Πέμπτη 1 Δεκέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Οι κουτοπονηριές της ΓΣΕΕ

Τώρα μάλιστα, τους «έκαναν τη μούρη κρέας», που λέει και ο λαός μας. Ο λόγος για την ανακοίνωση της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ, η οποία κατακεραυνώνοντας - τρόπος του λέγειν - την κυβέρνηση για το νομοσχέδιο για τις ΔΕΚΟ, γράφει ότι οι κυβερνητικοί «θα είναι έκθετοι στα ευρωπαϊκά όργανα»..! Δηλαδή ούτε λίγο ούτε πολύ, η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ καταγγέλλει την κυβέρνηση ότι με το νομοσχέδιο πάει κόντρα στην ευρωενωσιακή πολιτική και νομοθεσία και γι' αυτό θα είναι έκθετη απέναντι στην ΕΕ. Εδώ η αλχημεία όχι μόνο βγάζει μάτι, αλλά και «βγάζει λάδι» την Ευρωπαϊκή Ενωση.

Το νομοσχέδιο για τις ΔΕΚΟ είναι όχι μόνο συμβατό με την πολιτική της ΕΕ, αλλά αποτελεί πιστή εφαρμογή της Στρατηγικής της Λισαβόνας και των αποφάσεων όλων των ευρωενωσιακών οργάνων, που πάση θυσία απαιτούν να προωθηθεί με πιο γρήγορους ρυθμούς η αντιδραστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων.

Το νομοσχέδιο των ΔΕΚΟ μπορεί να υπογράφεται από τους υπουργούς της κυβέρνησης της ΝΔ, αλλά το «νόου χάου» έχει τη σφραγίδα της ΕΕ. Οι κουτοπονηριές της ΓΣΕΕ δεν πείθουν κανέναν. Οσο και αν πασχίζουν, δεν πρόκειται να αθωώσουν την πολιτική της ΕΕ. Ούτε βέβαια να καλύψουν τις πομπές τους, καθότι η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ με χέρια και με πόδια στηρίζει την ΕΕ και τη λογική του ευρωμονόδρομου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ