Πέμπτη 5 Γενάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ «902»
Σημαντικά βήματα ποιότητας και το 2006

Ακόμη υψηλότεροι οι στόχοι που βάζουν για το 2006 η διεύθυνση και οι εργαζόμενοι στο σταθμό

Τα σημαντικά βήματα ποιότητας που πραγματοποίησε η τηλεόραση και το ραδιόφωνο του «902» τη χρονιά που πέρασε, να συνεχιστούν και το 2006. Αυτό ήταν το στίγμα που πέρασε στη χτεσινή εκδήλωση κατά την κοπή της καθιερωμένης χρονιάτικης πίτας που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του σταθμού στον Περισσό. Αλλωστε, η χρονιά που έφυγε, ήταν σημαντική για τη διεύθυνση, το προσωπικό και τους συνεργάτες, τόσο του ραδιοφώνου όσο και της τηλεόρασης, μιας και υλοποιήθηκαν σε μεγάλο βαθμό οι στόχοι με τη διαρκή άνοδο της ποιότητας του προγράμματος - ιδιαίτερα στην τηλεόραση.

Ο Στάθης Βαμβέτσος, διευθυντής του «902» και μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, μιλώντας στους καλεσμένους για την κοπή της πίτας και τους εργαζόμενους στο σταθμό, σημείωσε εξαρχής πως το τελευταίο διάστημα «έχει συντελεστεί ένα άλμα στη δουλιά μας, το οποίο φυσικά οφείλεται πρώτα απ' όλα στην προσφορά του προσωπικού που υπάρχει στον "902" και στους συνεργάτες του». Και συνέχισε: «Εκπέμπουμε δορυφορικά σε αρκετές χώρες και ηπείρους: Ευρώπη, παράλια Ασίας, Βόρεια Αφρική και σε ορισμένες χώρες, όπως Ουκρανία, Ρωσία κλπ. Εχει βελτιωθεί σημαντικά το πρόγραμμα με ντοκιμαντέρ, κινηματογραφικές ταινίες, με ενημερωτικές, αθλητικές και ψυχαγωγικές εκπομπές, όπως και τα δελτία ειδήσεων. Υπάρχει μια σταδιακή βελτίωση όσον αφορά τον εξοπλισμό του "902" σε όλα τα ζητήματα».

Παράλληλα, όμως, όπως τόνισε, υπάρχουν στοιχεία στη δουλιά του «902» που χρειάζονται βελτίωση. «Υπάρχουν αδυναμίες στη δουλιά μας, με τις οποίες πρέπει να ανοίξουμε μέτωπο το επόμενο χρονικό διάστημα», σημείωσε χαρακτηριστικά. «Πρέπει να φανούμε όλοι μας πιο απαιτητικοί από τους εαυτούς μας, όσον αφορά στις γνώσεις που πρέπει να έχει ο καθένας μας για το αντικείμενο της δουλιάς του, να δουλέψουμε με μεράκι, φαντασία, πρωτοβουλία και με μεγαλύτερη αυτοθυσία και με πίστη στην πολιτική του Κόμματος, στους στόχους που έχει βάλει το ΚΚΕ και για το 2006».

Αμέσως μετά τη σύντομη ομιλία του διευθυντή του σταθμού, κόπηκε η πίτα με πρώτο το κομμάτι του Κόμματος και δεύτερο αυτό της Κεντρικής Επιτροπής, που πήρε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν μέλη του Πολιτικού Γραφείου, μέλη της Κεντρικής Επιτροπής και των Τμημάτων της ΚΕ του Κόμματος.

Οι στόχοι της νέας χρονιάς

Ο «Ρ», μετά το τέλος της εκδήλωσης, μίλησε με το Στάθη Βαμβέτσο για τους στόχους και τις προσπάθειες που γίνονται για το 2006. «Η προσπάθεια που κάνουμε για την επόμενη χρονιά είναι να βελτιώσουμε ακόμη παραπέρα το πρόγραμμα του "902", με ενημερωτικές, ψυχαγωγικές και πολιτιστικές εκπομπές. Θα βάλουμε μια σειρά με ντοκιμαντέρ. Παράλληλα, θα κάνουμε μια προσπάθεια να καλύψουμε το πρόγραμμα με ταινίες κινηματογραφικές και ελληνικές και ξένες και θα βελτιώσουμε το πρόγραμμα με μουσικές εκπομπές, με αναφορά στο ρεμπέτικο, στο λαϊκό, στο εργατικό κυρίως, τραγούδι. Και η προσπάθειά μας είναι να βελτιώσουμε ακόμη πιο πολύ το δελτίο ειδήσεων της τηλεόρασης την επόμενη χρονιά και να απλωθούμε σε όσο το δυνατό περισσότερους εργατικούς και εργασιακούς χώρους».

Ενας άλλος στόχος, όπως εξηγεί ο Στ. Βαμβέτσος, είναι να σταθεροποιηθεί το δίκτυο του σταθμού σε όλη την Ελλάδα, ούτως ώστε να μπορεί ο καθένας να βλέπει την τηλεόραση του «902» σε κάθε σημείο της Ελλάδας. «Αυτό που επιδιώξαμε για το 2005 ήταν να φτάσουμε σε όλες τις πρωτεύουσες των νομών σε όλη την Ελλάδα κάτι που έχει γίνει κατορθωτό. Σε όλες τις πρωτεύουσες των νομών της χώρας μας, αυτή τη στιγμή, ο "902" εκπέμπει και το σημαντικό είναι ότι εκπέμπουμε μέσω δορυφόρου σε όλα αυτά τα σημεία της Ελλάδας καθώς και στο εξωτερικό».

Αλλά, και στον τεχνολογικό εξοπλισμό για το 2006, οι στόχοι είναι υψηλοί: «στοχεύουμε να πάρουμε ορισμένα μηχανήματα και έναν ειδικό εξοπλισμό ώστε να μπορούμε να κάνουμε καλύτερα τις ενημερωτικές εκπομπές και τις ψυχαγωγικές εκπομπές. Και φυσικά υπολογίζουμε ότι σε καλύτερα στούντιο μπορούμε να κάνουμε αυτές τις εκπομπές την καινούρια χρονιά».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ