Παρασκευή 6 Γενάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τα... αφώτιστα

Γρηγοριάδης Κώστας

ΟΠΩΣ ΘΕΛΕΤΕ πείτε τα, «Θεοφάνια» ή «Φώτα». Ετσι ή αλλιώς, η ύπαρξη μιας χριστιανοορθόδοξης γιορτής, σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να καλύψει την ανάγκη να υπάρξει πραγματικά φως σε πολλές υποθέσεις.

Πολλά ερωτηματικά, βλέπετε, μας έχουν προκύψει τον τελευταίο καιρό στην πολιτική σκήνη, με πρώτη την υπόθεση των ανακρίσεων πακιστανών από ...αγνώστους, ενώ απορίες υπάρχουν και για την υπόθεση Μαξίμ Ζιλίν και για την ιστορία αυτή την εταιρίας που ...πουλάει υπηρεσίες του ΟΤΕ με παραπλήσιο νούμερο.

Επίσης, αρκετά ακούγονται και για τις εισαγγελικές παρεμβάσεις σε αυτές τις ιστορίες, με τα σενάρια περί ενόχλησης της κυβέρνησης και της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Δημόσιας Τάξης.

Αυτό που σίγουρα δεν έχουν κατανοήσει οι κυβερνώντες είναι το εξής απλό: Οτι τα πολιτικά ερωτήματα (γιατί τέτοια είναι) χρειάζονται πολιτικές απαντήσεις. Από αυτές που ακόμη και οι καλύτεροι εισαγγελείς δεν έχουν τη δυνατότητα να δώσουν.

Κι όσο αυτές οι πολιτικές απαντήσεις δεν υπάρχουν, τότε δικαιούμαστε να μιλάμε για σκοτάδι. Ιδίως μάλιστα όταν η ανυπαρξία απαντήσεων αφορά ατομικά και δημοκρατικά δικαιώματα όπου το φως πρέπει να πέφτει άπλετο.

Φυσικά κατανοούμε και τους σημερινούς κυβερνώντες αλλά και τους χτεσινούς, όταν κάνουν ό,τι μπορούν για να αποφύγουν να συζητούνται θέματα όπως η δραστηριότητα ευρωπαϊκών και αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών στην Ελλάδα υπό τη σκέπη του «αντιτρομοκρατικού» δόγματος. Είναι υπέρ της επιλογής αυτής...

Και είναι υπέρ - δυστυχώς - όχι επειδή δεν μπορούν να κάνουν αλλιώς, ούτε γιατί προστατεύουν τα «εθνικά συμφέροντα». Εχουν διαλέξει πλευρά με σαφήνεια κι έχουν πάει με όσους υπονομεύουν το μέλλον των λαών, και του ελληνικού συμπεριλαμβανομένου.


Παπαγεωργίου Βασίλης

Αλλωστε αμφότεροι απέδειξαν πως είναι και είναι υπέρ των τακτικών που θέλουν αστυνομικούς να παρακολουθούν δραστηριότητες συνδικαλιστικών οργανώσεων και μαζικών φορέων. Δυστυχώς θα έχουμε πολλά τέτοια παραδείγματα και στο μέλλον...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ