Παρασκευή 6 Γενάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΚΙ Ε.Σ.Υ. ΤΟΥΣ ΚΟΙΤΑΣ

ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ «...φυσικά όλα αυτά δεν μπορούν να γίνουν από τη μία μέρα στην άλλη. Θα απαιτήσουν χρόνο. Είναι αποκαλυπτικό αυτό που ανέφερε χτες ο υπουργός υγείας κ. Νικήτας Κακλαμάνης ότι χρειάζονται τουλάχιστον δέκα χρόνια ώστε να φτάσουμε στους 6.000 εκπαιδευμένους γενικούς γιατρούς τετραετούς φοιτήσεως για να λειτουργήσει αποτελεσματικά το σύστημα» (ο Γ. Τράγκας στη ΧΩΡΑ).

ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ: «...κονδύλια δεν υπάρχουν και δεν προβλέπεται να υπάρξουν μέχρι και το 2008 που θέτει ο ίδιος ο υπουργός Υγείας ως όριο εφαρμογής των προβλεπομένων ρυθμίσεων. Και φυσικά δεν υπάρχει, αλλά ούτε και προβλέπεται να υπάρξει το απαραίτητο ειδικό προσωπικό. Οπως άλλωστε δε θα υπάρχει και ο ίδιος ο Ν. Κακλαμάνης, αφού έχει ήδη επιλέξει τη θέση του δημάρχου της Αθήνας. Τι θα υπάρχει; Η πολιτική σαπουνόφουσκα που λέγαμε. Κι ένας υπουργός που ξέρει να λέει, αλλά όχι και να κάνει πολλά» (από το κύριο άρθρο στο ΕΘΝΟΣ).

ΜΕ ΑΥΤΟΝΟΗΤΗ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ: «Δεδομένου ότι η πρώτη απόπειρα μεταφοράς του κλάδου ασθένειας του ΙΚΑ έγινε (έστω ανεπιτυχώς) επί Αλέκου Παπαδόπουλου, υπάρχει ελπίδα πως είναι δυνατόν να διαμορφωθούν συναινέσεις» (ο Μ. Κοττάκης στην ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ).

ΑΝΥΠΟΜΟΝΑ ΚΟΡΑΚΙΑ: «Ο προστατευτισμός απωθεί την προσέλκυση επενδύσεων από τα μεγάλα πανεπιστήμια του εξωτερικού, ενώ ωθεί χιλιάδες Ελληνες να ξενιτεύονται από τη νεαρή τους ηλικία για να εξασφαλίσουν τη μόρφωση που επιθυμούν. Εάν η πολιτική του "κλειστού κυκλώματος" που εφαρμόζεται σήμερα στα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ είχε υιοθετηθεί από τον ΟΤΕ και τη ΔΕΗ στη δεκαετία του '90 τότε σήμερα δε θα είχαμε στη χώρα μας ούτε τηλέφωνα ούτε ηλεκτρική ενέργεια. Γι' αυτό η κυβέρνηση οφείλει να προχωρήσει στην εκπαιδευτική μεταρρύθμιση προσπερνώντας τις συντεχνιακού τύπου αντιδράσεις που οδήγησαν την Παιδεία στα σημερινά της χάλια» (ο Π. Αμυράς στον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ