ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 11 Φλεβάρη 2006
Σελ. /32
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΚΛΙΝΙΚΕΣ
Τιμολόγια... λησταρχείου

Κοστολόγησαν εικοσάλεπτη επίσκεψη με 245 ευρώ!

Ως λησταρχεία, που κυριολεκτικά γδύνουν όσους βρίσκονται σε ανάγκη, λειτουργούν οι διάφορες ιδιωτικές κλινικές και νοσοκομεία που δραστηριοποιούνται στην ιδιωτική αγορά Υγείας. Με τον πιο στυγνό τρόπο και έχοντας σαν αποκλειστικό σκοπό τη συνεχή αύξηση των υπερκερδών τους, έχουν καθιερώσει τόσο τσουχτερά τιμολόγια που προκαλούν οργή και αγανάχτηση σε εκείνους που εξαναγκάζονται να απευθυνθούν για οποιαδήποτε βοήθεια. Λόγος γίνεται για τιμές που ξεπερνούν την ίδια τη λογική σε τέτοιο βαθμό, που ο καθένας καταλαβαίνει το όργιο της εμπορευματοποίησης και της αισχοκέρδειας.

Ολα αυτά όμως δε φτάνει κανείς να τα λέει, πρέπει να προσκομίζει και τα ανάλογα στοιχεία. Ιδού λοιπόν και τα στοιχεία:

Οδηγός αυτοκινήτου, την Τρίτη, 1η του μήνα, ενεπλάκη σε μικρής έκτασης τροχαίο. Κατά το τρακάρισμα «ταρακουνήθηκε» με αποτέλεσμα να παρουσιαστεί πόνος, «πιάσιμο» στο σβέρκο. Για καλό και για κακό, «μπήκε» στο «ΥΓΕΙΑ» της οδού Κηφισίας που ήταν δίπλα, για μια πρόχειρη εξέταση, περισσότερο για να φύγει κάθε υποψία ότι μπορεί να συμβαίνει κάτι σοβαρό. Η εξέταση, που περιλάμβανε ορθοπεδική και χειρουργική εξέταση και ακτινογραφία, έγινε, η γνωμάτευση έδειξε «κάκωση αυχενικής μοίρας», χορηγήθηκε υφασμάτινο κολάρο, και μετά από κάνα 20λεπτο οι γιατροί ευχόμενοι «περαστικά», τον προέτρεψαν να περάσει από... το ταμείο.

Οι υπολογιστές δούλεψαν στο φουλ και μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα παραδόθηκε στον ασθενή ο λογαριασμός: 245 ευρώ και 33 λεπτά!!!

Για ένα περιστατικό 20-25 λεπτών, που αντιμετωπίστηκε με δύο ακτινογραφίες, μια ιατρική εξέταση ρουτίνας και ένα αυχενικό κολάρο, το «ΥΓΕΙΑ» ζήτησε και εισέπραξε 245 ευρώ και 33 λεπτά!!!

Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι το ποσό αυτό συγκεντρώθηκε επειδή το νοσοκομείο χρέωσε:

  • ορθοπεδική εξέταση 63,19 ευρώ
  • χειρουργική εξέταση 63,19 ευρώ
  • Ακτινογραφία 82,67 ευρώ
  • αυχενικό κολάρο 33,08 (!!!) ευρώ

Βέβαια, με βάση τα όσα ισχύουν στην... ευνομούμενη κοινωνία μας, ουδείς έχει δικαίωμα να αμφισβητήσει ή να διαμαρτυρηθεί για τα τιμολόγια του «ΥΓΕΙΑ» και οποιασδήποτε παρόμοιας επιχείρησης. Ούτε ο ασθενής που με αυτά τα ποσά του έρχεται ο ουρανός σφοντύλι, ούτε τα ασφαλιστικά ταμεία που χρεοκοπούν, πληρώνοντας τέτοιου είδους τιμολόγια. Για το κράτος, ούτε λόγος να γίνεται, αφού φυτώριο για να πολλαπλασιάζουν τα κέρδη τους οι μεγαλοεπιχειρηματίες στον κλάδο της Υγείας, είναι η κυβερνητική πολιτική της συνεχούς υποβάθμισης της δημόσιας Υγείας και οι ποικίλες διευκολύνσεις για την ανάπτυξη παρόμοιων μονάδων παραγωγής... κερδών.

ΔΙΚΗ «17 Ν»
Ενταση από σχόλιο της εισαγγελέα

Τον Π. Τσελέντη «έδειξε» χτες αυτόπτης μάρτυρας ως δράστη της δολοφονίας του αστυφύλακα Χ. Μάτη κατά τη διάρκεια ληστείας υποκαταστήματος της Εθνικής το 1984 στα Πετράλωνα. Επίσης, υποστήριξε ότι ο Δ. Κουφοντίνας έμοιαζε με τον ψεύτικο αστυνομικό που είχε πάρει μέρος στη ληστεία.

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια της δίκης για την υπόθεση της «17 Ν», ο τότε ταμίας του υποκαταστήματος Γ. Κάσιος, δηλώνοντας ότι έχουν περάσει πολλά χρόνια από το συμβάν, είπε, κοιτάζοντας προς την πλευρά των κατηγορουμένων, πως «πολύ περισσότερο μοιάζει ο Τσελέντης με αυτόν που πυροβόλησε, ενώ ο Κουφοντίνας φέρνει πιο πολύ από τους άλλους με τον ψευτοαστυνομικό». Πρόσθεσε πως ο Χ. Ξηρός δεν ήταν στη ληστεία. Σύμφωνα με την πρωτόδικη απόφαση, ο Π. Τσελέντης έχει καταδικαστεί γι' αυτήν την υπόθεση ως απλός συνεργός, ο Χ. Ξηρός ως συναυτουργός και ο Δ. Κουφοντίνας ως συναυτουργός.

Ενταση προκλήθηκε κατά τη διάρκεια της διαδικασίας όταν η εισαγγελέας Ε. Κουτζαμάνη, σχολιάζοντας τους αυτόπτες μάρτυρες Αγγελική Δαβίλα και Νίκο Ματζώνη που κατέθεσαν χτες, είπε ότι «όλοι φοβηθήκατε τα όπλα και κανείς δεν είδε τίποτα». Τότε ο συνήγορος της πολιτικής αγωγής Σ. Γεωργίου ανέφερε πως με τα λόγια της η εισαγγελέας ακυρώνει όλη τη διαδικασία και τις καταθέσεις περνώντας το σενάριο της «Αντιτρομοκρατικής».

Ποινικές διώξεις κατά επτά αστυνομικών

Ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος ασκήθηκαν από την εισαγγελέα Κιλκίς Ειρήνη Χρυσογιάννη κατά των επτά αστυνομικών της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών, του Τμήματος Ασφάλειας Κιλκίς, οι οποίοι συνελήφθησαν μετά από καταγγελία για διάθεση ναρκωτικών σε τοξικομανή. Η εισαγγελέας άσκησε σε βάρος των αστυνομικών διώξεις για διάθεση ναρκωτικών ουσιών κατ' εξακολούθηση, κατοχή και μεσολάβηση σε αγορά ναρκωτικών και κατάχρηση εξουσίας.

Παράλληλα, άσκησε και διώξεις για ψευδή βεβαίωση και ψευδορκία μάρτυρα που αφορούν στο σχηματισμό μιας άλλης δικογραφίας για υπόθεση ναρκωτικών. Υπενθυμίζεται ότι οι αστυνομικοί συνελήφθησαν όταν νεαρός τοξικομανής κατήγγειλε στην Υποδιεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων ότι τον πλησίασε αστυνομικός της Ασφάλειας Κιλκίς, του έδωσε ναρκωτικά και του ζήτησε να του δίνει πληροφορίες για υποθέσεις διακίνησης και εμπορίας ναρκωτικών. Για την υπόθεση διενεργείται ήδη Ενορκη Διοικητική Εξέταση και οι συλληφθέντες αστυνομικοί έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα.

ΔΕΗ στους ιδιώτες σκοτάδι στο λαό

«ΔΕΗ στους ιδιώτες σημαίνει σκοτάδι στο λαό» τονίζει σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Κεφαλονίτικων και Ιθακησιακών Σωματείων. Σημειώνει ακόμα πως «μια κακοκαιρία ήταν ικανή για να φανεί το μέγεθος της ανευθυνότητας που υπάρχει στους υπεύθυνους των υπουργείων - οργανισμών - νομαρχιών και δημοτικών αρχών. Κοινό σημείο επαφής όλων είναι πάντοτε να επιβάλλουν φόρους στο λαό».

ΔΙΚΗ ΓΙΟΣΑΚΗ - ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΥ
Αθωωτική πρόταση

Ομόφωνα αθωώθηκαν χτες οι κατηγορούμενοι για την υπόθεση αρχαιοκαπηλίας στα Κύθηρα πρώην ιερωμένοι Ιάκωβος Γιοσάκης και Κύριλλος Σταυρόπουλος. Νωρίτερα, η εισαγγελέας της έδρας είχε πει αγορεύοντας «δυστυχώς, η κακουργηματική κατηγορία δε στοιχειοθετείται από τα υπάρχοντα στοιχεία», ζητώντας την αλλαγή της κακουργηματικής κατηγορίας για την υπεξαίρεση των αρχαίων αντικειμένων από τη Μονή Οσίων Θεοδώρων Κυθήρων, σε απόπειρα κλοπής σε βαθμό πλημμελήματος, προσθέτοντας ότι η κατηγορία για το αδίκημα αυτό έχει παραγραφεί, λόγω παρέλευσης πενταετίας. Επισήμανε, ακόμη, ότι οι δύο κατηγορούμενοι εν γνώσει τους έκαναν τις παράνομες ανασκαφές και τα όσα κατέθεσαν ήταν τακτική της υπερασπιστικής τους γραμμής.

Ακούγοντας την πρόταση της εισαγγελέα, οι δύο κατηγορούμενοι άρχισαν να εκτοξεύουν απειλές και κατάρες κατά της έδρας. Ο Κύριλλος Σταυρόπουλος κατευθύνθηκε προς το κλειστό παράθυρο, φωνάζοντας ότι ορκίστηκε να πεθάνει για το μοναστήρι και θα το κάνει τώρα πέφτοντας στο κενό, κάτι που φυσικά δεν έκανε, αφού τον συγκράτησαν οι συγγενείς και οι συνήγοροι.

Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση και συνέργεια σε ανθρωποκτονία άσκησε χτες η Εισαγγελία Πρωτοδικών σε βάρος μιας δικηγόρου και τριών γυναικών συγγενών της που κατηγορούνται ότι σκότωσαν πριν από 10 χρόνια το 8μηνο βρέφος της πρώτης, επειδή έπασχε από το σύνδρομο ντάουν. Η δίωξη ασκήθηκε μετά από μήνυση που κατέθεσε πριν περίπου ένα χρόνο ο πατέρας του παιδιού.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ