ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 6 Γενάρη 2006
Σελ. /28
Οσους αγιασμούς και να κάνεις...

...δε σώζεσαι!

Το σκίτσο του Ανδρέα Πετρουλάκη στη χτεσινή «Καθημερινή»

Ανδρέας Πετρουλάκης

Το σκίτσο του Ανδρέα Πετρουλάκη στη χτεσινή «Καθημερινή»
Πώς λέμε «θα σας αλλάξουμε τα φώτα»;

Μ' αυτό ακριβώς το πνεύμα, μέρα που 'ναι, εμφανίζεται και η κυβέρνηση να προχωράει και αυτή σε «μεταρρύθμιση» του συστήματος Υγείας.

Οτι θα πληρώσεις είναι το ένα δεδομένο. Οτι θα κάνουν ταμείο οι πολυεθνικές επίσης δεδομένο. Οτι το ΙΚΑ θα ξαναχάσει, κι αυτό δεδομένο. Οτι στου κασίδη το κεφάλι συμβαίνουν όλα, είναι γνωστό. Αλλά, με το συμπάθιο, άμα τους χειροκροτά την ώρα που ξανά και ξανά τον φτύνουν, φταίει μόνο ο χωριάτης που ανέβηκε στο κρεβάτι;

Περίμενες την Eurostat για να μάθεις ότι τρώει η μύγα σίδερο και το κουνούπι ατσάλι ως προς το πόσο δουλεύεις; Κι όμως δε φτάνει. Το λέει και η Alpha Bank. Δεν έχεις σκύψει όσο πρέπει και φταις για τη χαμένη παραγωγικότητα και ανταγωνιστικότητα της οικονομίας!

Οπως φταίει ο προστατευτισμός - της ίδιας τράπεζας εκτίμηση κι αυτό - που είναι για κλάματα η εκπαίδευση. Δεν μπορούν να περιμένουν άλλο τα κοράκια που παρέχουν «πανεπιστημιακού» επιπέδου κατάρτιση.

Φιρί φιρί το πάνε ορισμένοι να μας πείσουν ότι πράγματι η δικαιοσύνη έχει πάρει αμπάριζα και δεν ξέρει πού να κρυφτεί το έγκλημα. Τι θα γίνει όταν αύριο οι ίδιοι δικαστές το γυρίσουν και κάπως αλλιώς, πάντα εφαρμόζοντας το νόμο;

Ρημάδα κυκλοφορία, κάνεις τα πρωτοσέλιδα να μοιάζουν όλο και περισσότερο με διαφημιστικό από την επίσημη Εφημερίδα της Κυβέρνησης. Και δεν αναφερόμαστε στις έτσι κι αλλιώς κυβερνητικές. Αυτές κάθε μέρα σε προεκλογική περίοδο βρίσκονται.

Ακου «24 ώρες το 24ωρο περίθαλψη». Εχει ατυχήσει κανείς τους και να χρειαστεί γιατρό, χωρίς να έχει γεμάτη την τσέπη με χαρτονομίσματα των 100 ευρώ;

Λουκέτο, λέει, σε μία ασφαλιστική. Και τι έχει να γίνει, να λες, όταν έρθει η ώρα και χρειαστεί να αρχίσουν να πληρώνουν ασφαλιστικά συμβόλαια...

Αντε κι από Δευτέρα... τα κεφάλια μέσα!


ΚΙ Ε.Σ.Υ. ΤΟΥΣ ΚΟΙΤΑΣ

ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ «...φυσικά όλα αυτά δεν μπορούν να γίνουν από τη μία μέρα στην άλλη. Θα απαιτήσουν χρόνο. Είναι αποκαλυπτικό αυτό που ανέφερε χτες ο υπουργός υγείας κ. Νικήτας Κακλαμάνης ότι χρειάζονται τουλάχιστον δέκα χρόνια ώστε να φτάσουμε στους 6.000 εκπαιδευμένους γενικούς γιατρούς τετραετούς φοιτήσεως για να λειτουργήσει αποτελεσματικά το σύστημα» (ο Γ. Τράγκας στη ΧΩΡΑ).

ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ: «...κονδύλια δεν υπάρχουν και δεν προβλέπεται να υπάρξουν μέχρι και το 2008 που θέτει ο ίδιος ο υπουργός Υγείας ως όριο εφαρμογής των προβλεπομένων ρυθμίσεων. Και φυσικά δεν υπάρχει, αλλά ούτε και προβλέπεται να υπάρξει το απαραίτητο ειδικό προσωπικό. Οπως άλλωστε δε θα υπάρχει και ο ίδιος ο Ν. Κακλαμάνης, αφού έχει ήδη επιλέξει τη θέση του δημάρχου της Αθήνας. Τι θα υπάρχει; Η πολιτική σαπουνόφουσκα που λέγαμε. Κι ένας υπουργός που ξέρει να λέει, αλλά όχι και να κάνει πολλά» (από το κύριο άρθρο στο ΕΘΝΟΣ).

ΜΕ ΑΥΤΟΝΟΗΤΗ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ: «Δεδομένου ότι η πρώτη απόπειρα μεταφοράς του κλάδου ασθένειας του ΙΚΑ έγινε (έστω ανεπιτυχώς) επί Αλέκου Παπαδόπουλου, υπάρχει ελπίδα πως είναι δυνατόν να διαμορφωθούν συναινέσεις» (ο Μ. Κοττάκης στην ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ).

ΑΝΥΠΟΜΟΝΑ ΚΟΡΑΚΙΑ: «Ο προστατευτισμός απωθεί την προσέλκυση επενδύσεων από τα μεγάλα πανεπιστήμια του εξωτερικού, ενώ ωθεί χιλιάδες Ελληνες να ξενιτεύονται από τη νεαρή τους ηλικία για να εξασφαλίσουν τη μόρφωση που επιθυμούν. Εάν η πολιτική του "κλειστού κυκλώματος" που εφαρμόζεται σήμερα στα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ είχε υιοθετηθεί από τον ΟΤΕ και τη ΔΕΗ στη δεκαετία του '90 τότε σήμερα δε θα είχαμε στη χώρα μας ούτε τηλέφωνα ούτε ηλεκτρική ενέργεια. Γι' αυτό η κυβέρνηση οφείλει να προχωρήσει στην εκπαιδευτική μεταρρύθμιση προσπερνώντας τις συντεχνιακού τύπου αντιδράσεις που οδήγησαν την Παιδεία στα σημερινά της χάλια» (ο Π. Αμυράς στον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ).

ΤΑ ...ΕΞΑΣΤΗΛΑ

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Ο λαός βιώνει ΤΡΑΓΙΚΕΣ ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ στον τομέα της Υγείας

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΕΣΥ

ΑΥΡΙΑΝΗ: ΕΠΕΣΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΛΟΥΚΕΤΟ σε μεγάλη ασφαλιστική εταιρία

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: ΣΤΟ ΕΣΥ ΟΙ ΚΛΑΔΟΙ ΥΓΕΙΑΣ των ασφαλιστικών ταμείων

ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ για όλους τους Ελληνες 24 ώρες το 24ωρο

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΠΡΟ-ΙΚΑ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ

ΕΘΝΟΣ: ΜΕ ΕΡΑΝΟ ο οικογενειακός γιατρός

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ: Μεταρρυθμίσεις στην Υγεία

Ο ΛΟΓΟΣ: ΕΡΓΑΤΙΚΟΤΑΤΟΙ οι Ελληνες

ΤΑ ΝΕΑ: Χωρίς φρένο οι αυξήσεις στα εισιτήρια

ΤΟ ΒΗΜΑ: Οδηγός για τα ακίνητα, όλες οι αλλαγές στη φορολογία

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: ΟΙ 20 αλλαγές στους φόρους ακινήτων

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: ΔΡΟΜΕΑΣ «απαγωγών»

Η ΑΥΓΗ: Επίθεση στον Δ. Λινό για να σταματήσουν οι έρευνες

Η ΝΙΚΗ: Η σιωπή του Μαξίμου

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Απλώς αμελείς 326 δικαστικοί για «πόθεν έσχες»

Η ΧΩΡΑ: Πώς θα γίνουν 40.000 προσλήψεις εκτός ΑΣΕΠ

ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ
Σκύψε κι άλλο!

«Η δυσκαμψία της αγοράς εργασίας στην Ελλάδα συμβάλει στην καθήλωση της παραγωγικότητας της οικονομίας και των μέσων μισθών σε χαμηλά επίπεδα, στη σταδιακή χειροτέρευση της ανταγωνιστικότητας, ιδιαίτερα μετά την ένταξη στη Ζώνη του ευρώ και στην αδυναμία προσέλκυσης ξένων επενδύσεων» (η νέα «μελέτη» της Alpha Bank/ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).

Ποιος θυμάται τον Συγγρό;

«Το δάχτυλο σ' αυτές τις περιπτώσεις δείχνει τον καπιταλισμό, ενώ τα φιλανθρωπικά γκαλά, μέσα στη χλιδή και την υπερβολική προβολή τους από τα media, φανερώνουν την υποκρισία με Υ κεφαλαίο, αυτού του βάρβαρου και ανηλεούς σε κάθε περίπτωση συστήματος» (ο Δ. Τσακνής για τα χρήματα που δεν έφθασαν ποτέ στα θύματα του «τσουνάμι»/ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ).

Ποιον Παπανδρέου έχει στο μυαλό του;

«Φαίνεται παράδοξο αλλά δεν είναι. Μπορείς στην Ελλάδα σήμερα και να είσαι δεξιός και να καλλιεργείς ένα φιλοαριστερό προφίλ» (ο Χ. Τσούκας στο ΒΗΜΑ).

Ενας;

«Πράκτορας της ΕΥΠ εκλεγμένος στα όργανα του ΠΑΣΟΚ, διαστάσεις παίρνει το σκάνδαλο μετά τις αποκαλύψεις Σούρλα» (στην πρώτη σελίδα του ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΥ).

Ε, αφού το λένε οι πράκτορες!

«Ο Τζον Κένεντι δολοφονήθηκε στις 22 Νοεμβρίου 1963, κατ' εντολή των μυστικών υπηρεσιών της Κούβας: Το ντοκιμαντέρ του Γερμανού Βίλφριντ Χούισμαν "Ραντεβού με το θάνατο" που θα μεταδοθεί αύριο από το γερμανικό τηλεοπτικό δίκτυο ARD φέρει στην επιφάνεια ένα ακόμη σενάριο (;) το ντοκιμαντέρ στηρίζεται ακόμη σε μαρτυρίες πρώην πρακτόρων των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ και του Μεξικού σύμφωνα με τις οποίες ο Οσβαλντ είχε συναντηθεί στην πόλη του Μεξικού, λίγες εβδομάδες πριν από τη δολοφονία του Κένεντι, με Κουβανούς πράκτορες» (το «ρεπορτάζ» στην ΗΜΕΡΗΣΙΑ).



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ