Παρασκευή 6 Γενάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΣΤΟΠ ΣΤΟ ΑΝΤΙΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Συνάντηση με τον υπουργό Μακεδονίας - Θράκης

Την αντίθεσή του με το αντικομμουνιστικό μνημόνιο εξέφρασε ο Ν. Τσιαρτσιώνης

Την αντίθεσή του με το περιεχόμενου του αντικομμουνιστικού μνημονίου του Συμβουλίου της Ευρώπης, εξέφρασε ο υπουργός Μακεδονίας Θράκης Νίκος Τσιαρτσιώνης, στη διάρκεια συνάντησης που είχε χτες το μεσημέρι με αντιπροσωπεία της Κομματικής Οργάνωσης Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ, η οποία τον επισκέφθηκε προκειμένου να τον ενημερώσει σχετικά.

Η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, αποτελούμενη από τον Θ. Κωνσταντινίδη, μέλος του ΠΓ της ΚΕ, τον Κώστα Αβραμόπουλο, γραμματέα της ΚΟΘ και μέλος της ΚΕ και τον Αγγελο Τζέκη, βουλευτή του ΚΚΕ, ενημέρωσε τον ΥΜΑΘ σχετικά με το περιεχόμενο του αντικομμουνιστικού μνημονίου και τους στόχους που αποκαλύπτονται μέσα από τα μέτρα που προτείνεται να ληφθούν και σε επίπεδο εθνικών κυβερνήσεων. Και σημείωσαν την ανάγκη, τόσο ο ίδιος όσο και κάθε παράγοντας της πολιτικής και κοινωνικής ζωής του τόπου, να πάρουν θέση, να καταδικάσουν την επικίνδυνη αυτή προσπάθεια και να απαιτήσουν την απόρριψη και απόσυρση του μνημονίου.

Ο ΥΜΑΘ με τη σειρά του εξέφρασε την εκτίμηση πως ένα τέτοιο κείμενο είναι μάλλον απίθανο να υιοθετηθεί, και σημείωσε πως δεν μπορεί να περιορίζεται το δικαίωμα στην ελεύθερη επιλογή της ιδεολογίας. Επιφυλάχτηκε να τοποθετηθεί αναλυτικά και δημόσια το επόμενο διάστημα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ