Πέμπτη 1 Δεκέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«ΠΑΡΑΔΙΚΑΣΤΙΚΑ ΚΥΚΛΩΜΑΤΑ»
Νέα προθεσμία στον Κεχαγιόγλου

Δεύτερη προθεσμία για να απολογηθεί στις 20 Δεκέμβρη, ζήτησε και πήρε χτες από τους εφέτες ανακριτές που ασχολούνται με το σίριαλ «παραδικαστικό κύκλωμα», ο δικηγόρος Σάκης Κεχαγιόγλου, που κατηγορείται για ιδιαίτερα βαριά αδικήματα, όπως σύσταση και συμμορία, δωροδοκία δικαστή, «ξέπλυμα» βρώμικου χρήματος κλπ.

Σε βάρος του έχουν συνταχθεί δύο κατηγορητήρια. Το ένα αφορά στη σχέση του με τον υπόδικο δικαστή Ευάγγελο Καλούση και το άλλο στη σχέση του με την Αντωνία Ηλία. Συγκεκριμένα κατηγορείται ότι συγκρότησε συμμορία με δικαστές και δικηγόρους, πολλοί από τους οποίους αποτελούσαν τη βιτρίνα για τις παράνομες συναλλαγές, που εξελίσσονταν στο παρασκήνιο. Οπως περιγράφεται στις 25 σελίδες του κατηγορητηρίου, ο Κεχαγιόγλου είχε εισπράξει συνολικά από τους πελάτες του το ποσό των 457 χιλιάδων ευρώ, με τα οποία «τροφοδοτούσε» την Ηλία.

Σε δηλώσεις του κατά την έξοδό του από το ανακριτικό γραφείο αρνήθηκε τις κατηγορίες. Ισχυρίστηκε ότι ουδέποτε κατέθεσε ποσό σε δικαστή και πρόσθεσε: «Η εικόνα που έχει δημιουργηθεί για το πρόσωπό μου είναι απόλυτα παραπλανητική και παραπειστική. Είμαι βέβαιος ότι θα αποδειχθεί η αθωότητά μου. Οι κατηγορίες είναι αναντίστοιχες με το αποδεικτικό υλικό που έχω δει». Δεν εξήγησε όμως γιατί ζήτησε νέα, μετά από αυτή που είχε πάρει στις 21 Νοέμβρη, προθεσμία για να απολογηθεί.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ