Κυριακή 2 Δεκέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΔΙΕΘΝΗ
Η θέση του ΚΕΚΡ-ΚΚΡ

Από τη διαδήλωση των κομμουνιστών και άλλων αγωνιστών ενάντια στη σύνοδο των G-8 το καλοκαίρι του 2006
Από τη διαδήλωση των κομμουνιστών και άλλων αγωνιστών ενάντια στη σύνοδο των G-8 το καλοκαίρι του 2006
Το Κομμουνιστικό Εργατικό Κόμμα Ρωσίας - ΚΚΡ συμμετέχει και πάλι στα ψηφοδέλτια του ΚΚΡΟ κι ο Βίκτωρ Τιούλκιν, Α΄ Γραμματέας της ΚΕ του ΚΕΚΡ-ΚΚΡ, είναι επικεφαλής του ψηφοδελτίου του ΚΚΡΟ στην περιοχή «Πριμόριε», με έδρα το Βλαδιβοστόκ.

Μετά την απόφαση «εξάλειψης» του ΚΕΚΡ-ΚΚΡ από το Ανώτατο Δικαστήριο, η ένταξη του Β. Τιούλκιν στο ψηφοδέλτιο του ΚΚΡΟ ήταν «μονόδρομος» στην προσπάθεια του ΚΕΚΡ να διατηρήσει τη βουλευτική έδρα. Την ίδια ώρα σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Εργαζόμενη Ρωσία», ο Β. Τιούλκιν διατυπώνει την εξής κριτική στάση: «Το ΚΚΡΟ σωστά κριτικάρει, σωστά εκφράζει τα βάσανα του λαού, σωστά ψηφίζει στο κοινοβούλιο, όμως δεν έχει στρατηγική νίκης. Δε στοχεύει στο να κατακτήσει την ίδια την εξουσία και να αλλάξει το πολιτικό σύστημα... Οι κομμουνιστές δεν πρέπει να έχουμε απλώς το στόχο της υπεράσπισης των εργαζομένων, αλλά το πώς να συμβάλουμε στην οργάνωσή τους», υποστηρίζοντας πως το ΚΕΚΡ-ΚΚΡ θα χρησιμοποιήσει την προεκλογική εκστρατεία για διαφωτιστική και οργανωτική δουλιά «με στόχο τη μετατροπή των ψηφοφόρων σε αγωνιστές».

Το ΚΕΚΡ-ΚΚΡ θεωρεί πως δεν αρκεί η σωστή περιγραφή των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο λαός, ούτε η υποστήριξη των αιτημάτων, αλλά απαιτείται όλη η δράση των κομμουνιστών και η κοινοβουλευτική παρουσία να βοηθά στην οργάνωση κι ανάπτυξη της ταξικής πάλης.

Μια σειρά ταξικά σωματεία και συνδικαλιστές, από τους χώρους των λιμενεργατών, της αυτοκινητοβιομηχανίας, των σιδηροδρομικών, καθώς κι από εργοστασιακές επιχειρήσεις, με καλέσματά τους στους εργαζόμενους της περιοχής Πριμόριε, καλούν σε υπερψήφιση του ψηφοδελτίου του ΚΚΡΟ, ώστε να επιτευχθεί η (δύσκολη) επανεκλογή του Β. Τιούλκιν.


Ι. Π. - Ε. Β.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ