Πέμπτη 1 Δεκέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Απανωτά τα κρούσματα αυταρχισμού και καταστολής!

Μέλη του Συλλόγου Σπουδαστών Δημόσιων ΙΕΚ «προσήχθησαν» στο Αστυνομικό Τμήμα, γιατί ο Σύλλογός τους κάνει τις ετήσιες εκλογές του!

Αλλο ένα κρούσμα καταστολής ήρθε να προστεθεί χθες το απόγευμα, στα απανωτά κρούσματα αυταρχισμού του τελευταίου μήνα, που αποσκοπούν στη φίμωση και την απαγόρευση κάθε συνδικαλιστικής δράσης.

Συγκεκριμένα, ο Σύλλογος Σπουδαστών Δημοσίων ΙΕΚ πραγματοποιεί τη βδομάδα που διανύουμε τις ετήσιες εκλογές του, με κύριο αίτημα την κατάργηση διδάκτρων, την παροχή δωρεάν συγγραμμάτων και άλλα. Χθες ήταν η τρίτη μέρα των εκλογών, όταν ο Νίκος Καρβούνης, διευθυντής του Δημοσίου ΙΕΚ Αργυρούπολης, αντιδρώντας στη διεξαγωγή των εκλογών, ειδοποίησε την αστυνομία για «διατάραξη ησυχίας από εξωσχολικούς».

Μετά από λίγη ώρα εμφανίστηκε περιπολικό στο συγκεκριμένο ΙΕΚ και την ώρα που οι σπουδαστές βρίσκονταν με την κάλπη σε ένα από τα τμήματα του ΙΕΚ, εισέβαλαν δύο ένστολοι αστυνομικοί μέσα στην τάξη και τους ζήτησαν ταυτότητες. Το αποτέλεσμα ήταν τέσσερις σπουδαστές, η Νίκη Μπαμπάτσικου, ο Βασίλης Σιοκορέλης, η Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου και ο Θοδωρής Λαγόνικος, να προσαχθούν στο ΑΤ Αργυρούπολης για εξακρίβωση στοιχείων. Να σημειωθεί ότι οι σπουδαστές είχαν στην κατοχή τους την απόφαση του Πρωτοδικείου, που αποδεικνύει τη νομιμότητα του Συλλόγου, καθώς και το καταστατικό του Συλλόγου.

Εξω από το ΑΤ Αργυρούπολης, συγκεντρώθηκαν δυνάμεις του ΠΑΜΕ, συνδικαλιστές, εργατικά σωματεία, η ΤΟ Νοτιοανατολικών Συνοικιών Αθήνας, σπουδαστές του Συλλόγου και ο Π. Κυριακίδης, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Αγωνιστική Πρωτοβουλία» Αργυρούπολης. Παρ' όλα αυτά, η Αστυνομία εξακολουθούσε να κρατάει τους τέσσερις νέους, χωρίς να δίνει καμία εξήγηση.

Διάβημα διαμαρτυρίας έκανε τηλεφωνικά προς τον αξιωματικό υπηρεσίας του συγκεκριμένου ΑΤ το στέλεχος του ΠΑΜΕ Κ. Μυτιληνιού, ο οποίος δήλωσε αμέσως μετά: «Ο αξιωματικός υπηρεσίας, έκανε την "παλαβή" απέναντι σ' ένα κρούσμα κυριολεκτικά φασιστικό. Εχουμε σε μια βδομάδα απανωτά κρούσματα καταστολής υπέρ του κεφαλαίου και της πολιτικής της κυβέρνησης, δίωξης και παρακολούθησης του εργατικού και σπουδαστικού κινήματος. Ισχυρίζονται ότι έγινε απλώς προσαγωγή για εξακρίβωση στοιχείων. Δε θέλουν οι σπουδαστές να αγωνίζονται και να παλεύουν για τα δικαιώματά τους. Η ευθύνη βαραίνει το διευθυντή που αποκλείει τη συνδικαλιστική δράση, κόντρα και σ' αυτό το Σύνταγμα που την επιτρέπει. Ομως, η μεγαλύτερη ευθύνη βαραίνει την κυβέρνηση, η οποία δίνει τέτοιες εντολές, προκειμένου να περνάει η βάρβαρη και αντεργατική πολιτική της. Θα μας βρουν απέναντί τους, αυτές οι ενέργειες δεν μπορούν να τρομοκρατήσουν κανένα σπουδαστή».

Να σημειωθεί ότι, αμέσως μετά, έγινε παράσταση διαμαρτυρίας στο Δημοτικό Συμβούλιο Αργυρούπολης, το οποίο και αποφάσισε ομόφωνα την καταδίκη του συγκεκριμένου περιστατικού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ