Πέμπτη 5 Γενάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Πληρώνουν την «αναδιάρθρωση»

Παπαγεωργίου Βασίλης

Σε μεγάλη ταλαιπωρία βάζει τους συνταξιούχους του Δήμου Κρύας Βρύσης Εδεσσας η Εθνική Τράπεζα μετά την απόφασή της να κλείσει το υποκατάστημα της περιοχής από όπου οι συνταξιούχοι εισπράττουν τις συντάξεις τους. Η Τράπεζα κλείνει το υποκατάστημα για λόγους επιχειρησιακούς και αναγκάζει τους συνταξιούχοι των ΙΚΑ, ΤΕΒΕ και ΤΣΑ να πηγαίνουν στα Γιαννιτσά, που απέχουν 24 χιλιόμετρα από την Κρύα Βρύση, προκειμένου να πάρουν τις συντάξεις τους.

Η ταλαιπωρία για τους συνταξιούχους είναι μεγάλη, αφού όπως καταγγέλλουν: «Το λεωφορείο κάνει 35 λεπτά για να φτάσει στα Γιαννιτσά και μετά πρέπει να περπατήσουμε πεντακόσια μέτρα από το πρακτορείο του ΚΤΕΛ μέχρι το κατάστημα της Εθνικής ξοδεύοντας άλλα 4 ευρώ, ενώ το ταξί χρεώνει 15 ευρώ την αναμονή ανά ώρα». Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, όπως τονίζουν, οι πενιχρές συντάξεις των ΙΚΑ, ΤΕΒΕ, ΤΣΑ, αλλά και άλλων ταμείων μετά το κλείσιμο του τραπεζικού υποκαταστήματος να μειωθούν κι άλλο, γιατί θα πρέπει μια φορά το μήνα τουλάχιστον να χρεώνονται τα έξοδα μετακίνησης στα Γιαννιτσά.

Δε φτάνει δηλαδή που οι συντάξεις τους είναι ψίχουλα, οι συνταξιούχοι αναγκάζονται να πληρώνουν από την τσέπη τους και την «επιχειρησιακή αναδιάρθρωση» της τράπεζας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ