Πέμπτη 5 Γενάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΣΤΟΠ ΣΤΟ ΑΝΤΙΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ
ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ
Ενημερώνουν τους τοπικούς παράγοντες

Συνεχίζονται οι συναντήσεις αντιπροσωπειών των τοπικών Οργανώσεων του ΚΚΕ με τους νομάρχες, δημάρχους, προέδρους σωματείων και άλλων φορέων, προκειμένου να τους ενημερώσουν για το περιεχόμενο του αντικομμουνιστικού μνημονίου και να τους ζητήσουν να φέρουν το θέμα προς συζήτηση στα συμβούλια όπου προΐστανται και να συμβάλουν στην καταδίκη του.

Στη Θεσσαλία

Συναντήσεις με τον δήμαρχο Λαρισαίων, Κ. Τζανακούλη, και τον νομάρχη Λάρισας, Λ. Κατσαρό, είχε, διαδοχικά, χτες αντιπροσωπεία της ΝΕ Λάρισας του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Τ. Τσιαπλέ, γραμματέα και μέλος της ΚΕ του Κόμματος, τους οποίους ενημέρωσε για το αντικομμουνιστικό μνημόνιο. Στα πλαίσια των συναντήσεων, τα μέλη της αντιπροσωπείας της ΝΕ Λάρισας του ΚΚΕ τόνισαν, μεταξύ των άλλων, ότι δεν πρόκειται για μια προσπάθεια, απλά, διαστρέβλωσης της ιστορικής αλήθειας και κατασυκοφάντησης του σοσιαλισμού, αλλά και για μια άκρως επικίνδυνη εξέλιξη, που στοχεύει στο μέλλον. Στοχεύει, υπογράμμισαν, στο άνοιγμα του δρόμου για χτύπημα των Κομμουνιστικών Κομμάτων, ιδιαίτερα αυτών που δεν έκαναν υπόκλιση στην ιμπεριαλιστική «νέα τάξη πραγμάτων» η οποία «εγκαινιάστηκε» με τις ανατροπές του σοσιαλισμού στην Ευρώπη. Και όχι μόνο αυτών, πρόσθεσαν, καθώς στόχος, παράλληλα, είναι και το ίδιο το εργατικό και λαϊκό κίνημα, που οι κεφαλαιοκράτες σε καμιά περίπτωση δε θέλουν να αμφισβητήσει το σύστημά τους.

Η αντιπροσωπεία ζήτησε από τον νομάρχη και τον δήμαρχο, να καταδικάσουν προσωπικά το αντικομμουνιστικό μνημόνιο και, παράλληλα, να το θέσουν για συζήτηση και λήψη ανάλογης απόφασης στο Νομαρχιακό και Δημοτικό Συμβούλιο, αντίστοιχα.

Ο δήμαρχος Λαρισαίων δήλωσε ότι είναι αντίθετος σ' αυτό το μνημόνιο, που πραγματικά μας γυρίζει πολύ πίσω, προσβάλλει τη δημοκρατία και δεσμεύτηκε ότι θα θέσει το ζήτημα στο Δημοτικό Συμβούλιο, στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΤΕΔΚ στο νομό, του οποίου είναι πρόεδρος, και στο Κογκρέσο των Δημάρχων του Συμβουλίου της Ευρώπης, του οποίου είναι μέλος. Επίσης, και ο νομάρχης Λάρισας δήλωσε την αντίθεσή του σε τέτοιες πρακτικές.

Ανάλογη συνάντηση είχε χτες και αντιπροσωπεία της ΝΕ Μαγνησίας του ΚΚΕ με τη διοίκηση του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου. Επίσης, στην Καρδίτσα αντιπροσωπεία της ΝΕ του ΚΚΕ συναντήθηκε με τον δήμαρχο Σοφάδων, Τ. Πόποτα.

Στην Εύβοια

Συναντήσεις με τους δημάρχους, τον νομάρχη, με βουλευτές του νομού, τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Χαλκίδας, τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου, με διοικήσεις σωματείων, εμπορικών συλλόγων και επαγγελματικών ενώσεων, πραγματοποίησαν αντιπροσωπείες της Νομαρχιακής Επιτροπής Εύβοιας του ΚΚΕ, στο πλαίσιο της δραστηριότητας που αναπτύσσεται, με στόχο την ενημέρωση των πολιτικών και κοινωνικών φορέων, των μαζικών και εργατικών οργανώσεων, για το αντικομμουνιστικό μνημόνιο του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Στη συζήτηση που έγινε, ανταλλάχτηκαν απόψεις γύρω από το περιεχόμενο του αντικομμουνιστικού μνημονίου που πρόκειται να συζητηθεί στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση και εκφράστηκε κατ' αρχήν συμφωνία ως προς την αντίδραση που πρέπει να εκφραστεί απέναντι σ' αυτού του είδους ενέργειες οι οποίες μας επιστρέφουν σε ψυχροπολεμικές καταστάσεις και περιόδους.

Απ' όλους τονίστηκε η καταδίκη τέτοιου είδους λογικών και δεσμεύτηκαν ότι στην πρώτη συνεδρίαση των συμβουλίων θα θέσουν το θέμα προς συζήτηση και απόφαση, ώστε να εκφραστεί συλλογικά η καταδίκη του μνημονίου. Στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων της ΝΕ του Κόμματος ενάντια στο απαράδεκτο και κατάπτυστο μνημόνιο, αντιπροσωπεία της ΚΟ Εύβοιας θα ολοκληρώσει τις επόμενες μέρες τις επαφές με φορείς και προσωπικότητες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ