Πέμπτη 5 Γενάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τα εργατικά...

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΔΕ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΑΝ βέβαια την έρευνα της Γιούροστατ για να μας πει αυτό που γνωρίζουμε πολύ καλά. Οτι δηλαδή οι Ελληνες εργαζόμενοι δουλεύουν περισσότερο από τους εργαζόμενους στις υπόλοιπες χώρες της ΕΕ (χωρίς να είναι φυσικά αντίστοιχες και οι αμοιβές τους, στις περισσότερες απ' αυτές).

Πάντως ακόμη και αυτό το στοιχείο θα ήταν ενδιαφέρον να το μελετήσουν όσοι στη Νέα Δημοκρατία σήμερα και στο ΠΑΣΟΚ χτες μας «πήραν τ' αυτιά» με τα λογύδρια περί αύξησης της παραγωγικότητας και την αναγκαιότητα της καθήλωσης των μισθών.

Μόνον που αυτούς άλλο τους ενδιαφέρει: Το πώς θα μεγαλώσει μια ούτως ή άλλως μεγάλη εκμετάλλευση. Εξ ου και οι προσπάθειες για επέκταση της μερικής απασχόλησης, της διευθέτησης του χρόνου εργασίας και όλα τα συναφή αντεργατικά μέτρα. Βολεύονται αμφότεροι. Και τα κέρδη των αφεντικών αυγαταίνουν, και το υπουργείο Απασχόλησης μαγειρεύει τους δείκτες ανεργίας.

ΔΗΛΑΔΗ, ΑΝ ΕΧΟΥΜΕ καταλάβει καλά, την πολιτική που ακολουθείται στο χώρο της Υγείας η κυβέρνηση τη θεωρεί το ισχυρό της χαρτί; Πιστεύει ότι είναι τόσο καλά τα πράγματα στα νοσοκομεία της χώρας, ώστε να προβάλλεται το παραγόμενο έργο ως βιτρίνα;

Αν είναι έτσι, μάλλον έχουν μπερδέψει το επικοινωνιακό παιγνίδι του υπουργού τους και όπως ακούγεται υποψήφιου δημάρχου Αθήνας, Νικήτα Κακλαμάνη, με την ανάγκη πραγματικής αναβάθμισης της δημόσιας υγείας.

Και, βέβαια, ακόμη και οι πλέον αφελείς θα συνειδητοποιήσουν στο τέλος, ότι όσο και να προβάλλει η κυβέρνηση τις όσες ασχημονίες - όντως - έκαναν οι προηγούμενοι, δε σημαίνει ότι βελτιώνει τα πράγματα.

Ας μην ξεχνάμε ότι οι κενές θέσεις γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού συνεχίζουν να «χάσκουν» στα περισσότερα νοσοκομεία της επαρχίας, ακόμα και σε αυτά που κόπηκαν σχετικά πρόσφατα οι κορδέλες των εγκαινίων τους.


Γρηγοριάδης Κώστας

Οσο για την εμπορευματοποίηση και την ιδιωτικοποίηση; ζουν, βασιλεύουν και επεκτείνονται... Αλλωστε και το επικείμενο νομοσχέδιο για τη δημόσια Υγεία ενισχύει ακόμη περισσότερο τους παλιούς και νέους «επενδυτές» που θέλουν να μπουν στο χώρο. Φυσικά, όχι έχοντας στόχο την παροχή των απαιτουμένων υπηρεσιών Υγείας στα λαϊκά στρώματα και, μάλιστα, δωρεάν...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ