ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 4 Γενάρη 2006
Σελ. /28
ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΝΟΜΟΥ ΦΩΚΙΔΑΣ
Το συνδικαλιστικό κίνημα δε θα αφήσει να περάσουν τέτοια σχέδια

Σε σχετική ανακοίνωσή του το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Φωκίδας σημειώνει τα παρακάτω:

«Το Εργατικό Κέντρο Φωκίδας καταδικάζει την απόφαση της Πολιτικής Επιτροπής της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης να φέρει προς ψήφιση στην Ολομέλεια του Συμβουλίου ένα σχέδιο απόφασης με τίτλο: "Για την ανάγκη διεθνούς καταδίκης των εγκλημάτων των ολοκληρωτικών κομμουνιστικών καθεστώτων". Είναι προφανές ότι καταδικάζουν, με αυτόν τον τρόπο, το εργατικό - λαϊκό κίνημα. Μέσα από τέτοιες καταδίκες προσπαθούν να εδραιώσουν την κυριαρχία του κεφαλαίου, βάζοντας τα μύρια εμπόδια στην ανάπτυξη κινήματος που θα αμφισβητεί την εξουσία τους.

Μέσω αυτής της απόφασης επιχειρείται η καταδίκη της δράσης του κομμουνιστικού κινήματος, η δράση των λαϊκών κινημάτων τις προηγούμενες δεκαετίες. Αυτή ακριβώς η δράση που έφερε τις κατακτήσεις του δώρου, του πενθήμερου, της Κοινωνικής Ασφάλισης, των συλλογικών συμβάσεων με τα τόσα θετικά για τους εργαζόμενους αποτελέσματα. Επιχειρείται η κατασυκοφάντηση του αγώνα των κομμουνιστών, του κάθε προοδευτικού ανθρώπου, που ήρθε κόντρα στο ναζισμό και στις θηριωδίες του, κόντρα στις αμερικανοεγγλέζικες επεμβάσεις, κόντρα στις εργοδοτικές και κυβερνητικές αυθαιρεσίες.

Ο αντικομμουνισμός είναι απαραίτητος για την επιβολή του νεοταξικού ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΣΜΟΥ και η καταδίκη των αγωνιστών, ο παραδειγματισμός των λαών να μη σηκώσουν κεφάλι. Τα Γκουαντανάμο της Ευρώπης είναι εδώ. Δίπλα μας. Μετά το καθολικό ηλεκτρονικό φακέλωμα όλων των Ευρωπαίων, την παρακολούθηση των ηλεκτρονικών μέσων επικοινωνίας (τηλεφώνων, e mail, internet, κινητών, fax κλπ.) έρχονται τώρα να θέσουν εκτός νόμου την αντίσταση των λαών (όπως στην κατοχή, στο Αφγανιστάν, στο Ιράκ).

Η εργατική τάξη δεν πρέπει να έχει καμία αυταπάτη ότι στόχος αυτού του τερατουργήματος είναι το σταμάτημα, στη γέννησή του, του κινήματος, που αρχίζει να γίνεται ορατό, της αμφισβήτησης της εξουσίας των μονοπωλίων. Του κινήματος που με εργάτες - αγρότες - επαγγελματίες - άνεργους - νέους - απόμαχους της δουλιάς θα βάλει φρένο στον εξανδραποδισμό του λαού όπως τον ονειρεύονται στον ΣΕΒ και όπως τον σχεδιάζει η ΕΕ.

Ενοχλούνται από το γεγονός πως αποδείχτηκε στην πράξη η εξουσία εργατικών καθεστώτων και επομένως ιστορικά είναι δυνατόν να υπάρξει και στο μέλλον μια τέτοια προοπτική. Αυτό θέλουν.

Το Εργατικό Κέντρο Φωκίδας, πιστό στην ιστορία του εργατικού και λαϊκού κινήματος, θα δώσει τη μάχη του μαζί με άλλους φορείς ώστε αυτή ακριβώς η ιστορία (που έχει κριθεί και εκτιμηθεί από την ανθρωπότητα) δεν είναι δυνατόν να ξαναγραφεί μέσα από σκοπιμότητες, ούτε να αλλοιωθεί, προκειμένου να πετύχουν τα σχέδια των ιμπεριαλιστών.

Το συνεπές συνδικαλιστικό κίνημα δε θα αφήσει σε καμία περίπτωση να περάσουν τέτοια σχέδια, νόμοι, διατάγματα που θα καταδικάζουν τα πρωτοπόρα τμήματά του, προκειμένου να μας ξαναγυρίσουν στη φεουδαρχία, στο μεσαίωνα, στην ιερά εξέταση.

Προειδοποιούμε και δηλώνουμε ανυπακοή στα κηρύγματα του ιμπεριαλισμού. Στο χρηματιστήριο αξιών του κεφαλαίου δεν πρόκειται να καταθέσουμε την ιστορία της τάξης μας, τους ήρωες της παγκόσμιας εργατικής τάξης, τους λαϊκούς ήρωες που ξεπήδησαν στην πάλη με τον ιμπεριαλισμό.

Δεν πρόκειται να καταθέσουμε τις ιδέες μας, δεν πρόκειται ούτε στιγμή να ταλαντευτούμε από τη νομοτελειακή μας πεποίθηση ότι η εργατική τάξη θ' αποκτήσει την εξουσία της, ανεξάρτητα από τα εμπόδια που βάζει το σύστημα».

ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ - ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΙ ΕΛΛΑΔΑΣ
Θα σαρωθεί κάθε τέτοια αντιδραστική προσπάθεια

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνεταιρισμού Εργολάβων Ηλεκτρολόγων Ελλάδος ΣΕΗΛΕ ΣΥΝΠΕ, στη συνεδρίασή του της 28/12/2005 εξέδωσε το ακόλουθο ψήφισμα

«Η επικείμενη συζήτηση στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης του αντικομμουνιστικού μνημονίου, θέτει όλους ενώπιον σοβαρών ζητημάτων συνείδησης, ανεξάρτητα από τις πολιτικο-ιδεολογικές πεποιθήσεις και τις εκτιμήσεις του καθενός.

Η προσπάθεια εξομοίωσης του κομμουνισμού με το ναζισμό, αποτελεί πρόκληση προς την ιστορική μνήμη.

Η προώθηση αντικομμουνιστικών μέτρων δεν αφορά μόνο τους κομμουνιστές και άλλους αριστερούς πολίτες. Η νέα αντικομμουνιστική εκστρατεία προμηνύει κλιμάκωση της επίθεσης κατά των εργαζομένων, του δικαιώματος κάθε λαού να αποφασίζει για την τύχη του. Δεν πρέπει να λησμονούμε τα ιστορικά διδάγματα του παρελθόντος. Οι προβοκάτσιες τύπου Ράιχσταγκ, οι αντικομμουνιστικοί νόμοι και οι διώξεις περιέλαβαν σταδιακά κάθε δημοκρατικά σκεπτόμενο άνθρωπο, κάθε πατριώτη. Προετοίμασαν το έδαφος σκληρών, απάνθρωπων, αντιλαϊκών πολιτικών, βάρβαρων πολέμων για την καταλήστευση του μόχθου και του πλούτου των λαών, σήμαναν την έλευση του φασισμού και άλλων αυταρχικών καθεστώτων. Ανάλογες επιδιώξεις φαίνεται πως υπάρχουν και σήμερα στη λογική της περαιτέρω εμπέδωσης της «νέας τάξης πραγμάτων».

Οι λαοί της Ευρώπης έχουν πλούσια, μα και οδυνηρή εμπειρία. Εδωσαν εκατομμύρια νεκρούς για την απόκρουση του ναζισμού και φασισμού.

Δε θα επιτρέψουν τη νεκρανάσταση τέτοιων ή παρόμοιων αντιδραστικών πρακτικών.

Εμπνευσμένοι από τους μεγάλους αγώνες του παρελθόντος θα σαρώσουν κάθε τέτοια προσπάθεια, με όποιο μανδύα και αν επιχειρείται να παρουσιαστεί.

Καλούμε κάθε εργαζόμενο, κάθε νέο άνθρωπο που προσδοκά και παλεύει για μια καλύτερη ζωή, κάθε δημοκράτη και πατριώτη, να αντισταθεί. Τώρα.

Αποτελεί ιστορικό χρέος κάθε αγωνιστή της εθνικής αντίστασης να βάλει φραγμό στη σύγχρονη αντικομμουνιστική εκστρατεία που ξεδιπλώνεται.

Απαιτούμε από τα πολιτικά κόμματα, την κυβέρνηση, τους Ελληνες βουλευτές να μην ξεχάσουν το αίμα που χύθηκε ενάντια στο φασισμό και ναζισμό, αλλά και πρόσφατα ενάντια στην εφτάχρονη δικτατορία στη χώρα μας.

Εχουν υποχρέωση να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων, να καταγγείλουν έμπρακτα το κατάπτυστο μνημόνιο και να επιβάλουν την απόσυρσή του».

ΕΝΩΤΙΚΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΤΥΦΛΩΝ
Το μήνυμα στον τηλεφωνητή της παράταξης

Την καταδίκη της στο επαίσχυντο αντικομμουνιστικό μνημόνιο που ψηφίστηκε στην Πολιτική Επιτροπή της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, εκφράζει η Ενωτική Συνδικαλιστική Κίνηση (ΕΣΚ) του Πανελληνίου Συνδέσμου Τυφλών στο μήνυμα που ακούγεται στον τηλεφωνητή της παράταξης για την ενημέρωση των μελών της.

«Η άκρως επικίνδυνη και αντιδραστική ενέργεια που έχει δρομολογήσει το Συμβούλιο της Ευρώπης, επιβάλλεται να συναντήσει την αποφασιστική λαϊκή κατακραυγή στη χώρα μας, αλλά και παγκόσμια», υπογραμμίζει η ΕΣΚ. Το μνημόνιο, τονίζει η παράταξη, στοχεύει στο «να συκοφαντηθεί και να ανοίξουν μέτωπο στον σοσιαλισμό που γνωρίσαμε και ιδιαίτερα στις κατακτήσεις του στον κοινωνικό τομέα. Θέλουν δηλαδή με τους τόνους λάσπης που σχεδιάζουν να εκτοξεύσουν ακόμα περισσότερο, να σβήσουν απ' τη μνήμη των εξαθλιωμένων της νέας τάξης πραγμάτων, των εργαζομένων, το ότι ο σοσιαλισμός προσέφερε στις κοινωνικές κατακτήσεις των εργαζομένων, των αναπήρων, της προστασίας των δικαιωμάτων, της προστασίας του παιδιού, της μητρότητας κλπ. Τρέμουνε τη σύγκριση».

«Ξέροντας πολύ καλά ότι η πολιτική τους θα πολλαπλασιάσει τη φτώχεια και την εξαθλίωση, θέλουν να ξεμπερδεύουν μ' αυτούς που από θέση αρχών αντιπαλεύουν τη νέα τάξη πραγμάτων, τον ιμπεριαλισμό, την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, δηλαδή κομμουνιστικά και προοδευτικά κινήματα, το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, ριζοσπαστικές, λαϊκές αντιιμπεριαλιστικές οργανώσεις», επισημαίνει η παράταξη και καλεί τους λαούς, τους ανάπηρους, τους εργαζόμενους: «Να τους χαλάσουνε τα σχέδια»!

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΜΕΤΑΛΛΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ
Να μην αφήσουμε αναπάντητη την πρόκληση!

Για «βιασμό και παραχάραξη της ιστορίας» καταγγέλλεται το αντικομμουνιστικό μνημόνιο από το Συνδικάτο Μετάλλου Πειραιά, το οποίο σε ανακοίνωσή του τονίζει πως «οι εργαζόμενοι παντού πάνω στη γη γνωρίζουν πως οι σοσιαλιστικές χώρες τσάκισαν το φασισμό, δώσανε βαρύ φόρο αίματος στη μάχη εναντίον του».

Το Συνδικάτο επισημαίνει πως πέρα από πολιτικές και ιδεολογικές διαφορές, μεγαλύτερες ή μικρότερες διαφωνίες με το σοσιαλισμό και τα κομμουνιστικά κόμματα, «οι εργαζόμενοι θα καταδικάσουν με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την φασιστικής έμπνευσης προσπάθεια ταύτισης του σοσιαλισμού με το ναζισμό».

Οπως τονίζεται, στόχος των εμπνευστών του μνημονίου δεν είναι μόνο τα κομμουνιστικά κόμματα, αλλά η ποινικοποίηση των λαϊκών κινημάτων που εναντιώνονται στον ιμπεριαλισμό, στη βάρβαρη και αντεργατική πολιτική της ΕΕ. «Κάθε εργαζόμενος και εργάτρια θα απαντήσει στην πρόκληση αυτή με την ανάπτυξη των αγώνων ενάντια στα βάρβαρα αντεργατικά μέτρα της ΕΕ, αλλά και στην έμπρακτη καταδίκη της κατάπτυστης αυτής απόφασης. Κάθε δημοκράτης και δημοκράτισσα που γνωρίζει για τα εγκλήματα του ιμπεριαλισμού στη Γιουγκοσλαβία, το Αφγανιστάν, το Ιράκ οφείλει να καταδικάσει με κάθε τρόπο το κατάπτυστο αυτό κείμενο», καταλήγει η ανακοίνωση του Συνδικάτου Μετάλλου.

Σημειώνεται πως το Συνδικάτο αποφάσισε να προχωρήσει στη συλλογή υπογραφών από εργαζόμενους κάτω από το κείμενο της ανακοίνωσης.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ