Παρασκευή 6 Γενάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΣΤΟΠ ΣΤΟ ΑΝΤΙΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ
Συμβούλιο της Ευρώπης και ΗΠΑ εγκυμονούν το φασισμό

Ανακοίνωση της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΕΚΡ-ΚΚΡ για το αντικομμουνιστικό μνημόνιο

Σε ανακοίνωση της ΚΕ του Κομμουνιστικού Εργατικού Κόμματος Ρωσίας (ΚΕΚΡ-ΚΚΡ), που υπογράφουν οι Γραμματείς της ΚΕ του κόμματος, Β. Τιούλκιν, Γ. Τερέντιεφ, Ν. Γκλαγκόλεβα, Α. Τσερεπάνοφ, Μπ. Γιατσμενιόφ, σημειώνονται τα εξής:

«Η ΚΕ του ΚΕΚΡ-ΚΚΡ θεωρεί τις συνεχιζόμενες αντικομμουνιστικές επιθέσεις της Πολιτικής Επιτροπής (ΠΕ)της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Ευρώπης (ΚΣΕ), ως εκδήλωση των φαινομένων του αναγεννημένου πραγματικού φασισμού.

Η ΠΕ της ΚΣΕ στα τέλη του 2005 επέστρεψε στην εξέταση της εισήγησης που είχε απορρίψει, του Σουηδού βουλευτή Λίντμπλαντ, που αμετάκλητα έχει τον τίτλο "Για την καταδίκη των εγκλημάτων των κομμουνιστικών καθεστώτων". Κι αν το Σεπτέμβρη η απόλυτη πλειοψηφία των μελών της Επιτροπής απέρριψε αυτή την εισήγηση, το Δεκέμβρη, κάτω από τη φανερή πίεση των φορέων των ιδεών της νέας παγκόσμιας τάξης των ΗΠΑ, η πλειοψηφία ψήφισε "υπέρ". Τώρα πλέον η εισήγηση θα τεθεί για ψήφιση τον Γενάρη του 2006 στην Ολομέλεια της ΚΣΕ.

Σχετικά με αυτά και αφού η ΚΕ του ΚΕΚΡ-ΚΚΡ προσεκτικά εξέτασε την εισήγηση, κατέληξε ότι έχουμε να κάνουμε με την εκδήλωση κανονικού φασισμού. Ολες οι προσπάθειες των κυρίων, που αυτοαποκαλούνται υπερασπιστές των δικαιωμάτων του ανθρώπου και αγωνιστές ενάντια στον ολοκληρωτισμό και οι οποίοι προσπαθούν να αποδώσουν στους κομμουνιστές κάποια εκ φύσεως τάση για εκτελέσεις, δικτατορικά μέτρα κι εγκλήματα κατά της προσωπικότητας και διάφορα άλλα τερατουργήματα, δεν είναι τίποτα άλλο από προσπάθεια να μεταφέρουν την ευθύνη από το άρρωστο κεφάλι στο υγιές. Κι αυτό γιατί, όπως είναι γνωστό, ο φασισμός είναι ιδεολογία και μορφή ύπαρξης του καπιταλισμού. Ο φασισμός καλείται στην υπηρεσία του κεφαλαίου την εποχή του ιμπεριαλισμού, σε περιόδους κρίσεων, για τη σωτηρία του καπιταλιστικού συστήματος, που στηρίζεται στα ατομικο-ιδιοκτησιακά συμφέροντα.

Ενα από τα κύρια γνωρίσματα του φασισμού είναι ο επιθετικός αντικομμουνισμός, κι αυτό γιατί οι κομμουνιστές τάσσονται υπέρ της εξάλειψης της ατομικής ιδιοκτησίας στα μέσα παραγωγής και υπέρ της κατάργησης της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο. Αντίθετα, ο φασισμός αναπτύσσει τις σχέσεις κυριαρχίας και δουλείας σε ολόκληρους λαούς, έθνη, χώρες. Δεν είναι τυχαίο ότι τον αγώνα ενάντια στον κομμουνισμό τον θεωρούσαν κύρια υπόθεση της ζωής τους οι Χίτλερ, Μουσολίνι, Φράνκο. Δεν είναι τυχαίο ότι οι φασίστες συνδέθηκαν με τους δεσμούς του Συμφώνου ενάντια στην Κομμουνιστική Διεθνή, πριν ξεκινήσουν τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Ο φασισμός εκφράζει τους πιο αντιδραστικούς και επιθετικούς κύκλους της ιμπεριαλιστικής αστικής τάξης. Ακριβώς και γι' αυτό δεν μπορεί να έχει τίποτα το κοινό με το κομμουνιστικό κίνημα, το οποίο πάντα ολόψυχα πάλευε ενάντια στην ιδεολογία και στην πρακτική του φασισμού.

Σήμερα το παγκόσμιο σύστημα του ιμπεριαλισμού δοκιμάζεται από τη γενική κρίση του. Σε έναν βαθμό κατάφερε να την αμβλύνει χάρη στην καταστροφή του σοσιαλιστικού στρατοπέδου και της Σοβιετικής Ενωσης, χάρη στην εκμετάλλευση των αποθεμάτων της. Αλλά σήμερα οι ιμπεριαλιστές αναγκάζονται να οξύνουν την εκμετάλλευση των εργαζομένων, πρώτα απ' όλα στις ίδιες τις χώρες τους, καταργώντας τις κοινωνικές εγγυήσεις που είχαν πετύχει οι εργαζόμενοι σε συνθήκες αστικής δημοκρατίας και ταυτόχρονου ανταγωνισμού του συστήματος με το σοσιαλισμό.

Οι ιμπεριαλιστές, για να καλύψουν αυτήν την αντιδραστική πολιτική τους και να καταστείλουν την πιθανή λαϊκή αντίσταση, χρειάζονται τη μορφή ενός εχθρού, που θα τον αποστρέφεται όλη η ανθρωπότητα. Ακριβώς γι' αυτό οι ιμπεριαλιστές προσπαθούν αθεμελίωτα να ταυτίσουν το φασισμό με τον κομμουνισμό, χρησιμοποιώντας το σκιάχτρο των διώξεων, του ολοκληρωτισμού, κλπ. Εχουμε να κάνουμε με την κλασική περίπτωση όπου ο κλέφτης φωνάζει δυνατότερα απ' όλους: "Πιάστε τον κλέφτη"!

Η επίθεση κατά του κομμουνισμού, η πάλη κατά της κομμουνιστικής ιδεολογίας είναι άμεση εκδήλωση των φαινομένων του φασισμού. Δεν είναι τυχαίο ότι τις πιο λυσσασμένες αντικομμουνιστικές θέσεις στην Πολιτική Επιτροπή της ΚΣΕ είχαν οι εκπρόσωποι χωρών όπου αθωώνονται τα εγκλήματα των χιτλερικών φασιστών, όπου στήνονται μνημεία και δίνονται προνόμια σε πρώην μέλη των SS (Λετονία, Εσθονία), όπου απαγορεύονται σοβιετικά και κομμουνιστικά σύμβολα, όπως το Κόκκινο Αστέρι, το Σφυροδρέπανο (Λετονία, Τσεχία, Ουγγαρία). Ακόμα και η εισήγηση έχει ετοιμαστεί από τον εκπρόσωπο μιας χώρας, που στη διάρκεια του πολέμου με το φασισμό κράτησε τη λεγόμενη ουδετερότητα, αυξάνοντας τα κεφάλαια από τις πολεμικές παραγγελίες της Γερμανίας.

Ηγούνται αυτού του κοπαδιού των φαιών ρεβανσιστών οι φορείς των ιδεών της νέας παγκόσμιας τάξης, οι Αμερικανοί ιμπεριαλιστές, η πρωτοπορία του διεθνούς κεφαλαίου. Αυτοί δεν μπορούν να συγχωρέσουν στους κομμουνιστές την εξολόθρευση των ιδεολογικών προγόνων τους, των φασιστών του πρώτου μισού του 20ού αιώνα. Φοβούνται τη σημερινή άνοδο του κομμουνιστικού κινήματος.

Η ΚΕ του ΚΕΚΡ-ΚΚΡ δηλώνει πως το παγκόσμιο σύστημα του ιμπεριαλισμού εγκυμονεί το φασισμό. Είναι καθήκον όλων των προοδευτικών δυνάμεων όλου του κόσμου να μην επιτρέψουμε να εμφανιστεί στο φως αυτό το τέρας. Οι κομμουνιστές θα είμαστε πρωτοπόροι σ' αυτόν τον αγώνα. Δε θα περάσει!».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Η θέση του ΚΕΚΡ-ΚΚΡ (2007-12-02 00:00:00.0)
Ασφυκτική κρατική πίεση στο ΚΕΚΡ-ΚΚΡ (2006-09-09 00:00:00.0)
Σημαντική η ενίσχυση του κόμματος (2006-05-14 00:00:00.0)
59 χρόνια από την Αντιφασιστική Νίκη (2004-05-11 00:00:00.0)
Οι εξελίξεις στο κομμουνιστικό κίνημα (2004-01-21 00:00:00.0)
Για κοινό ψηφοδέλτιο των φιλο-σοσιαλιστικών δυνάμεων (2003-04-25 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ