Παρασκευή 6 Γενάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Θέμα νοοτροπίας...

«Η φοροδιαφυγή και η φοροκλοπή είναι ένα διαρθρωτικό πρόβλημα της Ελληνικής Οικονομίας, που δεν εμφανίστηκε σήμερα». Τάδε έφη Αν. Μπέζας, υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, παραδεχόμενος σε συνέντευξή του σε ιδιωτικό ραδιοφωνικό σταθμό ότι υπάρχει πρόβλημα, τόσο με την είσπραξη του ΦΠΑ όσο και με το λαθρεμπόριο στα υγρά καύσιμα.

Το ενδιαφέρον, όμως, δε βρίσκεται στο γεγονός ότι παραδέχτηκε δημόσια την ύπαρξη της εκτεταμένης φοροδιαφυγής, φοροκλοπής και του λαθρεμπορίου με τα υγρά καύσιμα, αλλά ότι επιχείρησε να βγάλει «λάδι» την εφαρμοζόμενη οικονομική πολιτική, υποστηρίζοντας πως «το πρόβλημα αυτό σχετίζεται με τη νοοτροπία του Ελληνα»!

Με απλά λόγια, σύμφωνα με τον υφυπουργό, για την ύπαρξη και τη γιγάντωση του τεράστιου προβλήματος της φοροδιαφυγής και φοροκλοπής, δε φταίνε οι πολιτικές που εφάρμοσαν μέχρι σήμερα οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, αλλά γενικά και αόριστα η... νοοτροπία του Ελληνα. Δηλαδή, η τελευταία ευθύνεται για το γεγονός πως οι επιχειρήσεις δεν αποδίδουν στο κράτος τους φόρους που εισπράττουν ή παρακρατούν από τους εργαζόμενους και τους καταναλωτές (ΦΠΑ, φόρο μισθωτών υπηρεσιών, φόρους από καύσιμα, τσιγάρα κλπ.). Ούτε οι επιχειρηματίες και το κυνηγητό της μεγιστοποίησης των υπερκερδών τους, ούτε οι φιλομονοπωλιακή πολιτική των εκάστοτε κυβερνώντων, που λειτουργεί ως θερμοκήπιο της ασυδοσίας των πρώτων.

Ελεος. Τι άλλο θα ακούσουμε...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ