Πέμπτη 5 Γενάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΣΤΟΠ ΣΤΟ ΑΝΤΙΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ
ΕΠΑΝΑΠΑΤΡΙΣΜΕΝΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ
Οργή και αγανάκτηση

Η Πανελλήνια Ενωση Επαναπατρισμένων Πολιτικών Προσφύγων καταγγέλλει:

«Οργή και αγανάκτηση μας προξένησε το αντικομμουνιστικό μνημόνιο και ιδιαίτερα η πράξη των ιθυνόντων της ΕΕ που αποδέχτηκαν να το συζητήσουν στη Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης, αντί να το απορρίψουν ως ένα υβριστικό κείμενο ενάντια στην ανθρωπότητα, ενάντια στους προοδευτικούς ανθρώπους στους οποίους θέλουν να λένε ότι ανήκουν και οι ίδιοι. Με την πράξη τους αυτή καταλύουν το θεσμό της ίδιας της δημοκρατίας την ώρα που αυτοπροβάλλονται ως "γνήσιοι υπερασπιστές" της.

Καταγγέλλουμε την πράξη αυτή ως ενέργεια πολιτικής σκοπιμότητας από την πλευρά τους προκειμένου να αποπροσανατολίσουν τους λαούς που αντιστέκονται στις επιδιώξεις των ιμπεριαλιστών, οι οποίοι επιδιώκουν να μετατρέψουν τους λαούς σε άβουλα, τρομοκρατημένα υποκείμενα που θα λειτουργούν κατά τις ανάγκες αναπαραγωγής του μεγάλου κεφαλαίου.

Για να υπηρετήσουν τις σκοπιμότητες αυτές ανασύρουν δικαιολογίες ότι, δήθεν, τα κομμουνιστικά καθεστώτα ήταν ίδια όπως οι ναζί, που εκείνοι όμως καταδικάστηκαν ενώ οι κομμουνιστές πέρασαν απαρατήρητοι και συνεπώς πρέπει να καταδικαστούν!

Την ίδια ώρα που αυτοί δέχονται να συζητήσουν το επαίσχυντο αυτό μνημόνιο οι λαοί του κόσμου με αγανάκτηση βλέπουν τις εγκληματικές πράξεις τους που καθημερινά γίνονται στο Αφγανιστάν και στο Ιράκ. Οπου σκοτώνονται γυναικόπαιδα και γέροι μόνο και μόνο προς εξυπηρέτηση των συμφερόντων των ΗΠΑ και της ΕΕ. Είναι αυτά που θέλουν να καλύψουν ανασύροντας απ' το παρελθόν τα δήθεν εγκλήματα του κομμουνισμού. Ενώ τους τρομάζει η άνοδος των λαϊκών κινημάτων που τη λύση των προβλημάτων αναζητούν μπαίνοντας σε πορεία προς το σοσιαλισμό. Ας τρέμουν, λοιπόν, οι κακοί του κόσμου...».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ