ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 5 Γενάρη 2006
Σελ. /32
Μεγάλη κινητοποίηση στις 19 Γενάρη στην Αθήνα
  • Στις 6.30 το απόγευμα, στα Προπύλαια, με ομιλήτρια την Αλέκα Παπαρήγα
  • Κινητοποιήσεις προγραμματίζονται και σε Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Τρίκαλα, Καρδίτσα

Στο πλαίσιο των δράσεων που το ΚΚΕ έχει προαναγγείλει ότι θα πραγματοποιήσει εναντίον του μνημονίου εντάσσεται η πλατιά συγκέντρωση στην οποία καλούν την Πέμπτη, 19 Γενάρη, στις 6.30 μ.μ. στα Προπύλαια, οι Κομματικές Οργανώσεις Αθήνας, Πειραιά και Αττικής του ΚΚΕ, καθώς και το ΚΣ της ΚΝΕ. Στη συγκέντρωση θα μιλήσει η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, ενώ θα ακολουθήσει πορεία στα γραφεία της Ευρωπαϊκής Ενωσης και στην αμερικάνικη πρεσβεία.

Οι Κομματικές Οργανώσεις καλούν κάθε προοδευτικό άνθρωπο να πάρει μέρος, στέλνοντας και με τη συμμετοχή του μήνυμα εναντίωσης στους εμπνευστές του κατάπτυστου αυτού κειμένου και στις στοχεύσεις τους.

Για την επιτυχία της συγκέντρωσης πραγματοποιούνται δεκάδες εξορμήσεις σε εργασιακούς και άλλους χώρους. Μεταξύ αυτών:

- Τη Δευτέρα 9/1 κλιμάκια μελών του Κόμματος θα περιοδεύσουν σε σούπερ μάρκετ και στο ΙΚΑ στις Τζιτζιφιές και στο Κέντρο της Καλλιθέας αντίστοιχα,

- Στις 10/1, στον ΟΤΑ Μοσχάτου, στο ΚΕΑΤ στην Καλλιθέα, στα καταστήματα Χόντος, Ζάρα και Σεφορά στην Καλλιθέα, στο ΛΗΤΩ στα σφαγεία,

- Στις 11/1, στον Μαλτέζο στο Μοσχάτο,

- Στις 12/1, στα καφενεία στις Τζιτζιφιές, στον ηλεκτρικό σταθμό Καλλιθέας, στον ηλεκτρικό σταθμό Ταύρου,

- Στις 13/1 στο 184 στις Τζιτζιφιές, στα καφενεία και στον ΟΑΕΔ Καλλιθέας,

- Στις 14/1 στην αγορά της Καλλιθέας,

- Στις 17/1 σε πολυκαταστήματα της Καλλιθέας.

Στη Θεσσαλονίκη

Συγκέντρωση ενάντια στο αντικομμουνιστικό μνημόνιο διοργανώνει η Κομματική Οργάνωση Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ τη Δευτέρα 23 Γενάρη, στις 6 το απόγευμα, στην Πλατεία Αριστοτέλους. Θα μιλήσει ο Θεοδόσης Κωνσταντινίδης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Με ανακοίνωσή της η ΚΟΘ του ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους, το λαό, τη νεολαία, κάθε δημοκράτη, κάθε προοδευτικό άνθρωπο να δώσουν μαζικό, δυναμικό και αγωνιστικό «παρών». Με τη συμμετοχή τους στη συγκέντρωση να καταδικάσουν τους εμπνευστές του κατάπτυστου αντικομμουνιστικού μνημονίου, να δηλώσουν την αντίθεσή τους με τις σύγχρονες δηλώσεις μετανοίας, την ανυπακοή τους στα κελεύσματα των ιμπεριαλιστών της ΕΕ.

Στη Θεσσαλία

Συγκεντρώσεις ενάντια στο αντικομμουνιστικό μνημόνιο διοργανώνουν την Τετάρτη, 18 Γενάρη, οι Νομαρχιακές Επιτροπές του ΚΚΕ σε Λάρισα, Τρίκαλα και Καρδίτσα. Οι συγκεντρώσεις θα γίνουν στη Λάρισα, στις 7 μ.μ., στην κεντρική πλατεία, στα Τρίκαλα στις 6.30 μ.μ. στην πλατεία Ρήγα Φεραίου και στην Καρδίτσα στις 6 μ.μ. στη «Νέα Αγορά». Ανάλογη συγκέντρωση θ' αποφασιστεί αυτές τις μέρες και στο Βόλο.

Διογκώνεται το κύμα αντιδράσεων

Στο μεταξύ, διογκώνεται μέρα με τη μέρα το κύμα αντιδράσεων στο επαίσχυντο αντικομμουνιστικό μνημόνιο που οδεύει για έγκριση στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης στα τέλη Γενάρη. Δεκάδες προσωπικότητες της κοινωνικής και πολιτικής ζωής του τόπου, των Τεχνών και των Γραμμάτων, συνδικαλιστικές οργανώσεις και μαζικοί φορείς - ο «Ρ» συνεχίζει και σήμερα τη δημοσίευσή τους - εκφράζουν με δηλώσεις και ανακοινώσεις τους την κατηγορηματική τους αντίθεση με το περιεχόμενο και τις στοχεύσεις που αυτό θέλει να υπηρετήσει, ζητώντας την οριστική απόσυρσή του.

ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ
Ενημερώνουν τους τοπικούς παράγοντες

Συνεχίζονται οι συναντήσεις αντιπροσωπειών των τοπικών Οργανώσεων του ΚΚΕ με τους νομάρχες, δημάρχους, προέδρους σωματείων και άλλων φορέων, προκειμένου να τους ενημερώσουν για το περιεχόμενο του αντικομμουνιστικού μνημονίου και να τους ζητήσουν να φέρουν το θέμα προς συζήτηση στα συμβούλια όπου προΐστανται και να συμβάλουν στην καταδίκη του.

Στη Θεσσαλία

Συναντήσεις με τον δήμαρχο Λαρισαίων, Κ. Τζανακούλη, και τον νομάρχη Λάρισας, Λ. Κατσαρό, είχε, διαδοχικά, χτες αντιπροσωπεία της ΝΕ Λάρισας του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Τ. Τσιαπλέ, γραμματέα και μέλος της ΚΕ του Κόμματος, τους οποίους ενημέρωσε για το αντικομμουνιστικό μνημόνιο. Στα πλαίσια των συναντήσεων, τα μέλη της αντιπροσωπείας της ΝΕ Λάρισας του ΚΚΕ τόνισαν, μεταξύ των άλλων, ότι δεν πρόκειται για μια προσπάθεια, απλά, διαστρέβλωσης της ιστορικής αλήθειας και κατασυκοφάντησης του σοσιαλισμού, αλλά και για μια άκρως επικίνδυνη εξέλιξη, που στοχεύει στο μέλλον. Στοχεύει, υπογράμμισαν, στο άνοιγμα του δρόμου για χτύπημα των Κομμουνιστικών Κομμάτων, ιδιαίτερα αυτών που δεν έκαναν υπόκλιση στην ιμπεριαλιστική «νέα τάξη πραγμάτων» η οποία «εγκαινιάστηκε» με τις ανατροπές του σοσιαλισμού στην Ευρώπη. Και όχι μόνο αυτών, πρόσθεσαν, καθώς στόχος, παράλληλα, είναι και το ίδιο το εργατικό και λαϊκό κίνημα, που οι κεφαλαιοκράτες σε καμιά περίπτωση δε θέλουν να αμφισβητήσει το σύστημά τους.

Η αντιπροσωπεία ζήτησε από τον νομάρχη και τον δήμαρχο, να καταδικάσουν προσωπικά το αντικομμουνιστικό μνημόνιο και, παράλληλα, να το θέσουν για συζήτηση και λήψη ανάλογης απόφασης στο Νομαρχιακό και Δημοτικό Συμβούλιο, αντίστοιχα.

Ο δήμαρχος Λαρισαίων δήλωσε ότι είναι αντίθετος σ' αυτό το μνημόνιο, που πραγματικά μας γυρίζει πολύ πίσω, προσβάλλει τη δημοκρατία και δεσμεύτηκε ότι θα θέσει το ζήτημα στο Δημοτικό Συμβούλιο, στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΤΕΔΚ στο νομό, του οποίου είναι πρόεδρος, και στο Κογκρέσο των Δημάρχων του Συμβουλίου της Ευρώπης, του οποίου είναι μέλος. Επίσης, και ο νομάρχης Λάρισας δήλωσε την αντίθεσή του σε τέτοιες πρακτικές.

Ανάλογη συνάντηση είχε χτες και αντιπροσωπεία της ΝΕ Μαγνησίας του ΚΚΕ με τη διοίκηση του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου. Επίσης, στην Καρδίτσα αντιπροσωπεία της ΝΕ του ΚΚΕ συναντήθηκε με τον δήμαρχο Σοφάδων, Τ. Πόποτα.

Στην Εύβοια

Συναντήσεις με τους δημάρχους, τον νομάρχη, με βουλευτές του νομού, τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Χαλκίδας, τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου, με διοικήσεις σωματείων, εμπορικών συλλόγων και επαγγελματικών ενώσεων, πραγματοποίησαν αντιπροσωπείες της Νομαρχιακής Επιτροπής Εύβοιας του ΚΚΕ, στο πλαίσιο της δραστηριότητας που αναπτύσσεται, με στόχο την ενημέρωση των πολιτικών και κοινωνικών φορέων, των μαζικών και εργατικών οργανώσεων, για το αντικομμουνιστικό μνημόνιο του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Στη συζήτηση που έγινε, ανταλλάχτηκαν απόψεις γύρω από το περιεχόμενο του αντικομμουνιστικού μνημονίου που πρόκειται να συζητηθεί στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση και εκφράστηκε κατ' αρχήν συμφωνία ως προς την αντίδραση που πρέπει να εκφραστεί απέναντι σ' αυτού του είδους ενέργειες οι οποίες μας επιστρέφουν σε ψυχροπολεμικές καταστάσεις και περιόδους.

Απ' όλους τονίστηκε η καταδίκη τέτοιου είδους λογικών και δεσμεύτηκαν ότι στην πρώτη συνεδρίαση των συμβουλίων θα θέσουν το θέμα προς συζήτηση και απόφαση, ώστε να εκφραστεί συλλογικά η καταδίκη του μνημονίου. Στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων της ΝΕ του Κόμματος ενάντια στο απαράδεκτο και κατάπτυστο μνημόνιο, αντιπροσωπεία της ΚΟ Εύβοιας θα ολοκληρώσει τις επόμενες μέρες τις επαφές με φορείς και προσωπικότητες.

Σήμερα η Αλ. Παπαρήγα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κ. Παπούλια, θα έχει σήμερα Πέμπτη η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλ. Παπαρήγα, στις 12 το μεσημέρι, στο Προεδρικό Μέγαρο, προκειμένου να τον ενημερώσει σχετικά με τις θέσεις του Κόμματος για το αντικομμουνιστικό μνημόνιο που προωθείται προς ψήφιση στο Συμβούλιο της Ευρώπης.

Υπενθυμίζουμε ότι τη συνάντηση έχει ζητήσει το ΚΚΕ. Συνάντηση επίσης έχει ζητηθεί και από τον πρωθυπουργό Κ. Καραμανλή, χωρίς όμως ο πρωθυπουργός να έχει απαντήσει ακόμη.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ