Πέμπτη 1 Δεκέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Απάντηση στις 14 Δεκέμβρη

Ενα ακόμα βαθιά αντιδραστικό νομοθέτημα φορτώνεται στις πλάτες του λαού. Το προωθούμενο νομοσχέδιο για τις πρώην ΔΕΚΟ θα θίξει άμεσα και με τον πιο βίαιο τρόπο τους εργαζόμενους στο δημόσιο και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα, το σύνολο της εργατικής τάξης, τα πλατιά λαϊκά στρώματα. Η ανατροπή των εργασιακών σχέσεων για τους νεοπροσλαμβανόμενους, το παραπέρα ξεθεμελίωμα των ασφαλιστικών δικαιωμάτων όλων των εργαζομένων, η επιτάχυνση της παράδοσης της δημόσιας περιουσίας στους ιδιώτες, με άμεση αντανάκλαση στη μεγέθυνση του κεφαλαίου και των κερδών του, αλλά και στο κόστος και την ποιότητα των παρεχόμενων στο λαό υπηρεσιών, είναι ό,τι κουβαλάει μαζί του το νέο σχέδιο νόμου, που τις επόμενες μέρες η κυβέρνηση θα καταθέσει στη Βουλή.

Προάγγελος των ανατροπών αποτέλεσε η κατάπτυστη σύμβαση στον ΟΤΕ. Το ΚΚΕ, από την πρώτη στιγμή, προειδοποίησε του εργαζόμενους στις πρώην ΔΕΚΟ ότι σύντομα - με τον έναν ή τον άλλο τρόπο - θα βρουν μπροστά τους την αντιδραστική συμφωνία που υπέγραψε η συμβιβασμένη συνδικαλιστική πλειοψηφία της ΟΜΕ ΟΤΕ με τη διοίκηση του Οργανισμού. Η εξομοίωση προς τα κάτω των σχέσεων εργασίας στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, με στόχο την παραπέρα αύξηση της εκμετάλλευσης της εργατικής τάξης, επομένως και την αύξηση της κερδοφορίας του κεφαλαίου, που λυμαίνεται με τους πλέον ληστρικούς όρους και τις πρώην ΔΕΚΟ, αποτέλεσε και αποτελεί στρατηγική επιλογή των κυβερνήσεων του δικομματισμού.

Οι προωθούμενες ανατροπές αποτελούν μονόδρομο για το κεφάλαιο και τα κόμματα, τα οποία στηρίζουν τα συμφέροντά του. Αν η μια άκρη του αντεργατικού αντιλαϊκού νήματος είναι το νομοσχέδιο που προωθεί η ΝΔ, η άλλη ακουμπάει στην εγκληματική και βαθιά ταξική πολιτική που άσκησε το ΠΑΣΟΚ αναφορικά και με τις πρώην ΔΕΚΟ. Είναι συνένοχοι. Και, μαζί τους, τα κόμματα εκείνα και οι συνδικαλιστικές ηγεσίες, που στηρίζουν την πολιτική της ΕΕ και την ανταγωνιστικότητα, την «απελευθέρωση» και «ολοκλήρωση» της λεγόμενης εσωτερικής αγοράς, σύμπτωμα, αλλά και προϋπόθεση της οποίας είναι η παράδοση στρατηγικών επιχειρήσεων κρατικής ιδιοκτησίας στους ιδιώτες. Αφού, βέβαια, πρώτα το κράτος τις απαλλάξει από τα κοστοβόρα για τα κέρδη του κεφαλαίου εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων.

Οι εργαζόμενοι στις πρώην ΔΕΚΟ έχουν αντικειμενικό συμφέρον να αντιπαλέψουν το νέο νομοσχέδιο, αλλά και το σύνολο της εργατικής τάξης, η νέα βάρδια της οποίας θα ζήσει με τον πιο άγριο και βάρβαρο τρόπο τις προωθούμενες ανατροπές. Μαζί με τα άλλα λαϊκά στρώματα, που σύντομα θα καταλάβουν στην ολότητά τους τις συνέπειες της ραγδαίας, πλήρους ιδιωτικοποίησης κρίσιμων και αναγκαίων για το λαό Οργανισμών και υπηρεσιών. Η αναγκαιότητα για την άμεση οργάνωση του αγώνα με το πλαίσιο του ΠΑΜΕ προβάλλει επιτακτικά. Μόνο το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, τα αιτήματα και οι στόχοι πάλης του μπορούν να απαντήσουν με αποτελεσματικότητα στην εντεινόμενη αντιλαϊκή επίθεση, μέρος της οποίας αποτελούν και οι ανατροπές στο δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα. Στις 14 Δεκέμβρη, με τη συμμετοχή τους στην απεργία και στις απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ, οι εργαζόμενοι στις πρώην ΔΕΚΟ μπορούν και πρέπει να δώσουν μια πρώτη αποφασιστική απάντηση στην κυβέρνηση και τα κόμματα τα οποία στηρίζουν τον πυρήνα της πολιτικής της.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Σε ξεσηκωμό καλεί το ΠΑΜΕ (2010-04-16 00:00:00.0)
400.000 χωρίς βιβλιάριο Υγείας (2008-03-23 00:00:00.0)
Ξεκάθαρο «ΟΧΙ» στις ιδιωτικοποιήσεις (2005-12-16 00:00:00.0)
Νομιμοποιούν το εργασιακό «Νταχάου» (2005-06-18 00:00:00.0)
Πασχαλινοί μποναμάδες σε μεγαλοεπιχειρηματίες (1996-03-19 00:00:00.0)
Τελική έφοδος σε ό,τι δημόσιο και κοινωνικό! (1996-01-28 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ