Πέμπτη 5 Γενάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΣΤΟΠ ΣΤΟ ΑΝΤΙΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ
«Ο κομμουνισμός είναι σατανικός ως ιδέα»

Τις βαθύτερες σκέψεις του εμπνευστή του αντικομμουνιστικού μνημονίου αποκαλύπτει η εφημερίδα Αμαρουσίου και βορείων προαστίων «Αμαρυσία», σε εκτενές ρεπορτάζ σχετικά με το κατάπτυστο αυτό ψήφισμα

«Ο κομμουνισμός είναι σατανικός ως ιδέα», «ο μόνος λόγος για τον οποίο οι Ελληνες κομμουνιστές δε συμμετείχαν σε εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας είναι γιατί ποτέ δεν ανήλθαν στην εξουσία», «όλα τα κομμουνιστικά καθεστώτα κυβέρνησαν με έκνομο τρόπο», «η Γαλλική Επανάσταση υπήρξε απεχθής»...

Τα παραπάνω λόγια είναι δείγμα μόνο των απόψεων του Γκόραν Λίντμπλαντ, εμπνευστή του αντικομμουνιστικού μνημονίου, όπως καταγράφονται σε επιστολή του προς την ημερήσια πολιτική εφημερίδα Αμαρουσίου και βορείων προαστίων «Αμαρυσία». Η επιστολή του Γκ. Λίντμπλαντ αποτελεί απάντηση σε επιστολή που του είχε στείλει η εφημερίδα, και δημοσιεύτηκε στο φύλλο της περασμένης Παρασκευής, 30 του Δεκέμβρη, της «Αμαρυσίας», καθώς και στο φύλλο της Τρίτης, 3 του Γενάρη, της εβδομαδιαίας έκδοσης της ίδιας εφημερίδας.

Οπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ, που επιμελήθηκε ο συντάκτης διεθνών ειδήσεων της «Αμαρυσίας» Χρήστος Φωτιάδης, «στόχος μας (σ.σ. με την επιστολή προς τον Γκ. Λίντμπλαντ) ήταν να τον ειρωνευτούμε και να τον προκαλέσουμε. Σε καμία όμως περίπτωση δε φανταζόμαστε ότι θα ψαρεύαμε τέτοιο λαβράκι!».

Και δεν είναι υπερβολή, καθώς η απαντητική επιστολή του Γκ. Λίντμπλαντ είναι άκρως αποκαλυπτική των προθέσεων του εμπνευστή του μνημονίου. Επιπλέον, αποτελεί σοβαρό δείγμα των επιδιώξεων και των πραγματικών στόχων όσων υπερψήφισαν το μνημόνιο στην Πολιτική Επιτροπή της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Ούτε λίγο-ούτε πολύ, στην επιστολή του ο Γκ. Λίντμπλαντ επιμένει στην ταύτιση του κομμουνισμού με το ναζισμό, ενώ υποστηρίζει ότι οι ΗΠΑ «δεν προέβησαν σε εγκλήματα τα οποία έστω και να πλησιάζουν αυτά του κομμουνισμού ή του εθνικού σοσιαλισμού (ναζισμού). Επίσης, οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι μια ευνομούμενη Δημοκρατία»! Και, βέβαια, από την επιστολή δε θα μπορούσε να λείπει η «προτροπή» προς τους Ελληνες, να πείσουν τους Κύπριους ότι «η ένωση είναι η μόνη λύση». Ενώ κλείνει την επιστολή του με την πρόταση-φάρσα, ότι «οι κομμουνιστές έχουν μια τάση να ξαναγράφουν την Ιστορία»...

Αξίζει, επίσης, να σημειωθεί ότι το ρεπορτάζ της καθημερινής «Αμαρυσίας» αλλά και της εβδομαδιαίας έκδοσης περιλαμβάνει εκτενή κριτική παρουσίαση του περιεχομένου του αντικομμουνιστικού μνημονίου. Σημειώνοντας ότι «σε αυτή τη φάση, τον αγώνα κατά του επιχειρούμενου εγκλήματος οδηγεί το ΚΚΕ», καλεί τους αναγνώστες της να αντιδράσουν, να αποστείλουν καταδικαστικές επιστολές (η ηλεκτρονική του διεύθυνση είναι: goran.lindblad@riksdagen.se) και σε συμμετοχή στην κινητοποίηση στις 19 του Γενάρη στα Προπύλαια.

Στο ίδιο ρεπορτάζ, η «Αμαρυσία» δηλώνει ότι «βρίσκεται στο πλευρό του ΚΚΕ, όχι μόνο επειδή "δυνητικά" βρίσκεται και το ίδιο στο στόχαστρο των νεοφασιστών του Στρασβούργου, αλλά επειδή ο βήχας του φασισμού πρέπει να κοπεί τώρα, μέχρι να έρθει η ώρα να τον θάψουμε μια και καλή!». Και προσθέτει ότι «το αυγό του φιδιού, που δυστυχώς έμεινε ζωντανό στην Ευρώπη μετά τον Σεπτέμβρη του 1945, θα καταστραφεί οριστικά με την επόμενη στροφή του (πιστού στα ραντεβού του...) εκκρεμούς!».

Ο «Ρ» αναδημοσιεύει αυτούσιες τις επιστολές, τόσο της «Αμαρυσίας» όσο και του Γκ. Λίντμπλαντ, προκειμένου οι αναγνώστες να βγάλουν και μόνοι τους τα συμπεράσματά τους για τους στόχους του επαίσχυντου μνημονίου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ