Πέμπτη 5 Γενάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΣΤΟΠ ΣΤΟ ΑΝΤΙΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ
Μεγάλη κινητοποίηση στις 19 Γενάρη στην Αθήνα
  • Στις 6.30 το απόγευμα, στα Προπύλαια, με ομιλήτρια την Αλέκα Παπαρήγα
  • Κινητοποιήσεις προγραμματίζονται και σε Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Τρίκαλα, Καρδίτσα

Στο πλαίσιο των δράσεων που το ΚΚΕ έχει προαναγγείλει ότι θα πραγματοποιήσει εναντίον του μνημονίου εντάσσεται η πλατιά συγκέντρωση στην οποία καλούν την Πέμπτη, 19 Γενάρη, στις 6.30 μ.μ. στα Προπύλαια, οι Κομματικές Οργανώσεις Αθήνας, Πειραιά και Αττικής του ΚΚΕ, καθώς και το ΚΣ της ΚΝΕ. Στη συγκέντρωση θα μιλήσει η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, ενώ θα ακολουθήσει πορεία στα γραφεία της Ευρωπαϊκής Ενωσης και στην αμερικάνικη πρεσβεία.

Οι Κομματικές Οργανώσεις καλούν κάθε προοδευτικό άνθρωπο να πάρει μέρος, στέλνοντας και με τη συμμετοχή του μήνυμα εναντίωσης στους εμπνευστές του κατάπτυστου αυτού κειμένου και στις στοχεύσεις τους.

Για την επιτυχία της συγκέντρωσης πραγματοποιούνται δεκάδες εξορμήσεις σε εργασιακούς και άλλους χώρους. Μεταξύ αυτών:

- Τη Δευτέρα 9/1 κλιμάκια μελών του Κόμματος θα περιοδεύσουν σε σούπερ μάρκετ και στο ΙΚΑ στις Τζιτζιφιές και στο Κέντρο της Καλλιθέας αντίστοιχα,

- Στις 10/1, στον ΟΤΑ Μοσχάτου, στο ΚΕΑΤ στην Καλλιθέα, στα καταστήματα Χόντος, Ζάρα και Σεφορά στην Καλλιθέα, στο ΛΗΤΩ στα σφαγεία,

- Στις 11/1, στον Μαλτέζο στο Μοσχάτο,

- Στις 12/1, στα καφενεία στις Τζιτζιφιές, στον ηλεκτρικό σταθμό Καλλιθέας, στον ηλεκτρικό σταθμό Ταύρου,

- Στις 13/1 στο 184 στις Τζιτζιφιές, στα καφενεία και στον ΟΑΕΔ Καλλιθέας,

- Στις 14/1 στην αγορά της Καλλιθέας,

- Στις 17/1 σε πολυκαταστήματα της Καλλιθέας.

Στη Θεσσαλονίκη

Συγκέντρωση ενάντια στο αντικομμουνιστικό μνημόνιο διοργανώνει η Κομματική Οργάνωση Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ τη Δευτέρα 23 Γενάρη, στις 6 το απόγευμα, στην Πλατεία Αριστοτέλους. Θα μιλήσει ο Θεοδόσης Κωνσταντινίδης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Με ανακοίνωσή της η ΚΟΘ του ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους, το λαό, τη νεολαία, κάθε δημοκράτη, κάθε προοδευτικό άνθρωπο να δώσουν μαζικό, δυναμικό και αγωνιστικό «παρών». Με τη συμμετοχή τους στη συγκέντρωση να καταδικάσουν τους εμπνευστές του κατάπτυστου αντικομμουνιστικού μνημονίου, να δηλώσουν την αντίθεσή τους με τις σύγχρονες δηλώσεις μετανοίας, την ανυπακοή τους στα κελεύσματα των ιμπεριαλιστών της ΕΕ.

Στη Θεσσαλία

Συγκεντρώσεις ενάντια στο αντικομμουνιστικό μνημόνιο διοργανώνουν την Τετάρτη, 18 Γενάρη, οι Νομαρχιακές Επιτροπές του ΚΚΕ σε Λάρισα, Τρίκαλα και Καρδίτσα. Οι συγκεντρώσεις θα γίνουν στη Λάρισα, στις 7 μ.μ., στην κεντρική πλατεία, στα Τρίκαλα στις 6.30 μ.μ. στην πλατεία Ρήγα Φεραίου και στην Καρδίτσα στις 6 μ.μ. στη «Νέα Αγορά». Ανάλογη συγκέντρωση θ' αποφασιστεί αυτές τις μέρες και στο Βόλο.

Διογκώνεται το κύμα αντιδράσεων

Στο μεταξύ, διογκώνεται μέρα με τη μέρα το κύμα αντιδράσεων στο επαίσχυντο αντικομμουνιστικό μνημόνιο που οδεύει για έγκριση στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης στα τέλη Γενάρη. Δεκάδες προσωπικότητες της κοινωνικής και πολιτικής ζωής του τόπου, των Τεχνών και των Γραμμάτων, συνδικαλιστικές οργανώσεις και μαζικοί φορείς - ο «Ρ» συνεχίζει και σήμερα τη δημοσίευσή τους - εκφράζουν με δηλώσεις και ανακοινώσεις τους την κατηγορηματική τους αντίθεση με το περιεχόμενο και τις στοχεύσεις που αυτό θέλει να υπηρετήσει, ζητώντας την οριστική απόσυρσή του.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Εκδηλώσεις των Επιτροπών Ειρήνης(2006-01-20 00:00:00.0)
Ολοι σήμερα στα Προπύλαια!(2006-01-19 00:00:00.0)
Εκδήλωση της ΚΟΒ Στουτγκάρδης(2006-01-19 00:00:00.0)
Κινητοποιήσεις σήμερα σε Θεσσαλία και Κόρινθο(2006-01-18 00:00:00.0)
Δραστηριότητες ενάντια στο αντικομμουνιστικό μνημόνιο(2006-01-15 00:00:00.0)
Πλατύ άνοιγμα για την επιτυχία της συγκέντρωσης(2006-01-11 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ