Κυριακή 14 Μάη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΔΙΕΘΝΗ
ΡΩΣΙΑ
Σημαντική η ενίσχυση του κόμματος

Εκτίμησε το 5ο Συνέδριο ΚΕΚΡ - ΚΚΡ

Ο Β. Τιούλκιν επανεκλέχτηκε Α' Γραμματέας της ΚΕ του ΚΕΚΡ - ΚΚΡ
Ο Β. Τιούλκιν επανεκλέχτηκε Α' Γραμματέας της ΚΕ του ΚΕΚΡ - ΚΚΡ
Στις 22 και 23 Απρίλη πραγματοποιήθηκε στη Μόσχα το 5ο Συνέδριο του Κομμουνιστικού Εργατικού Κόμματος Ρωσίας (ΚΕΚΡ - ΚΚΡ). Στο συνέδριο έλαβαν μέρος 181 αντιπρόσωποι από 49 περιφερειακές οργανώσεις του κόμματος, που όπως σημειώνεται στο Δελτίο Τύπου καλύπτουν πλέον όλη σχεδόν τη Ρωσία, από το Μαγκαντάν έως το Καλίνινγκραντ και από το Αρχάνγκελς έως το Σότσι.

Στον Απολογισμό ο Β. Τιούλκιν, Α' Γραμματέας της ΚΕ, αναφέρθηκε στην εμπειρία του ΚΕΚΡ-ΚΚΡ, που φέτος το Νοέμβρη του 2006 συμπληρώνει 15 χρόνια δράσης. Στο δελτίο Τύπου προς τα ΜΜΕ σημειώνεται πως «τόσο στην εισήγηση, όσο και στις ομιλίες στο συνέδριο σημειώθηκε πως ακριβώς «η ενίσχυση των σχέσεων με το ενεργό τμήμα της εργατικής τάξης, η οργάνωση κινητοποιήσεων, η βοήθεια στη διαμόρφωση των αιτημάτων προς την εξουσία, που καταπατά τα δικαιώματα στην εργασία, στη στέγη, στη μόρφωση, στην υγειονομική περίθαλψη, βοήθησαν την περίοδο από το περασμένο συνέδριο στη σημαντική αύξηση των γραμμών του κόμματος. Ετσι δημιουργήθηκαν οι συνθήκες και εκείνα τα αποθέματα για την απόκρουση της προσπάθειας των αρχών να πετάξουν το ΚΕΚΡ-ΚΚΡ από τη σφαίρα της πραγματικής πολιτικής».

Επίσης, σημειώνεται πως την περασμένη περίοδο ενισχύθηκαν οι σχέσεις του ΚΕΚΡ - ΚΚΡ με το διεθνές κομμουνιστικό κι εργατικό κίνημα.

Στην εισήγηση της Κεντρικής Εξελεγκτικής Επιτροπής (ΚΕΕ), ο Β. Αλεξέεφ σημείωσε την αυξανόμενη σημασία του εσωκομματικού ελέγχου εξαιτίας της αύξησης των κομματικών δυνάμεων, όπως και της εισόδου νέων ηλικιακά συντρόφων στο κόμμα, που δεν έχουν αρκετή εμπειρία κομματικής δουλιάς.

Εγιναν επίσης δύο ξεχωριστές εισηγήσεις, μια για το εργατικό κίνημα στη Ρωσία (που παρουσίασε ο Μπ. Γιατσμενιόφ, Γραμματέας της ΚΕ) και για την παρρωσική εφημερίδα «Τρουντοβάγια Ρωσία» («Εργαζόμενη Ρωσία»), (που παρουσίασε ο Β. Κουζμίν, αρχισυντάκτης της εφημερίδας).

Από παλιότερη κινητοποίηση
Από παλιότερη κινητοποίηση
«Στις αποφάσεις του συνεδρίου καθορίστηκαν τα καθήκοντα για την παραπέρα ανάπτυξη της ταξικής πάλης των εργαζόμενων μαζών της Ρωσίας και την ενίσχυση του κόμματος σ' αυτόν τον αγώνα», σημειώνεται στο δελτίο Τύπου.

Εκλέχτηκε νέα ΚΕ, από 58 μέλη και 7 αναπληρωματικά μέλη, καθώς και 11μελής ΚΕΕ. Στην πρώτη συνεδρίασή της η ΚΕ εξέλεξε 15μελές Πολιτικό Συμβούλιο. Α` Γραμματέας της ΚΕ επενεκλέχτηκε ο Β. Τιούλκιν και Γραμματείς της ΚΕ οι: Α. Τσερεπάνοφ (οργανωτική δουλιά), Μπ. Γιατσμενιόφ (εργατικό κίνημα), Γ. Τερέντιεφ (ιδεολογική δουλιά), Ν. Γκλαγκόλεβα (νεολαιίστικη δουλιά). Ο Β. Αλεξέεφ επανεκλέχτηκε πρόεδρος της ΚΕΕ.


Ι.Π.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ