Πέμπτη 5 Γενάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΧΩΡΙΣ ΔΙΑΦΥΓΗ, ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝ...

ΖΟΜΠΙ ΣΤΟ ΠΙΑΤΟ: «Με τη συνδρομή της σύγχρονης τεχνολογίας φρούτα όπως τα μήλα ή τα ακτινίδια, ψεκάζονται με ειδικό υγρό, που τα κάνει να δείχνουν πιο φρέσκα από ό,τι είναι στην πραγματικότητα, αν και είναι αδιάθετα στα ράφια ακόμα και επί δέκα, δώδεκα μήνες. Τα σταφύλια μπορούν, αποκαλύπτει η έρευνα, να παραμείνουν στα ράφια μέχρι και τέσσερις μήνες, χάρη στον ψεκασμό τους με βιτριόλι» (το θέμα σε «Ντέιλι Μέιλ» / «ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ»).

ΝΑ ΔΕΙΣ ΣΤΗ ΖΩΗ ΤΙ ΒΛΕΠΕΙ: «Ωσπου να φθάσει στην εφηβεία κάθε παιδί βλέπει 20.000 φόνους και 100.000 πράξεις βίας στην TV» (τίτλος στον «ΑΔΕΣΜΕΥΤΟ»).

ΒΑΛΒΙΔΑ ΕΚΤΟΝΩΣΗΣ ΜΕ ΟΡΙΟ: «Αυτονόητα η ανεξάρτητη λειτουργία της Δικαιοσύνης αποτελεί μία από τις ασφαλιστικές δικλείδες για την εύρυθμη λειτουργία του πολιτεύματος (...) είναι προφανώς δικαίωμα και κυρίως υποχρέωση της Δικαιοσύνης να παρεμβαίνει κάθε φορά που κρίνει ότι υπάρχουν σκιές παρατυπίας ή ανάγκη περαιτέρω διερεύνησης υποθέσεων (...) σε όλα τα παραπάνω που καθιστούν τη Δικαιοσύνη και τους λειτουργούς της συστατικό στοιχείο για τη λειτουργία της Δημοκρατίας και της προάσπισης των δικαιωμάτων των πολιτών υπάρχει κι ένα όριο (...) υπό αυτό το πλαίσιο δημιουργεί εύλογες απορίες κι ερωτήματα η εισαγγελική παρέμβαση για τις συνθήκες θανάτου του Ρώσου κακοποιού Μαξίμ Ζιλίν» (το άρθρο στον «ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ»).

ΠΑΝΤΑ ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ... «Αρση της κατάστασης εκτάκτου ανάγκης "χωρίς να λυθούν τα προβλήματα" (...) "η Γαλλία παραμένει κοινωνικά σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης" έγραφε στο κύριο άρθρο της χθες η εφημερίδα "Μαρσεγιέζ" σημειώνοντας: "Παραμένει σε αυτήν την κατάσταση στις γειτονιές όπου η προειδοποίηση του Νοεμβρίου δε δίδαξε τίποτε στην κυβέρνησή μας. Στα σχολεία όπου τα μέσα και οι φιλοδοξίες περικόπτονται. Στις επιχειρήσεις όπου η αγοραστική δύναμη μειώνεται και η δημιουργία θέσεων εργασίας δεν προχωρεί"» (το ρεπορτάζ στα «ΝΕΑ»).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ