Πέμπτη 5 Γενάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΣΤΟΠ ΣΤΟ ΑΝΤΙΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ
ΦΩΤΗΣ ΚΟΥΒΕΛΗΣ

Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος ΣΥΡΙΖΑ

«Είναι απαράδεκτο, είναι πολιτικά επικίνδυνο και απειλεί τα πολιτικά δικαιώματα και τις ελευθερίες των πολιτών της Ευρώπης.

Εάν τελικά το μνημόνιο αυτό επικρατήσει, ως πολιτική άποψη και λογική στο χώρο της ΕΕ, θα είναι ένα εξαιρετικά επικίνδυνο στοιχείο. Είναι απαράδεκτο. Και εδώ δημιουργείται η ιδιαίτερη υποχρέωση της κυβέρνησης της χώρας μας να αποκρούσει το ενδεχόμενο μιας τέτοιας απόφασης από την ΕΕ.

Το θεωρώ επιεικώς, όχι αντιδημοκρατικό αλλά - θα έλεγα - φασιστικό. Δεν είναι δυνατόν να αφορίζεις, να καταστρέφεις, να αποδοκιμάζεις και να περιφρονείς μια ολόκληρη ιστορία, ένα ολόκληρο κίνημα, μια επανάσταση, η οποία έγινε για τα δικαιώματα των πολιτών του κόσμου ολόκληρου.

Θεωρώ ότι αν η ΕΕ πάρει μια τέτοια απόφαση, όχι μόνο θα είναι εκτεθειμένη στα μάτια των δημοκρατικών πολιτών της Ευρώπης και ολόκληρου του κόσμου, αλλά ταυτόχρονα θα έχει πάρει απόφαση ουσιαστικά να αποδυναμώσει τη συνοχή της. Γι' αυτό νομίζω ότι η υποχρέωση όλων μας είναι να αγωνιστούμε να αποκρουστεί το μνημόνιο και σε κάθε περίπτωση να αγωνιστούμε για να μην γίνει απόφαση. Η κυβέρνηση της Ελλάδας έχει υποχρέωση με σαφήνεια να μιλήσει και να αποκρούσει ένα τέτοιο ενδεχόμενο».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ