας στο Δήμο και τις δημοτικές επιχειρήσεις, τη μη διεκδίκηση ελεύθερων χώρων όπως το στρατόπεδο 301, το οποίο οι κάτοικοι της περιοχής απαιτούν να απαλλοτριωθεί υπέρ του Δήμου εδώ και πολλά χρόνια.

Ακολούθησε συζήτηση όπου μπήκαν ζητήματα όπως η ανάγκη για δυνατότητα σύγκλισης γενικών και τοπικών προβλημάτων όχι μόνο για καταγγελτικό λόγο αλλά προβάλλοντας και τις λύσεις που προτείνει το ΚΚΕ. Επίσης, μπήκε το θέμα της ανάγκης απόδειξης της σωστής - προς όφελος του λαού - πολιτικής μας με συγκεκριμένα στοιχεία και παραδείγματα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ